A szoros végeredmény ellenére magabiztos győzelem született Nádasdon

Labdarúgás hírek Répcelaki SE Találatok: 626
Balkó Benjamin (balra) ismét a csapat motorja volt

Vasi  Opus-Nádasd KSE - Répcelaki SE 1:2 (0:2), megyei I. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés.

Répcelaki SE: Gyécsek Martin. Kiss Tibor. Baranyai Áron. Tóth Dominik. Ambrus Tibor. Catomió Balázs.(Bezdi Dominik.71’) Balikó Benjamin. Szabó Bence.(Lónai Ákos.46’)   Csordás László. Németh Gábor. Jordán Benedek.(Farkas Bence.65’)  

Gsz.: Németh Gábor 19.  Szabó Bence 23’

A Vasi kupában a Körmend ellen elért hazai sikert követően a kiesés ellen küzdő Nádasdra látogatott csapatunk. Bő keret állt rendelkezésére Balassa Péternek,így az összeállításnál kellemes gondjai voltak. A mérkőzést esélyeshez méltóan kezdte csapatunk,rögtön magához ragadta a kezdeményezést,és a kapujához szegezte az ellenfelét. A kis méretű,kemény talajú pályán a széleken próbáltuk megbontani a hazai védelmet,a bal oldalon Szabó Bence próbálkozott,a jobb oldalon Jordán Benedek sikerrel vette fel a harcot,többször megfutotta a hazaiak bal oldalát,és beadásai veszélyt teremtettek a Nádasdi kapu előtt. Majd egy egyéni betörést követően a fiatal tehetség középen,a kaputól mintegy húsz méterre váratlanul ütemtelenül ellőtte a labdát,ami a felső kapufáról a gólvonalra pattant,onnan pedig a mezőnybe. Németh Gábor is kivette a részét a támadásokban,a 19.percben a rutinos játékos középen kapott labdát egy remek összjátékot kővetően,a gólhelyzetben kerülő játékos kissé balra a büntetőterületen belül a kapusra vihette a labdát,majd lövése után a labda laposan a bal sarokba kötött ki. 0:1. A gól után nem sokkal Csordás Laci kapott jobbról Jordán Benedektől labdát,aki átvehette a játékszert,majd tíz méterre a kaputól a bal sarok fölé helyezett. A 23.percben növelte előnyét csapatunk: Az ellenállhatatlanul játszó Jordán Benedek húzott el a jobb oldalon,a kapura vihette a labdát,ám lövés helyett önzetlenül középre passzolt,ahol az érkező Szabó Bence az üres kapuba rúgta a labdát. 0:2 csapatunk magabiztosan játszott,a hazaiaknak szórványos támadásokra futotta az erejükből. Az első játékrész hajrájában több lehetőség is adódott a hazai kapu előtt,de ezekből nem lett gól,így kétgólos előny birtokában térhetett pihenőre csapatunk.

NadasdRepcelak1Jordán Benedek lelkesen, és jól is játszott


A második játékrész elején gólt szereztünk,Németh Gábor kapott labdát középen,aki kapusra vihette a labdát,el is lőtte a kapus mellett,ám a partjelző intésére a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A meg nem adott gól után hátul passzolgatott a védelem,majd a kapus Gyécsek Martin is játékba avatkozott,aki a bal oldalt akarta megjátszani,de lapos passza rövidre sikeredett,a kint álló kapus felett pedig a labdát szerző Burka Balázs a kapuba emelte a játékszert. 1:2 Az addig magabiztosan játszó csapatunkat megzavarta a gól,és szűk tíz percen belül háromszor volt alkalma kijavítani Gyécsek Martinnak a hibáját,hisz mind három esetben bravúrral hárította a hazaiak gólhelyzeteit. Aztán ismét magára talált csapatunk,megint átvette a játék irányítását,és gólhelyzeteket dolgozott ki. A csereként a megsérült Szabó Bencét váltó Lónai Ákos jól szállt be a mérkőzésbe,megtartotta a labdákat,elosztogatta a szélekre,sőt egy ízben a pálya közepén kapott labdával megiramodott,és egy cselsorozatot követően a tizenhatos előtt csak szabálytalanul tudták szerelni,a labda ugyan Németh Gáborhoz került,de már nem volt helyzet,így a játékvezető előnyszabály alkalmazása érvényét veszítette. Egy kapuval szembeni szabadrúgás maradt el a helyzetet követően. Aztán egy szöglet után Németh Gábor a hosszú oldalon a kapufát találta el,majd Csordás Laci a bal oldalon vihette kapura a labdát,de lövése centikkel a bal sarok mellett hagyta el a játékteret. Csapatunk több alkalommal bontotta meg a láthatóan fáradó hazai védelmet,de gól már nem esett a találkozón,így egy megingástól eltekintve teljesen megérdemelten vitte el a három bajnoki pontot Nádasról a Répcelaki SE labdarúgó csapata.

LonaiAkos1Lónai Ákos jól szállt be a második félidőben


A hozzáállás,a helyenként jó játék meghozta a várt három pontot,így a hátralévő három forduló előtt egy pontos előnyből,a harmadik helyen várhatja csapatunk a folytatást. A győzelemhez gratuláció a csapatnak,szerdán pedig folytatódik a mérkőzés sorozat,amikor a vasi kupában Körmenden a meggyei II-ben szereplő téglagyáriakkal méri össze tudását csapatunk. Hajrá Répcelak!

További fotók a mérkőzésről: https://www.facebook.com/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1065585963572550

Az összecsapás jegyzőkönyve: http://adatbank.mlsz.hu/match/15/18/15192/27/1228123.html

Szerző: Finta László