U14-es focistáink parádés tavaszi szezonkezdése Rábapatyon

Labdarúgás hírek D. Móni Találatok: 265

Az U16-os csapatunkhoz hasonlóan U14-es utánpótlás gárdánk is lejátszotta minden őszi mérkőzését még a vírushelyzet november közepei fokozódása előtt, azóta pedig folyamatosan, az aktuális helyzet adta lehetőségekhez alkalmazkodva eleinte a Répce Sportcsarnokban, majd a Szarka zoltán Sporttelepen készültek a tavaszi idény rajtjára, mely kis csúszással március utolsó hetének közepén végre elkérkezett. 


Tóth Dávid, két utánpótlás korosztályú csapatunk edzője így értékelte a korábbi hónapokban folytatott edzésmunkát:

"Szerencsére az edzéseink a vírushelyzet ellenére sem szüneteltek sokáig, Karácsony előtt is még és pár nappal Újév után is már edzettünk. A létszámra és az eddig elvégzett munkára nem lehet panaszom. Mivel nyáron nem volt időnk felkészülést csinálni ezért számunkra szerencsés, hogy a bajnokság csak márciusban kezdődik. Az U14-es korosztálynál viszont továbbra sem vagyunk sokan, amely gondot okozhat a szezon során."

03.31-én idegenbeli játékkal nyitotta a szezont a gárda: "Az előjelek nem voltak túl fényesek, hisz sérülések és egyéb okok miatt kevés létszámmal és több még most sem 100%-os állapotban lévő játékossal utaztunk Rábapatyra. Előre tudtam ráadásul, hogy a félidőben egy játékosomnak sajnos el kell mennie, így nem volt egyszerű a dolgunk. Titkon azonban bíztam abban, hogy meglesz az eredménye annak, hogy nem álltunk le a járvány ellenére sem az edzésekkel. A srácok figyelmét felhívtam, hogy a tavaszi meleg időben nehéz lesz végighajtani a mérkőzést, így okos játékot kértem tőlük. A szervezett játék pedig meghozta az eredményét az idősebb játékosokkal rendelkező Rábapaty ellen is, a fiúk maximálisan betartották, amit kértem tőlük. Remek támadásokból, és két szép szabadrúgásból sikerült 8 gólt elérnünk, azt gondolom, hogy ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. A két kapott gól elkerülhető lett volna, de ez semmit sem von el a srácok érdemeiből, akiknek a hozzáállására és mutatott játékára a mai napon egy szavam sem lehet, valahogy így kell ezt csinálni. Büszke vagyok rájuk!" - mondta el a tréner.

A meccs hivatalos jegyzőkönyve

Képek a mérkőzésről

Következő héten a Király SE B-csapatát fogadjuk majd a tervek szerint hazai pályán. A mérkőzések továbbra is zárt kapuk mögött zajlanak.

Szintén felnőtt csapatunk játékosának kezei alatt ügyesedhetnek az U11-es fiúk:

A kisebbeknél sajnos a vírushelyzet kicsit megtépázta a létszámot. Szerencsére azonban sokan vagyunk és úgy érzem az edzéseinken mutatott hozzáállás is rendben van. Azt kérem tőlük, hogy sokat passzoljanak és legyenek meg a minőségi labdanélküli mozgások, továbbá annak kifejezetten örülök, hogy egyre jobban elsajátítják a kisebb taktikai elemeket is."

Dávid a gyerekek képzésén túl nagy hangsúlyt fektet a szülőkkel való kapcsolattartásra, így a csapatok zárt Facebook csoportjaiban közzétett videókban enged betekintést az edzésmunkába.