Ezüstéremmel zárt a magyar válogatott a teke világbajnokságon

A magyar válogatott (forrás: Kiss Melinda, facebook)

Az elődöntőben magabiztosan győzött, majd a fináléban a torna toronymagas favoritjának számító Szerb együttes tudta csak megállítani a dettenheimi (Németország) tekevilágbajnokság záró napján a három répcelaki játékost is a soraiban tudó magyar férfi válogatottat.

Erőltetett menet végére ért el szombaton a Csányi Béla szövetségi kapitány által irányított, 9 fős kerettel rendelkező magyar csapat, miután csütörtökön még a csoportkör záró összecsapásán múlták felül Csehországot, pénteken – az egyenes kieséses szakaszban - a nagyon jó erőkből álló szlovénok voltak az "áldozatok", szombaton késő délelőtt pedig már az elődöntőben szólították pályára a piros-fehér-zöld különítményt.

A Szlovákia elleni szomszédvári rangadó papíron könnyebbnek ígérkezett, mint az egy nappal korábbi mérkőzés, azonban a találkozó kisebb döccenővel indult, miután az első sort követően 1-1 volt az állás, és 11 fával riválisaink álltak jobban. A nyitó körben Kakuk Levente szenzációs játékkal győzött 683 fát ütve a 638 egységig jutó Bystrik Vadoviccal szemben, Fehér Zoltánnak viszont ezúttal nem ment, így őt ifj. Brancsek János váltotta, de a pontszerzés elmaradt (593-649).

A második sorban aztán fordult a kocka: az egész világbajnokságon kiválóan gurító Zapletán Zsombor 668 fával felülmúlta a szintén kimagaslóan teljesítő Ivan Cech-t (658 fa), Karsai László pedig Peter Nemceknek nem adott esélyt (653-619), így máris a magyar különítménynél volt az előny minden téren.

A záró sorban Kovács Gábor, illetve az őt cserével váltó Farkas Sándor, valamint Kiss Norbert tette fel a pontot az i-re, (621-618 és 660-653), így végül 7-1-es (3878-3835), fölényes győzelemmel jutott be a döntőbe a magyar együttes.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

http://www.wnba-nbc.de/Sport/Weltmeisterschaften/WM-2017-Dettenheim/VII-WM-Team/2017-He_Spiel_SF2_HUN-SVK.pdf


A gárdának nagyon kevés idő jutott a pihenésre, ugyanis bő egy órával az elődöntő záró gurításai után már el is rajtolt a finálé, ahol a félelmetes, kis túlzással legyőzhetetlennek tűnő szerbek vártak a magyarokra.

A sors, vagy a taktika (vakírás döntött itt is a pályára lépési sorrendről) azonnal Kakuk Levente útjába sodorta az elmúlt időszakot szegeden töltő Igor Kovacicot, aki kiélezett és rendkívül magas színvonalú csatát vívott magyar ellenfelével. Az ide-oda ingadozó ütközet végén Kakuk fantasztikus, 193 (!) fás szettel biztosította be a pontszerzést (678-653), miközben Boanta Claudiu, valamint a csereként beugró Fehér Zoltán nem tudta tartani a lépést Ernyesi Róberttel (615-680), így ugyan az állás 1-1 volt, de összfában már Szerbia állt jobban.

A második körben az eddig mindegyik vb-találkozót végigjátszó, és alapembernek számító Zapletán Zsomboron, valamint Karsai Lászlón volt a sor, és itt is sikerült egy pontot megcsípni utóbbi játékos révén (a vélhetően fáradó Zapletán nem tudta megszorongatni a parádézó Tepsa Dánielt – 629-685), de összességében tovább növelték az előnyüket a szerb tekések.

A finisben már óriási bravúr kellett volna a fordításhoz (85 fával álltal jobban riválisaink), és sajnos ez nem is sikerült. Kovács Gábor nagy csatában kapott ki Bárány Csongortól (614-630), Kiss Norbert pedig hiába ütött 672 fát, a 692-ig jutó Zavarko Vilmos ellen ez most kevés volt, így a szerb válogatott 6-2-es (3982-3861) győzelemmel gyűjtötte be - és egyben védte meg - a világbajnoki trófeát.

Az összecsapás jegyzőkönyve:

http://www.wnba-nbc.de/Sport/Weltmeisterschaften/WM-2017-Dettenheim/VII-WM-Team/2017-He_Spiel_F1_SRB-HUN.pdf

A műtéten áteső világrekordert, Kiss Tamást nélkülöző magyar csapat ezzel egy nagyon értékes ezüstéremmel zárta a vb-t, ami répcelaki szemszögből is egy újabb, történelmi mérföldkőnek számít, miután első ízben három játékosunk (Kakuk Levente, Zapletán Zsombor, ifj. Brancsek János) is aktív tagja volt az együttesnek!

BrancsekZapletan1ifj. Brancsek János és Zapletán Zsombor (forrás: Magyar Teke Szövetség, facebook)

CsanyiKakuk1Csányi Béla szövetségi kapitány és Kakuk Levente (forrás: Magyar Teke Szövetség, facebook)


A répcelaki sportolókra most rövid pihenő vár, ugyanis jövő hétvégén (június 3-4.) a szegedi országos egyéni döntőben méreti meg magát a világbajnokságon szereplő trión kívül Molnár Pál és Ritter Tamás is.

Támogatóink

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 4 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!