Jó iramú, kemény mérkőzésen megérdemelt győzelem

Megyei I. Bajnoki mérkőzés, Jánosháza VSE-Répcelaki SE 0:2 (0:0)

Répcelaki SE:
Gyécsek Martin. Baranyai Áron.Fazekas Dávid. Tóth Dominik. Németh Gábor(Csicsa) Csordás László(Kiss Tibor 85') Harkai Dániel(Tóth Dávid 56')Bezdi Dominik. Németh Gábor(Bika) Ambrus Tibor. Lónai Ákos(Farkas Bence 46')
Gsz.: Csordás László 68', Tóth László 73' (Öngól)


Répcelaki SE labdarúgó szakosztály fényképe. Répcelaki SE labdarúgó szakosztály fényképe. Répcelaki SE labdarúgó szakosztály fényképe.
Hiába volt mindenki harcra kész állapotban a mérkőzés előtt,sajnos az U19 ma sem volt meg létszámban,így három játékos,Balikó Benjamin,Catomió Balázs,Jordán Benedek került vissza a felnőttektől az utánpótlás csapatba.


A mérkőzés szemerkélő esőben kezdődött volna,de még az utánpótlás mérkőzésen megsérült a hazaiak kapusa,akinek mentőt kellett hívni,a játékos a kispadon fekve várta a segítséget.A mentők a pályán tudták megközelíteni a kispadot,a sérülés súlyosnak bizonyult,időbe tellett míg szállítható állapotba tudták tenni a sérült játékost,akinek eltörött a sípcsontja a sípcsontvédőn keresztül,így negyed órás késéssel indította útjára a mérkőzést a játékvezető.


Mindjárt magához ragadta a kezdeményezést csapatunk,mezőnyfölényt alakított ki,Lónai Ákos révén veszélyeztettük a hazaiak kapuját,de Ambrus Tibor is lendületesen futott el több alkalommal a bal oldalon,többször csak szabálytalanság árán tudták megállítani a hazai védők.


A hazaiak a bal oldalon próbálkoztak támadást építeni,többször le is vitték az alapvonalig a játékszert,de a beadásokat remekül hárította Gyécsek Martin.
A félidő derekán kiegyenlítődött a mérkőzés,vagy az egyik vagy a másik csapat kapuja előtt zajlottak az események,de a kapuk ritkán forogtak veszélyben,egy egy beadás után nőtt meg a decibel a pálya környékén a nézők hatására. A mezőnyben a hazaiak több alkalommal szabálytalankodtak labda nélküli játékossal,a védők úton voltak,így a tovább passzolt labdát követően mezhúzás,rossz ütemű becsúszás szerepelt a repertoárban. A 29.percben már le kellett cserélnie Pungor Istvánnak Lendvai Gábort,aki egy szándékos kezezés után kakaskodott,látszott rajta is a felfokozott hangulat,így a kiállítás elkerülése érdekében edzője lecserélte. Persze a Játékosaink is felvették a kesztyűt,az első játékrészben két alkalommal villant a sárga a Répcelak és két alkalommal a hazaiak oldalán,de több alattomosnak mondható szabálytalanság nem lett kellő képen megtorolva.Mivel gól nem született az első játékrészben,így egy jó iramú,küzdelmes első félidőt követően térhettek pihenőre a felek.
A szünetben Lónai Ákost Fakas Bence váltotta a második játékrészre.


Mindjárt a második félidő elején helyzetbe került a csereként beállt támadó,egy bal oldali labdát egyből kapura tekert,de a léc alá tartó labdát a kapus hárítani tudta.
Répcelaki támadások után feljött a hazai csapat,sőt két óriási helyzetet dolgoztak ki,de az elsőnél a gólhelyzetben lévő hazai támadó lövését védte Gyécsek Martin,a kipattanó ismét a támadó elé került,a kapus fekve volt,látszólag vert helyzetben,talán már mindenki elkönyvelte a hazai vezető gólt,de a lövésbe reflex szerűen belevetődött a Répcelaki hálóőr,a labda pedig a mezőnybe vágódott. majd a bal oldalon játszották át a védelmet,a hazai támadó a kapusra vihette a játékszert,de a hosszúba tartó lövés centikkel hagyta el az alapvonalat.


Aztán ismét magára talált csapatunk,átvette a kezdeményezést,a kapujához szegezte ellenfelét,és szögletek után veszélyeztette a hazaiak kapuját.
A 68.perc hozta meg a vezető találatot,a csereként beállt Tóth Dávid kapott mesteri labdát,amit a kapusra vihetett,de lövését a kapus védeni tudta,viszont a labda visszapattant a játékoshoz,aki lövés helyett a jobb helyzetben lévő Csordás Lacit választotta,aki igazítás nélkül a kaputól tíz méterre kirúgta a bal alsó sarkot. 0:1
A gólt követően támadásban maradt csapatunk,több lehetőség adódott a hazai kapu előtt.A 73.percben Csordás Laci élesen belőtt szögletébe a hazaiak játékosa Tóth László ért bele,a labda pedig a bal alsó sarokba kötött ki.0:2


Csapatunk ekkor már magabiztosan játszott,szépen szőtték a támadásokat,de a hazaiak sem adták fel,mindent elkövettek a szépítés érdekében,de a védelem jól zárt,és a megszerzett labdákból veszélyes kontra támadásokat vezetett csapatunk,egy ilyen támadás után a kapus elhagyta a kapuját,a mezőnyben próbált labdát szerezni,de a labda Csordás Laci elé került,aki mintegy harminc méterre a kaputól kapura emelt,de a labda a kapu felett hagyta el a játékteret.


A hátralévő időben a Jánosháza szépíteni próbált,de csapatunk taktikusan játszva a hármas sípszó végén megérdemelt győzelmet aratott a jól és harcosan játszó Jánosházaiakkal szemben.
Egy végig jó iramú,kemény,indulatoktól is fűtött mérkőzést követően jó,taktikus játékkal szerezte meg csapatunk a győzelmet,de mind a két csapatnak jár a gratuláció,hisz élvezetes mérkőzésen van túl a kilátogató szurkoló.


Mivel a Körmend magabiztosan 4:0-ra verte a Rábapatyiakat,így három pontra megközelítettük a riválist. Jövő szombaton ismét rangadó vár a csapatra,a második helyen tanyázó Celldömölk látogat Répcelakra.


A mai győzelemhez pedig még egyszer gratuláció a csapatnak,a csapat játékosedzőjének pedig boldog születésnapot! hisz a mai nap ünnepli Balassa Péter a születésnapját,így a csapat ezzel a remek győzelemmel ajándékozta meg mesterét.


A mérkőzés jegyzőkönyve,tabella a szombati mérkőzéseket követően:


http://adatbank.mlsz.hu/match/15/18/15192/19/1228055.html


A 19.forduló mai mérkőzései:


http://adatbank.mlsz.hu/index/15/18/15192/19.html


Képek a mérkőzésről:


https://www.facebook.com/pg/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1026323827498764

Szerző: Finta László

 

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 4 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!