Örömtekével és sima győzelemmel búcsúztata a szezont a Répcelaki SE

Fotó: Bogdán Mónika

Szombaton az első osztálytól búcsúzó Szegvár elleni hazai mérkőzéssel zárta le a 2016-17-es Szuperliga bajnoki szezont a bronzérmes Répcelaki SE, a találkozón pedig fölényes győzelmet és felszabadultan gurító hazai játékosokat láthatott a publikum.

 


Az ifjúsági mérkőzésen ezúttal a korcsoportból "kiöregedő" Bertha Martin (552 fa) és Kuslics Gergely (550 fa) képviselte a Répcelakot, a duó pedig magabiztos, 4-0-ás (1102-956) győzelemmel múlta felül Ohratka Máté, az őt cserével váltó Vígh Márkot, valamint Bereczki Zsoltot.

 

 

BerthaMartin1Bertha Martin jó játékkal búcsúzot a répcelaki csapattól (fotó: Bogdán Mónika)


A felnőtt ütközetet szokás szerint Kakuk Levente csapatkapitánnyal kezdte a répcelaki csapat, aki Ritter Tamással vállvetve szállt harcba a pontokért. Előbbi játékosunk ezúttal is szárnyalt, és nem kevesebb, mint 207 (!) fás különbséggel múlta felül a fiatal Vígh Gergelyt (669-462), közben pedig Ritter nagyot csatázott a jól gurító Rácz Róberttel, aki ugyan összeségében több fát ütött, mint répcelaki ellenfele (611-604), a több begyűjtött játszmának köszönhetően viszont a párharc itt is hazai pontszerzéssel zárult.

 

kakuk levente4Kakuk Levente már most világbajnoki formát mutat (fotó: Bogdán Mónika)

A második sorban folytatódott a répcelaki parádé: ifj. Brancsek János közepes kezdést követően egészen szenzációs záró 60 dobást bemutatva 645 fával és ponttal zárt Szabó Gáborral (551 fa) szemben, valamint Zapletán Zsombor is újfent kiválóan teljesített, ez pedig 664 fában, illetve a párharca megnyerésében (Ács Tamás 580 fáig jutott) csúcsosodott ki.

A találkozó ezen stádiumában már 378 fával és 4-0 arányban vezetett a Répcelak, azaz az összecsapás már eldőlt, és a záró körben nyugodtan guríthatott hazai részről ifj. Móricz Zoltán és Molnár Pál. A két fiatal tekés gond nélkül abszolválta az első három szettet Rácz József és Gila Sándor ellen, Kiss Zsolt edző pedig a befejező 30 gurításra behozta két ifjúsági versenyzőjét, a csapattól két év után búcsúzó Bertha Martint, valamint a jövő egyik nagy reménységének tarott Kuslics Gergelyt. A két junior korú sportoló kissé megilletődötten, de eredményesen hozta le a finist, amelynek a végén már 8-0 (3743-3215) állt az eredményjelzőn a Répcelak javára.

A bajnoki idényt így (sorozatban ötödik alkalommal) a 3., bronzérmes helyen fejezte be a Répcelaki SE, a csapatot pedig a mérkőzést követő ünnepélyes éremátadón Szalainé Kitasi Ildikó képviselőasszony, Szabó József polgármester, Varga Sándor alpolgármester és Németh Lajos, a Vas Megyei Tekézők Szövetségének elnöke is köszöntötte.

Az együttes kisebbik részére most pihenő vár, Kakuk Levente, Zapletán Zsombor (és reményeink szerint ifj. Brancsek János) viszont a májusi, németországi világbajnokságon húzhatja magára a címeres mezt, az említett 3 versenyzővel együtt pedig Molnár Pál, valamint Ritter Tamás is megméreti magát a júniusi, Szegeden megrendezésre kerülő országos egyéni döntőben.

A mérkőzés jegyzőkönyve

 

Támogatóink

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 4 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!