Gyöngyi újra Európa tetején!

Seregély Gyöngyi a Répcelaki Rakurai Karate Egyesület versenyzője másodszor állhatott a dobogó legfelső fokára megvédve Európa Bajnoki címét a 2016.11.26-án - Szófiában/Bulgária - megrendezett Shinkyokushin Európa Bajnokságon.

Na de mi volt e mögött?

Nemcsak a verseny, de már az odavezető út is a küzdelemről szólt... Küzdelem az ellenfelekkel, önmagával, a súlycsoporttal, az idővel, a fáradtsággal, a fájdalommal és a kudarcokkal szemben.

A válogató versenyre való felkészülés már a nyáron megkezdődött. Már ekkor láttuk, hogy a tavalyi súlyt sokkal nehezebb lesz tartani, mert Gyöngyi sokat izmosodott és ezért folyamatosan figyelni kellett a mérlegre. Az étrend megváltoztatása (főleg kollégiumban) nem tesz jót a közérzetnek és a pihentségnek, de ezek nem tántorították el a sok esetben heti 6-8 edzéstől. Ez a munka járult hozzá ahhoz, hogy erőnléti problémája ne legyen. A napi rutin szervezése, hogy az edzés is és a tanulás is beleférjen, nem volt egyszerű feladat. S talán kimondatlanul is a lelki teher, az a magasabb elvárás, hogy sikerül-e a jó eredményt megismételni?

Így vágtunk neki az útnak... Nagyon vártuk már hogy végre ott legyünk. A szerdai megérkezést követően a várva várt mérlegelés csütörtökön reggel fél 10-kor volt, ahol sikeresen 59,95 kg-mal állt Gyöngyi a mérlegre (ezzel beférve a 60 kg alatti súlycsoportba. Hogy érzekelhető legyen ennek fontossága, tudni kell, hogy a nőknél a legfelső súlycsoport a 60 kg feletti, melyben nem ritkán 80-90 kg-os hölgyek indulnak). Túl voltunk tehát az első megkönnyebbülésen :)

A verseny előtti este izgatottan, de tudva hogy egy sikeres felkészülésen vagyunk túl, ezért mégis magabiztosan vártuk a következő napot. A sorsolásnál a tavalyi eredménye alapján kiemelésre került és a 16-os táblából, így bemérkőzés nélkül jutott tovább. Aztán végre tatamira léphetett Gyöngyi. Ellenfele kezdésnek a tavaly wazaarival legyőzött ukrán lány volt. Az izgalom ki is ütközött Gyöngyi küzdelmén: teljes győzni akarással indult előre és rombolta le ellenfele védelmét, és bár felszabadultan küzdeni nem tudott, de a hatékonysághoz nem fért kétség. A mae gerik és kage tsukik megtették a hatásukat és az első menet végén a bírók 3-0 arányban győztesnek hozták ki. Ezzel már tudtuk, biztos az, hogy dobogóra állhat. Itt meg is nyugodott, mert már éremmel térhetett haza... és ezzel a nyugalommal állt fel a döntőbe jutásért a lengyel ellenfelével szemben. Itt mutatkozott meg igazán, hogy technikailag is mennyit sikerült fejlődnie tavaly óta: leforgásokkal, ütéskombinációkkal és fejrúgásokkal bizonytalanította el villámgyorsan a többször is szabálytalankodó ellenfelét. Ez a küzdelem sem tartott az első két percnél hosszabb ideig, egyértelmű 5-0-ás bírói döntéssel jutott a döntőbe.

Seregély Gyöngyi és dr. Bogdán OlivérSeregély Gyöngyi és dr. Bogdán OlivérAz örömöt követően jött az információ, hogy a másik ágon a szintén jól küzdő magyar lány lesz az ellenfele.. az a magyar lány, aki az elmúlt időszakban több alkalommal is győzedelmeskedett felette... de nem hiába lett tavaly is Európa Bajnok... sikerült ezt a mentális terhet letenni... és a küzdelem előtt megnyugodni. Nagyon motiváltan, irányítóan lépett fel... a kiélezett és kiegyenlített küzdelem mérlegét több jól sikerült fejrúgással és leforgásokkal sikerült maga felé fordítani és a menet végén 2 bíró döntetlent ítélt de 3 bíró őt látta jobbnak és ez elég is volt

Ezzel immáron meglévő junior EB 3. és U22 Európa Bajnoki címe mellett ismételten a dobogó legtetejére állhatott és újra érte szólt a magyar Himnusz!

A 14 ország több mint 400 versenyzője között a magyar csapat idén rendkívül eredményesnek bizonyult. Az ifjúsági kategóriában 4 arany 5 ezüst és 5 bronz, míg a felnőtt korcsoportban 3 arany 1 ezüst és 1 bronz volt a két nap mérlege.

 

 

Támogatóink

Répcelaki Rakurai

A Répcelaki Rakurai 2010 óta működik.

  • Répcelaki Rakurai Karate Egyesület
  • +36 20 956 1884
  • rakurai.dojo.repcelak[kukac]gmail.com
  • 9653 Répcelak, Jókai u. 33.
  • 18893531-1-18.

Karate edzések

  • HÉTFŐ 17:30 - 19:00
  • SZERDA 17:30 - 19:00
  • PÉNTEK 17:30 - 19:00
  • VASÁRNAP futóedzés - opcionális

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!