A héten az U16 két mérkőzést játszott, az U14 rangadót veszített Sárváron

Labdarúgás hírek Répcelaki SE Találatok: 388
Répcelaki gólöröm, átvettük a vezetést

Összefoglaló az utánpótlás labdarúgók elmúlt hetéről.

U16. Északi csoport,  Répcelaki SE-Celldömölki VSE 3:6 (2:1)

Répcelaki SE:  Lékai Csongor. Tóth Patrik. Szabó Balázs. Németh Balázs. Horváth Richárd. László Krisztián. Rajos Bálint. Kovács Gábor. Tengelits Patrik. Szabó Bálint. (Csontár Péter. 57’) Verasztó Barnabás.
Gsz.: Verasztó Barnabás. 27’  75’    Tengelits Patrik 35’

A bajnokság előkelő harmadik helyén álló Celldömölk látogatott Répcelakra. A mérkőzést a vendégek kezdték jobban,mezőnyfölényben játszottak,és a 15.percben Czöndör Gergő közelről megszerezte a vezetést a vendégeknek. A gól után maradt a vendég mezőnyfölény,de fiataljaink próbáltak kontrákból támadásokat építeni,főleg a jobb szélen Verasztó Barnabás kapott hosszú labdákat. A 27.percben egy ilyen hosszú labdával iramodott meg a jobb szélen a fiatal támadó,aki megfutotta a jobb oldalt majd betört a büntető területen belülre,kicselezett két védőt,majd a kapust,aztán hanyag mozdulattal a kapuba passzolta a játékszert. A gólt követően kiegyenlítetté vált a játék. A 35.percben a bal oldalon a tizenhatos sarkában szabadrúgást kapott csapatunk,a labda mögé Tengelits Patrik állt,aki a bal felső kapufát találta telibe,ahonnan aztán a hálóba vágódott a labda,így már fiataljainknál volt az előny. A hátralévő időben próbálkoztak az egyenlítéssel a vendégek,de gól nem született,így meglepetésre egy gólos előnnyel térhetett pihenőre utánpótlás csapatunk. A második félidőben rátett egy lapáttal a vendég csapat.  A fölényben játszó Celdömölkiek az 53.percben Keszei Tamás egyenlített,majd a 65.percben az addig remekül védő Lékai Csongor, Döbröntei Bálint lövése megpattant a kapu előtt,és a labda pedig a kapus kezéről a bal sarokba gurult,ezzel már a vendégeknél volt az előny. A 72.percben Erdélyi Attila egy beadás után közelről volt eredményes,ezzel már két gólos előnyre tett szert a Celldömölk. Nem adták fel az addig is lelkesen játszó fiataljaink,megint a szokásos recept,Verasztó Barnabás kapott labdát a bal oldalon,aki megfutotta a védőket,majd a kapussal szemben kissé balra lőtt,de a kapus védeni tudott,ám a labda a támadó elé pattant,aki másodszor már nem hibázott,így ismét szoros volt az állás. A mérkőzés utolsó percei a vendégeknek sikerült jobban,kétszer találtak be a hazai kapuba,először a 77.percben majd a 80.percben. Mind a két gól Szabó Kristóf nevéhez fűződik. Így ha nehezen is,de érvényesítette a papírformát a Celldömölki csapat,de fiataljaink is megérdemlik az elismerést,hisz sokan még az U14-et erősítik,tehát egy fiatal csapat ért el egy elfogadható eredményt.

KovacsGabor1Kovács Gábor az U14-es bajnokságban második a góllövő listán 46 találattal, de az U16-ban is remekül játszik fiatal kora ellenére


További fotók a mérkőzésről: https://www.facebook.com/pg/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1066127253518421

Az összecsapás jegyzőkönyve: http://adatbank.mlsz.hu/match/15/18/15433/20/1232288.html


U16.Északi csoport, Uraiújfalu SE-Répcelaki SE 4:5 (4:2)

Répcelaki SE: Lékai Csongor. Szabó Balázs. Horváth Richárd. Verasztó Barnabás. László Krisztián. Kovács Gábor. Tengelits Patrik. Rajos Bálint. Tóth Patrik. Szabó Bálint.(Kocsis Ádám 46’) Németh Balázs.(Csontár Péter.60’) 
gsz.: Tengelits Patrik. 25’ 55’ 78’      Verasztó Barnabás 35’    Lékai Csongor 63'

A szombati U 19-es mérkőzés elmaradt az Egyházasrádóciak kérésére,de így sem maradtak mérkőzés nélkül fiataljaink,hiszen szomszédvári rangadóra került sor vasárnap délután Uraiújfaluban. A hazaiak még nem szereztek pontot a bajnokságban,de játszottak szoros mérkőzéseket hazai pályán. Az erős szél a hazaiakat támogatta az első játékrészben. A mérkőzés  hazaiaknak sikerült jobban,két gólos előnyre tettek szert. Tengelits Patrik büntetőből szépíteni tudott,ám a hazaiaknak erre volt válasza,majd Verasztó Barnabás gólja megint szorossá tette a mérkőzést. A félidő hajrájában még egyszer betaláltak a hazaiak így két gólos hátrányból,de széllel támogatva kezdte a második félidőt csapatunk. A második játékrész Répcelaki fölényben telt. Tengelits Patrik hamar szépíteni tudott,majd a kapuból kijövő Lékai Csongor gólja már egyenlítést eredményezett. A 60.percben cseréltek Csontár Petivel,aki a sérült Németh Balázst váltotta. Csapatunk a kapujához szegezte ellenfelét,aminek a 78.percben,a mérkőzés vége előtt két perccel meg is lett az eredménye: A remekül játszó Tengelits Patrik Verasztó Barnabásnak ívelte a labdát,aki Rajos Dominiket hozta játékba,Dominik pedig lepasszolta Tengelits Patriknak,aki tizenhat méterre a kaputól kapufás gólt lőve megszerezte a vezetést,ami egyben a győzelmet is jelentette utánpótlás csapatunknak! Az erős szélben két ellentétes félidőt követően a lelkesen játszó csapatunk megérdemelt győzelmet aratott a hasonló erényekkel játszó uraiújfalusiakkal szemben. A győzelemhez gratuláció az egész csapatnak,és Tóth Zsoltnak,a csapat edzőjének,aki talán most viszi haza az utolsó játékost. Nem kis munka hétről hétre összeszedni az U16 és U19-es csapatot. Az ilyen emberek tartják életben a vidék labdarúgását!


U14. Sárvári csoport, Sárvár FC-Répcelaki SE 4:2 (2:2)

Répcelaki SE:  Németh Máté. Szabó Balázs. Varga Bence.(Petró Petróniusz Lázár 51’) Bognár Bence. Németh Balázs. Csontár Péter. Kovács Gábor. Kocsis Ádám. Turai Márton.  Gsz.:  Szabó Balázs 11’ Kovács Gábor 35’

A második hely sorsa volt a tét a sárvári rangadón. A hazaiak egy hete Jánosházán szenvedtek Súlyos 8:0-s vereséget,így egy esetleges pontszerzést követően az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó csapatunk a végelszámolásnál a második helyen zárhatják a bajnokságot. A hazaiaknál több poszton történt változás a vereséggel záró Jánosházai mérkőzéshez képest. A mérkőzés elején gyors gólváltás történt,először a hazaiak játékosa Takács Péter talált be a 8.percben,majd rá három percre Szabó Balázs egyenlíteni tudott. A 15.percben ismét a hazaiaknál volt az előny,megint Takács Péter volt eredményes. Csapatunk próbálkozásait a 35.percben siker koronázta,a lefújás előtt Kovács Gábor egyenlíteni tudott,így a második félidőt gyakorlatilag elölről kezdték meg a csapatok. A második játékrész a Sárváriaknak sikerült jobban, Fülöp Máté és Horváth Barnabás 50.illetve 55.percben szerzett góljaival két gólos előnyre tett szert,amit aztán a mérkőzés végéig tartani is tudott,így a hazaiak nagy lépést tettek a második hely elérése érdekében. Igaz hogy van még két mérkőzése csapatunknak,a Sárváriak pedig vendégként Celldömölkre látogatnak,így van még esély megszerezni a második helyet,reménykedjünk hogy a bajnokaspiráns nyerni tud a sárváriakkal szemben,fiataljaink pedig hazai pályán nyerni tudnak a Celldömölk ellen,majd az utolsó fordulóban Ikerváron is sikerrel járnak,ebben az esetben meglehet az ezüstérem.

A mérkőzés jegyzőkönyve: http://adatbank.mlsz.hu/match/15/18/15300/17/1232213.html

Szerző: Finta László