Teke, országos egyéni döntő: Zapletán triplázott, minden számban született egy répcelaki érem

Teke hírek Répcelaki SE Találatok: 394

Szombaton és vasárnap kiemelkedő eseménynek, az Országos Férfi Egyéni tekebajnoki döntőnek adott otthon Répcelak.

A Magyar Teke Szövetség kérésre zárt kapuk, azaz nézők nélkül megrendezett viadal szombati napján a klasszikus, 120 vegyes gurításos versenyszámban léptek pályára azon játékosok, akik válogatott kerettagságuk révén eleve indulási jogot nyertek, illetve azok a tekések, akik a korábbi selejtezőkön kvalifikálták magukat a 32-es mezőnybe.

Az egész napos vetélkedő végén mindössze 1 fa döntött az aranyérem sorsáról, ugyanis a legjobb eredményt elérő, jelenleg Szegeden szereplő, korábban több évig a Répcelakot erősítő Zapletán Zsombor 635 fát ütve előzte meg 634 egységig jutó csapattársát, a többszörös világbajnok Kiss Norbertet. A dobogó legalsó fokára a Répcelaki SE versenyzője, Pintér Károly (607 fa) állhatott.

 

OrszagosDonto2020 1

A vasárnap hagyományosan a sprintről szól, ebben a műfajban 2x20 vegyes gurításban, egyenes kieséses rendszerben csapnak össze a tekések. A speciális verseny végén ismét Zapletán Zsombor örülhetett, miután a fináléban a Répcelaki SE játékosát, Horváth Zoltánt múlta felül 1-1 után szétdobásban, 23-20 arányban.

A második nap végén összetettben is végeredményt hirdettek, és a 120 vegyes gurítás, valamint a sprintben elért legjobb teljesítmény alapján itt is Zapletán nyakába került az aranyérem (850 fa), a második pozícióban Kiss Norbert (Zengő Alföld Szegedi TE, 843 fa)-, a bronzérmes helyen pedig Molnár Pál (Répcelaki SE, 821 fa) végzet.