A vasi kupa mellé egy bronzéremért járó serleg is bekerült a vitrinbe

Csordás László búcsúmérkőzése

Megyei I. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés, Rábapatyi SE - Répcelaki SE 0:0

Répcelaki SE: Gyécsek Martin. Ambrus Tibor. Tóth Dominik. Baranyai Áron. Kiss Tibor. Bezdi Dominik. Balikó Benjamin. Csordás László. Szabó Bence.(Farkas Bence.79’) Németh Gábor. Jordán Benedek.(Lónai Ákos.52’)

Az utolsó forduló előtt már az első két hely elkelt,viszont a harmadik helyért Rábapatyon küzdöttek meg a felek,hogy aztán a nyakukba akaszthassák a harmadik helyért járó bronzérmet. A hazaiak egy esetleges győzelem esetén érhették volna el a település legjobb szereplését,ám a remek bajnoki hajrát futó csapatunk gátat próbált vetni a hazai terveknek,és már egy döntetlennel elérhető volt a Répcelaki cél.

A mérkőzést erős északi szélben kezdték a felek,ami csapatunkat támogatta az első játékrészben. A találkozó első percei tapogatózással teltek,nem forogtak veszélyben a kapuk,kiegyenlített volt a játék. Aztán sebességet váltott csapatunk,és átvette a játék irányítását,ami helyzetekben is megmutatkozott,először egy közeli lövés a felső lécről vágódott a gólvonalra,majd Jordán Benedek ment el a jobb oldalon,majd középre passzolt,a hosszún érkező Németh Gábor előtt ajtó ablak kitárult,ám lövését a visszaérő hazai kapus bravúrral hárítani tudta. Majd egy megpattanó lövést Király Tamás ismét bravúrral szögletre tenyerelt. Egy beadást követően Németh Gábor fejelhetett kapura,de a fejes célt tévesztett. A hazaiak egy eladott labdával tudtak megiramodni a jobb oldalon,majd a középre adott labdára volt is érkező,de a lövés célt tévesztett. A mérkőzésen ezt az egyetlen helyzetet lehetett feljegyezni a hazaiak neve mellé. Közben elkezdett esni a nyári zápor,ami megtizedelte a szép számmal kilátogató nézők mennyiségét,csupán a fanatikusok maradtak rendíthetetlenek. A csúszós talaj jobban feküdt a fiatal gyors játékosainknak,a hazaiak nem tudtak helyzetbe kerülni,hiába próbálkoztak a védelem mögé kerülni,csapatunk több helyzetet hagyott ki,eldönthette volna már az első játékrészben a harmadik hely sorsát,így viszont a második félidőre maradt a döntés.

RabapatyRepcelak1A védelem magabiztosan szűrte a hazai próbálkozásokat


A második játékrész elején maradt az esős idő,szél kíséretében. A hazaiak több apró szabálytalanságot követően rúghattak szabadrúgást a félpálya környékéről,amiket a kau elé próbáltak beívelni,de ezeket vagy a védelem,vagy pedig Gyécsek Martin hárította magabiztosan. A Rábapatyiak játéka gyakorlatilag felívelésekből,vagy távoli lövésekből állt,amik messze elkerülték a Répcelaki kaput. Csapatunk kontrákra rendezkedett be, több veszélyes támadást vezetett a hazai kapura,egy alkalommal Németh Gábor és Csordás Laci egy támadáson belül többször lőhetett kapura,de először levágódott majd mellé ment a lövés. A hazaiak cserékkel próbálták megerősíteni a támadójátékot,de nem lett veszélyesebb a hazai támadósor. Sőt a hajrában a megszerzett labdákból rendre megindult csapatunk és a védelemre vihette a játékszert a támadósor,viszont a partjelző minden Répcelaki kontrát lesnek ítélt meg,minimum öt alkalommal emelte fel úgy a zászlaját,hogy a kiugró játékos már a kapusra vihette a labdát. Bosszantó volt,mert a fele biztosan nem volt leshelyzet,a játékvezető pedig minden apró szabálytalanságot befújt a hazaiaknak,csapatunknak pedig a nagyobb szabálytalanságokat sem. A máskor nyugodt Répcelaki szurkolók hangosan kórusban adtak hangot nem tetszésüknek. A mérkőzés utolsó perceiben sem tudott helyzetbe kerülni a hazai gárda,Baranyai Áron,Tóth Dominik,Kiss Tibor és Ambrus Tibor biztosan hárított minden felívelést,ami pedig átjutott a védelmen azt Gyécsek Martin kezében landolt,így a látottak alapján a győzelemmel felérő döntetlent követően teljesen megérdemelten szerezte meg a harmadik helyet csapatunk.

RabapatyRepcelak2Ennyire azért nem volt barátságos a mérkőzés, de sportszerű volt a küzdelem


A mérkőzésen több helyzetet kidolgozó csapatunk a lelkesen küzdő Rábapatyiakkal szemben megmutatta hogy nem hiába verte a vasi kupában a Körmendet és a Celldömölköt,és nem volt véletlen a bajnokság remek hajrája sem. Balassa Péter pedig kupagyőzelemmel és bronzéremmel fejezte be Répcelaki pályafutását. Az elkövetkező munkájához sok sikert kívánunk a szakembernek. A csapat kapitánya Csordás Laci is utolsó mérkőzését játszotta Répcelaki színekben,nehéz bármit is mondani,amikor egy Répcelaki játékos,aki 2003 februárjától kezdve egészen a mai napig 145 gólt ért el és 290 alkalommal kezdőként lépett pályára. Tizennégy év,amiből tíz évet NBII-ban töltött a Répcelak legendás játékosa. Az ember azt gondolná hogy ennyi idő után már hazai környezetben fejezi be még hosszúnak ígérkező pályafutását,de a harmincegy éves játékos úgy döntött hogy máshol próbál szerencsét. Bárhová is vezet a sors,kívánunk neked eredményekben gazdag éveket mind a labdarúgásban,mind pedig a magánéletben. Isten áldjon Csori!

A mai és az egész évben elért eredményhez gratuláció az egész csapatnak,játékos edzőjének egyaránt!  Jó pihenést,és megérdemelt lazulós szórakozást a játékosoknak az elkövetkező hetekben,aztán Tóth Zsolttal kezdődjön egy új fejezet,bajnoki győzelem reményével! Szép volt fiúk! hajrá Répcelak!!!

A mérkőzés jegyzőkönyve: http://adatbank.mlsz.hu/match/15/18/15192/30/1228141.html

További fotók a mérkőzésről: https://www.facebook.com/pg/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1079290282202118

Szerző: Finta László

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 4 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!