Diákolimpia Országos Döntő Veszprémben

A különösen impozáns Veszprémi Arénában került megrendezésre a Kyokushin karate Diákolimpia döntője, ahová 57 sportegyesület 568 nevezője kvalifikálta magát, ezek közül 14 Rakurai-os versenyző 20 versenyszámban. Majdnem minden egyes súlycsoportban minimum 16 versenyző kezdte meg a küzdelmeket, melyek kieséses rendszerben zajlottak.

Ebben a nagyon erős versenyben minden versenyzőnk derekasan helyt állt, diákolimpiai bronzérmet szerzett Bogdán Brúnó, Galambosi Benjámin, Lelkes András és Bernáth Evelin.

Formagyakorlatban Molnár Kinga immáron magabiztosabban lépett tatamira, az elmúlt két hétben is sokat fejlődve.

Papp Kristófnál, Bognár Lénánál, Szabó Balkónál, Czöndör Zolinál, Rudi Máténál és Bernáth Evelinnél sem sokon múlott az érem, de erősebb ellenfél ellen maradtak alul. Itt érmet sanos nem sikerült szereznünk.

Nagy várakozással néztünk a küzdelmek elé.

Bogdán Brúnó az elmúlt évben minden területen és itt is sokat fejlődve kezdte a versenyt (23,5 kg-osan) a 29 kg-osok kategóriájában. Magabiztosan nyerte az első küzdelmét, majd a 4 közé jutásért nagyon szoros küzdelmet vívott debreceni ellenfelével és győzedelmeskedett. A döntőbe való továbbjutást a későbbi jászberényi győztes harcos akadályozta meg.

Finta Zelma a kezdeti megilletődését maga mögött hagyva nagyon ügyesen kezdett, de sárga öves ellenfele szoros küzdelemben búcsúztatta.

Papp Kristóf is bátran felvette a küzdelmet, egy ponton múlott, hogy nem jutott tovább.

Gere Krisztián első küzdelmében magasabb öves versenyző felett győzedelmeskedett rendkívül összeszedetten. A bravúr, az érem sajnos nem sikerült.

Vörös Isti higgadtan kontrázva hozta első mérkőzését, ám sajnos a következőben 4 közé nem sikerült bejutnia.

Bognár Léna a területi selejtező bajnokaként lépett tatamira. Drámai küzdelem során az utolsó pontot ellenfele szerezte meg, ezért eredményt nem tudtunk elérni. Töretlen lendülettel fejlődik tovább és biztos vagyok benne, hogy az a felkészülés amit végigcsinált, hamarosan meghozza az eredményét.

Galambosi Benjámin a nehézsúlyban a legkönnyebbként, néha 30 kg-mal nehezebb ellenfelekkel is mérkőzött. Beni felülemelkedett Önmagán és fájdalmán, nagyon ügyesen bronzérmet szerzett.

Czöndör Zoli hiába nagyon technikás és szívós, ám ebbe a (serdülő) korcsoportba még bele kell erősödnie. Sokkal többet dominál már itt a gyorsaság mellett a fizikai erő. De ami késik az nem múlik, főleg ezzel a hozzáállással amit Czöndi mutat.

Szabó Balkó fizikai erejét egyre jobban használja és egyre magabiztosabb a küzdelmei során. A döntőben ezúttal eredményt nem sikerült elérni.

Kovács Gergő már felnőtt korosztályos (ám diák) ellenféllel kezdett, ahol ügyesen helyt állt, rá is jellemző a folyamatos fejlődés.

Bernáth Evi körmérkőzéses rendszerben bizonyíthatott. Pontrúgásai egyre veszélyesebbek, technikai repertoárja is szélesebb. Végül megosztott 3. helyen zárt.

Lelkes Andris volt a nap meglepetése. Első küzdelmét, gyomorra megfogva ellenfelét, ipponnal nyerte. Második küzdelmében egy sokkal rutinosabb karatékát lepett meg és kényszerítette védekezésre és ha az utolsó 6 mp-ben figyelme nem hagy ki, akkor fényes ezüstéremmel zárhatott volna, de így is büszkén állhatott a dobogó 3. fokára.

diakolimpia csoport kicsi

Facebook

Támogatóink

Répcelaki Rakurai

A Répcelaki Rakurai 2010 óta működik.

  • Répcelaki Rakurai Karate Egyesület
  • +36 20 956 1884
  • rakurai.dojo.repcelak[kukac]gmail.com
  • 9653 Répcelak, Jókai u. 33.
  • 18893531-1-18.

Karate edzések

  • HÉTFŐ 17:30 - 19:00
  • SZERDA 17:30 - 19:00
  • PÉNTEK 17:30 - 19:00
  • VASÁRNAP futóedzés - opcionális

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!