Odaadó, taktikus játékkal megérdemelten nyerte meg a Vas megyei kupát a Répcelaki SE labdarúgó csapata!

Labdarúgás hírek Répcelaki SE Találatok: 803

 Celldömölki VSE-Répcelaki SE 0:2 (0:1), Vas megyei kupadöntő.

Répcelaki SE:  Gyécsek Martin. Kiss Tibor. Tóth Dominik. Baranyai Áron. Ambrus Tibor. Bezdi Dominik. Balikó Benjamin. Csordás László. Németh Gábor.(Bika)Farkas Bence.82’)  Szabó Bence.(Lónai Ákos.73’) Jordán Benedek.(Németh Gábor.Csicsa.89’)
Gsz. Jordán Benedek. 13.  Lónai Ákos. 80’

Esőáztatta uszoda várta a döntő résztvevőit,ráadásként még játszottak előtte egy bronz mérkőzést,amit a Téglagyáriak nyertek meg megérdemelten,múlt heti ellenfelünknek gratulálunk a bronzéremhez!  

Na de nézzük,hogy a döntőre összegyűlt mintegy háromszáz néző mit is láthatott a zöld gyepen,majd a sártengerben. A mérkőzést jobban kezdte csapatunk,agresszíven letámadta a labdát birtokló celldömölki játékosokat,majd a megszerzett labdából gyors kontrákat vezetett az ellenfél kapujára. Szabó Bence és Jordán Benedek járt élen a helyzetbe kerülésben. Láthatólag nem ízlett a Répcelaki harcmodor a celldömölkieknek. Aztán a 13.percben a mondhatni szokásos répcelaki ellentámadás futott végig a pályán,majd a jobb oldalon érkező Jordán Benedek elé került a labda,aki tolt rajta egyet,majd tizenkét méterre a kaputól kirúgta a jobb alsó sarkot. 0:1 A gól után növelhette volna csapatunk ez előnyét,megint Jordán Benedek verekedte be magát a büntető területen belülre,majd az alapvonalon megverte ellenfelét,felnézett és jól is adott be középre,de a labda megállt a vízben,a védők pedig tisztázni tudtak. A harmincadik percig nem tudtak mit kezdeni a celldömölkiek a Répcelaki játékkal,aztán csapatunk kissé visszaállt,az ellenfél pedig átvette a játék irányítását. Egy léc alá tartó hatalmas bombát óriási bravúrral tolta szögletre Gyécsek Martin. A félidő hajrája celldömölki fölénnyel telt,de helyzetet nem tudtak kialakítani,a védelem magabiztosan hárította az ellenfél próbálkozásait,vagy a remekül védő Gyécsek Martin húzta le a beadásokat. Mondhatjuk hogy jókor jött a hármas sípszó,így egy gólos előny birtokában térhettek pihenőre játékosaink.

A második játékrészt is jól kezdte csapatunk,ismét adódott lehetőség a vendégek kapuja előtt. Csordás Laci szabadrúgása a keresztlécről vágódott a mezőnybe. Aztán megint átvette a játék irányítását a Celldömölk,de helyzetet most sem tudott kialakítani,lövésekkel próbálkoztak,amiket Gyécsek Martin biztosan hárított. Közben egy-egy labdaszerzést követően kontrákkal operált csapatunk,Németh Gábor előtt adódott lehetőség,de lövés helyett passzolni akart,amibe aztán a védők beleértek,így elakadt a támadás. A mérkőzés hajrájában beállt Lónai Ákos,aki csereként rendre jó teljesítményt nyújt,Körmenden az ő találatával jutott be a döntőbe csapatunk. A 80.percben a kitámadó celldömölkiektől ismét labdát szerzett a védelem,amivel villámgyorsan támadásba lendült csapatunk,majd középen Lónai Ákos kapott remek labdát,amivel megindult a támadó,majd tizenhatról lövésre szánta el magát,a labda pedig óriási erővel védhetetlenül vágódott a bal felső lécről a hálóba. 0:2 Az addig celldömölkieknek szurkoló Bajánsenyei „B” közép is elcsendesedett. Az ellenfél nem adta fel,mindent elkövetett a szépítés érdekében,egy beadás után a hosszú oldalon üresen maradt támadó egyből lőtt,de a nagyszerűen védő Gyécsek Martin úgy hatástalanította a közeli lövést,hogy az nem ment ki a kezéből. Majd a kidobott labdával megiramodott csapatunk,Lónai Ákos a támadás végén csinált egy cselt,majd a kapussal szembe kerülve a hálóőrt is elfektette,de a lövése elakadt a már vert helyzetben lévő kapusban,viszont nem volt idő a kimaradt helyzeten szomorkodni,hiszen a játékvezető hármas sípja véget vetett a kupadöntőnek. Ami egyben azt is jelentette,hogy a tavaly elvesztett döntőt követően az idén visszavágott a Celldömölknek csapatunk,és a látottak alapján teljesen megérdemelten hozta el a vasi kupát az Újperinti Király SZE otthonából.

CsordasLaszlo3Csordás László átveszi a kupagyőztesnek járó serleget


A mérkőzésen mindenki odatette magát,a mély talajú pályán nem volt elveszett labda,csúsztak másztak a játékosok,a mai napon küzdeni tudásból is jelesre vizsgáztak,de a taktikai elemeket is betartották,amit Balassa Péter remekül felépített a mai találkozóra. A Celldömölk is megérdemli az elismerést,hisz mindent elkövettek hogy az idén is az övék legyen a kupa,de ma egy elszánt Répcelakkal találták szembe magukat,így meg kellettek elégedni a második helyezéssel. A CSAPATNAK HATALMAS GRATULÁVIÓ A KUPA GYŐZELEMHEZ! Szombaton pedig tovább folyik a harc a bronzéremért,ha a mai mérkőzésből indulunk ki,akkor a csapat önbizalommal telve léphet pályára,és csak saját kezében van a sorsa,mert ha így játszik a hátralévő mérkőzéseken,akkor nem maradhat el a siker. Most pedig jó pihenést,hogy aztán újult erővel vethessék be magukat a küzdelembe játékosaink. SZÉP VOLT FIÚK! HAJRÁ RÉPCELAK! TŰZZEL-VASSAL!

A mérkőzés jegyzőkönyve: http://adatbank.mlsz.hu/match/15/18/15195/8/1238558.html

Szerző: Finta László