Ismét nyári tekebajnokság indul május végétől

Nyári "Edzőtábor" Bajnokság 2018. - Teke csapat és egyéni bajnokság versenykiírása

A verseny célja: Répcelak város és környéke lakosságának nyári sportolási lehetőség biztosítása, felkészülés az őszi amatőr és igazolt bajnoki összecsapásokra.
A verseny helye: Répcelaki Sportegyesület négysávos automata tekepályája, Répcelak

A verseny ideje: 2018. május 28. – várhatóan 2018. július vége (hétfői – pénteki játéknapokkal)

A versenybíróság elnöke: Vass László (tekecsarnok üzemeltető, főszervező), tagjai: Kiss Zsolt, Gallen Ervin

A verseny résztvevői:

A versenyen indulhatnak Répcelak területéről, gazdasági egységekből és intézményekből szervezett csapatok, valamint a környéken lévő településekről nevezett csapatok férfi, női vagy vegyes részvétellel.
A versenyen nem vehetnek részt azok az igazolt tekejátékosok, akik a bajnokság kiírásnak napján betöltötték a 15. életévüket, illetve 2017. szeptember 1-től NB II., vagy magasabb osztályban játékengedéllyel rendelkeznek. Korlátozott számban (mérkőzésenként 1 fő) vehetnek részt azok az igazolt versenyzők, akik az előző évadban (2017-18.) megyei I. ill.NB III.osztályban játékengedéllyel rendelkeztek. (Nevezni többet is lehet, de mérkőzésenként csak 1 fő szerepelhet.)

A verseny lebonyolítása:

A teke bajnokságra 4-10 fős csapatok nevezhetők, ebből alkalmanként 4 fő versenyezhet (2 fő cserével). Egy versenyző a bajnokság ideje alatt csak egy csapatban léphet pályára, azonban lehetőség van arra, hogy mérkőzésen még nem szerepelő játékosok a bajnokság során csapatot váltsanak. FONTOS! Azon versenyzők, akik akár csak egy alkalommal, vagy akár csereként gurítottak a bajnokságban, nem válthatnak együttest! További opcionális lehetőség, hogy a bajnokság közben is lehet új versenyzőket nevezni a 10 fős keret terhére, ennek feltétele, hogy az adott játékos megfeleljen a versenykiírásban foglaltaknak, illetve az új igazolás plusz nevezési költséggel (3000 Ft/fő) jár. Az új igazolást legkésőbb az adott mérkőzés előtt 48 órával írásban kell bejelenteni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen!
A versenyzőknek 60 vegyes gurítást kell teljesíteni (részletes szabályokat lásd alább!). 30 vegyes gurítás után pálya csere van, 3 bemelegítő dobás engedélyezett.
A versenyt körmérkőzéses rendszer szerint bonyolítjuk le. Az egyéni versenyt a legalább 80 % alkalommal történő pályára lépést követően kialakuló dobott átlag alapján állapítjuk meg.

A bajnokság pontos szabályai:

A bajnokság minden mérkőzésén 4 fős csapatok versenyeznek.
Ember-ember és mindenki-mindenki ellen (lásd pl. Szuperliga, NB.I. stb.)

A csapatok versenyzői egyenként 2x30 vegyes-gurítást teljesítenek, 2 pályán, 30 dobást követően pályacserével. A sorsolás szerinti vendégcsapat az ismert szabályok szerint élhet azzal a taktikai lehetőséggel (nem kötelező jelleggel!), hogy minden sorban megvárhatja azt, hogy a pályaválasztó együttes adja meg először a pályára lépő(k) neveit, így alapesetben a vendégek választhatnak soronként ellenfelet maguknak. Erről a lehetőségről a vendégek lemondhatnak (ezzel mintegy átadják a „ráírás” lehetőségét a hazaiaknak).

Fontos: ha a sorrenden a felírást követően valamilyen külső körülmény miatt mégis változtatás szükséges, ez már hivatalos cserének számít és a „lecserélt versenyző” a mérkőzés során még csereversenyzőként sem léphet pályára!

A mérkőzések értékelése:

A 2x30 vegyes gurítás során az egy pályasávon teljesített 15 teli és 15 tarolás egyben lesz számolva, nem külön-külön, és azok a játékosok szereznek pontot, akik az össz ütött fa – tehát 60 dobás - alapján legyőzik az ellenfelüket, döntetlennél, azaz faegyezésnél pedig fél-fél pontot kapnak a versenyzők.
További 2 csapatpontot kap az a csapat, amelyik összesen több fát ütött. Faegyenlőség esetén mindkét csapat kap 1-1 csapatpontot. A győztes csapat 2 pontot-, döntetlennél mindkét együttes 1-1 pontot kap, míg a vesztes csapat nem kap pontot.

A csapatbajnoki tabellát a következők határozzák meg:

1.    Megszerzett pontok
2.    Játszmaarány
3.    Ütött csapatfa
4.    Egymás elleni eredmény

Verseny díjazása:

1., 2. és 3. helyezett csapat: Kupa, érem és oklevél díjazás
1., 2. és 3. helyezett női és férfi egyéni helyezettek: Kupa, érem és oklevél díjazás
Egyéni különdíjak (kategóriánként minimum 5 fő indulása esetén, a nevezési lapon kérjük a születési időket feltüntetni):
Legjobb 15 éven aluli versenyző
Legjobb 60 év feletti versenyző

A verseny költségei:

A rendezés és díjazás költségeit a befizetett nevezési díjakból a rendezőszervek fizetik. Az utazási, étkezési, stb. költségek a benevezett csapatokat terhelik.
Nevezési díj:  20 000,- Ft,  azaz húszezer forint, amelyet a nevezéskor kell befizetni.

Nevezés módja:

A versenyre a személyes a tekecsarnokban lehet nevezni Kiss Zsoltnál, illetve e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Nevezési határidő: 2018. május 21.

Egyéb tudnivalók:

A nevezési listát közzétesszük a hivatalos weblapunkon, így minden csapat ellenőrizheti. A csapat felelőssége, hogy ellenőrizzék ellenfelük játékjogosultságát. Ezért a játékjogosultsággal kapcsolatos óvást kizárólag az adott mérkőzés alatt a jegyzőkönyv aláírásáig a játékvezetőnél írásban lehet leadni, mert utána óvást nem fogadunk és nem tárgyalunk.

A felmerülő vitás kérdésekben a versenybíróság határozata végleges. A nevezési lapon a sorsolással, időbeosztással, stb. kapcsolatos kéréseket kérjük közölni. Fontos! Az időpont kéréseket a versenybizottság az egyenlő feltételek érvényesítése miatt csak részben tudja figyelembe venni!

Várható versenynapok: hétfő, péntek és esetenként szerdán. Amennyiben az adott hétre kisorsolt mérkőzés valamelyik csapat részéről akadályba ütközik, úgy a két csapat előre egyezzen meg, hogy mikor pótolják. A megállapodásba Kiss Zsoltot is vonják be. A bajnokság során a mérkőzésnapi halasztási kéréseket csak rendkívüli esetben tudja elfogadni a versenybizottság, illetve a bajnokság utolsó 3 fordulójában már semmilyen indokkal nem lehet halasztani

Felhívjuk a figyelmet, hogy a pályán a torna-, vagy sportcipő használata KÖTELEZŐ, melyet mindenki hozzon magával.

A versenyzők részére öltözőt és fürdési lehetőséget biztosítunk. Az öltözőben elhelyezett tárgyakért felelősséget nem vállalunk. Várakozási idő nincs, ezért kérjük a versenyző csapatokat, hogy a megadott idő előtt 15 perccel jelenjenek meg.

Az a csapat, aki a mérkőzésen nem jelenik meg vagy visszalép, a befizetett nevezési díj visszatérítését nem igényelheti. A mérkőzéseken játék- és jegyzőkönyvvezetést biztosítunk.

Minden résztvevőnek eredményes versenyt és jó szórakozást kívánunk!

Répcelak, 2018. április 23.
Rendezőség

 

Támogatóink

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 4 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!