Drámai végjátékot követően büntetőkkel alul maradt és kiesett a kupából csapatunk

Szépen megtelt a lelátó a kupamérkőzésre

Répcelaki SE-Petőfi SE Vasszécseny  1:1 (1:0) büntetőkkel: 3:4

Répcelaki SE: Berényi Ákos. Tóth Dominik. Németh Gábor.(Csicsa) Németh Zoltán. Kiss Tibor. Catomió Balázs. Balikó Benjamin. Németh Gábor. Tóth Dávid. Jordán Benedek. Németh Gábor Kristóf.
Csere: Lónai Ákos. 63’  Harkai Dániel. Szabó Márton 82’
Gsz.: Németh Zoltán 40’


Ambrus Tibor és Bezdi Dominik levetkőzött ugyan és leült a kispadra,de még nem játszottak,Baranyai Áron már elkezdte az edzéseket,de még Ő sem tudta vállalni a játékot,csak úgy mint Szabó Bence aki kisebb sérüléssel bajlódik. Tamási Roland most fejezte be az injekciós kezeléseket,Gyécsek Martin munkahelyi elfoglaltsága miatt maradt távol a mai mérkőzéstől. Az új játékosok közül Töreki Amand sem vállalta a játékot. tehát hét! játékosát volt kénytelen nélkülöznie Tóth Zsoltnak a mérkőzésen. A találkozó élénk északi szélben kezdődött,az első percek puhatolózása után a vendégek veszélyeztettek,több alkalommal is megszerezhették volna a vezetést,de nagyobbnál nagyobb helyzeteket is sikerült elpuskázniuk,vagy Berényi Ákos védett,vagy pedig a támadók mellé illetve fölé rúgták a játékszert. Az alaposan megfiatalodott csapatunk előtt is adódott lehetőség,Jordán Benedek a bal oldalon szépen elvitte a labdát,majd az alapvonalon befelé cselezve középre adott,de a beadást követő lövést a kapus hárítani tudta. Az első játékrészben Inkább lehetőségek adódtak a vendégek kapuja előtt,igazi gólhelyzetbe nem sikerült kerülni a hazai támadóknak. A széllel szemben játszó csapatunk többet birtokolta a labdát,de a jól záró vendég védelem mellett nehéz volt helyzetet kialakítani,és egy-egy kontrát követően benne volt a veszély a Vasszécsenyi csapatban. Aztán a 40.percben vezetéshez jutott csapatunk: Középen a vendégek kapujának tizenhatosa előtt ment lábról lábra a labda,majd Németh Zoltánhoz került,aki egy csellel tisztára játszotta magát,majd laposan a jobb alsó sarokba lőtt. 1:0 Az utolsó percekben már nem változott az eredmény,így egy gólos hazai előnnyel térhettek a felek pihenőre. Az első félidő képéhez tartozik,több szurkoló is nehezményezte hogy miért Berényi Ákos rúgja ki a labdát,mert a labdák a kapuhoz közel érkeztek a mezőnybe,amiből aztán veszélyes szituációk alakultak ki a kapunk előtt,Ákos egyébként jól védett,több ízben is gólhelyzetben tudott hárítani.

RepcelakVasszecsen2Németh Gábor szabadrúgása a sorfalról levágódik

 

A második félidő elején csapatunk lépett fel támadólag,és helyzeteket alakított ki a vendégek kapuja előtt. Az második játékrész első felében eldönthette volna csapatunk a mérkőzés sorsát,de a helyzetek kimaradtak,majd az idő múlásával a mérkőzés a mezőnyben zajlódott események nélkül. A jól játszó Jordán Benedek dereka megsérült,így le kellett cserélni a támadót. Csapatunk meddő mezőnyfölényben játszott,a vendégek meg sem közelítették az első játékrészben mutatott játékukat. Úgy tűnt,hogy egy gólos mérkőzésen dől el a továbbjutás,hiszen nem forogtak veszélyben a kapuk a második félidő első negyedétől követően. A 92. percben jött a dráma: kirúgással kellett játékba hoznia a labdát Berényi Ákosnak,aki rosszul találta el a játékszert,ami a vendégek támadóját találta meg a tizenhatos vonalán,Vadász Tibor köszönte szépen,és az üres kapuba emelte a labdát 1:1 A gól után a játékvezető véget vetett a mérkőzésnek,így jöhettek a büntetők.

A párok az első hármat berúgták,a negyedik körben mind a két fél kihagyta a büntetőket,az ötödik körben Mi kihagytuk a vendégek pedig berúgták,így a Vasszécsenyiek jutottak a következő körbe. Az első félidőben akár mondhatjuk azt is,hogy szerencsésen vezettünk egy góllal,hiszen a vendégek előtt több óriási helyzet maradt kihasználatlanul,ám a második játékrész elején eldőlhetett volna a továbbjutás csapatunk javára. Nem így történt,így viszont a vége drámaira sikerült. Nem szabad egy ember nyakába varrni a kiesést,laikusként lehet megállapítani,hogy ha már a kapusnak kell kirúgni a labdát,akkor a védelem úgy helyezkedjen,hogy ne az ellenfél kerüljön kedvező pozícióba,vagy pedig egy védő rúgja ki a labdát. Ez probléma volt már a felkészülési mérkőzéseken is,most sajnos ebből lett a végén a drámai helyzet,amit aztán a lelátóról is visszaköszönt a kispadra. Most kellene mindenkinek higgadtbak maradnia,mert már maga az alaphelyzet,hogy a fél csapat hiányzott,komoly gondokat okozott Zsoltnak a csapat összeállítását illetően,majd szembesülnie kellett ezzel a helyzettel,amit ma nem sikerült megoldani. A kupa egy dolog,most pénteken elkezdődik a bajnokság,a látottakból tanulni kell. Most a fejekben is gyorsan rendet kell rakni,a mérkőzés végén kialakultak miatt is,mert senki nem érdemli meg azt a helyzetet,ami a kispadnál történt a gólt követően. Persze érthető a szurkolók reakciója,de ez csupán egy játék. A szurkolók hazamennek és hamar elfelejtik a történteket,de Berényi Ákosnak és a többieknek az elkövetkező napok nem lesznek egyszerűek,a történtekkel kell majd feküdni és kelni. Ha valamit ér e sorok írójának szava,innen csak azt tudom küldeni,hogy fel a fejjel,a nyáron befektetett munkának a gyümölcse pedig be fog érni. A korlátokat és az akadályokat át kell ugrani,hinni kell önmagunkban,mert csak hittel a szívünkben érdemes kimenni a zöld gyepre és hajtani önmagunkért és a társainkért,a csapatért egyaránt! Péntekre testileg,lelkileg mindenki szedje össze magát legalább annyira,hogy a pályán a nézők azt mondhassák hogy ezek a gyerekek TŰZZEL-VASSAL küzdenek! Hajrá Répcelak!

További fotók: https://www.facebook.com/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1127669487364197

Szerző: Finta László

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 4 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!