Lónai Ákos gólja a kupadöntőbe segítette a csapatot

Vasi kupa elődöntő, Körmendi Téglagyári SE - Répcelaki SE 0:1 (0:0).

Répcelaki SE: Gyécsek Martin. Kiss Tibor. Baranyai Áron. Tóth Dominik. Ambrus Tibor. Bezdi Dominik. Csordás László.(Tóth Dávid 90’) Balikó Benjamin. Catomió Balázs.(Lónai Ákos 46.)Jordán Benedek.(Farkas Bence.71) Németh Gábor.
Gsz.: Lónai Ákos 61’


Vasi kupaelődöntőre gyülekeztek Körmend Alsóberki részén a focit szerető hazai illetve répcelaki szurkolók. A mérkőzés elején egy beadást követően a lecsorgó labdát a hazaiak kotorták a kapu irányába,de Balkó Benjamin a gólvonal előtt tisztázni tudott. A gyors lehetőség után meddő mezőnyfölényben játszott csapatunk,a téglagyáriak hosszú labdákkal,illetve beadásokkal próbáltak veszélyt teremteni a répcelaki kapu előtt. A félidő közepén szabadrúgáshoz jutott a hazai gárda,a kaputól mintegy húsz méterre kissé jobbra,a lövés a jobb felső keresztlécről pattant a mezőnybe. csapatunk próbálkozásai a hajrában váltak igazán veszélyessé,egy ártalmatlan labdára ment az alapvonalhoz Németh Gábor,ahol a kapus tétovázott,a támadó lecsapott a labdára,majd középen megjátszotta Jordán Benedeket,kapus hiány a védelem két embere próbálta megvédeni a hazai kaput a góltól,ez sikerült is nekik,hisz a támadó kétszer lőhetett,de mind a két lövése levágódott a védőkről. Az utolsó percek Répcelaki fölényben teltek,de gólt nem sikerült elérni,így a szünetben az alacsonyabb osztályban szereplő Berki csapat érezhette magát továbbjutó pozícióban.

TeglagyarRepcelak2Csordás László szabadrúgáshoz készül


A második játékrészre beállt center posztra Lónai Ákos,aki az elmúlt bajnoki mérkőzésen remekül lépett be a játékba,edzője Balassa Péter ma is hasonló szerepet adott a játékosnak. Mindjárt a szünetet követően kis híján meghálálta edzője bizalmát,középen kapott labdával kapura fordult,majd a kapusra vihette a játékszert,de lövése centikkel a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret. Csapatunk kapujához szegezte ellenfelét,érett a vendég gól. A 61.percben a répcelaki fölény góllá érett: megint Lónai Ákos kapott hosszú indítást,amit a támadó a büntetőterületen belül birtokba vett,ami igazából azt jelentette hogy tizenkét méterre a kaputól egy pattanás után félfordulatból,kapásból kilőtte a jobb felső sarkot. 0:1 A látványos találatot követően előre tolták állásaikat a hazaiak,ismét eljutottak a kapuig,egy ízben a hazai szurkolók kezezést reklamáltak a tizenhatoson belül történtek miatt,majd egy passz után a hazaiak játékosa a kapusra vihette a labdát,de addig várt,amíg a védelem utolérte,szerelte,majd Gyécsek Martin magához ölelte a játékszert.

TeglagyarRepcelak3Répcelaki szurkolók Körmend-Alsó berkiben


A hajrában egy szögletet követően Lónai Ákos kapás lövése centikkel ment fölé. Az utolsó percekben a hazaiak megpróbálták előre ívelni a labdát,de nem jelentettek veszélyt,közben a megszerzett labdákból kontrákkal próbálkozott csapatunk,vagy rövid passzos játékkal ölte az időt. Aztán négy perc hosszabbítást követően a játékvezető hármas sípja véget vetett a mérkőzésnek,ami azt jelenti hogy immár sorozatban másodszor Vasi kupa döntőt játszhat a Répcelaki SE labdarúgó csapata. Az ellenfél a Celldömölk lesz ismét,hisz vendégként 3:1-re nyerni tudott Bajánsenyén. Ott a 73.percig döntetlen volt az eredmény,tehát a celldömölkiek is hasonlóan csapatunkhoz,megszenvedték a döntőbejutást. A hazai csapat lelkesedése megérdemel egy elismerő mondatot,alaposan megnehezítették játékosaink dolgát. A győzelemhez és a döntőbejutáshoz gratuláció az egész csapatnak!

A mérkőzés jegyzőkönyve: http://adatbank.mlsz.hu/match/15/18/15195/7/1238321.html

További fotók: https://www.facebook.com/pg/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1067469740050839

Szerző: Finta László

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 4 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!