Az első játékrész könnyed játékfilmje a második játékrészből először unalmas művészfilm lett, majd idegrázó thriller, ami szerencsére nem váltott át horror történetre

Labdára koncentrálva

Répcelaki SE - Kemenesalja FC 3:2 (3:0), megyei I. bajnoki labdarúgó mérkőzés.

Répcelaki SE: Berényi Ákos. Kiss Tibor.(Balogh Tamás 75’) Baranyai Áron. Tóth Dominik. Ambrus Tibor. Bezdi Dominik.(Harkai Dániel.64’) Catomió Balázs. Csordás László. Jordán Benedek.(Tóth Dávid.55’) Lónai Ákos.( Gyécsek Martin 81’) Szabó Bence. 
Gsz.: Tóth Dominik. 10’     Lónai Ákos 20’     Csordás László 35’
Kiállítva: Berényi Ákos 81’

Németh Gábor ötödik sárga lapja után a mai mérkőzésen töltötte le az eltiltását,Németh Gábor(Csicsa) iskolai elfoglaltsága miatt maradt távol,míg Balikó Benjamin,Farkas Bence és Fazekas Dávid az U19.es csapatot erősítette. A vendégeknél is gond lehetett az összeállítással,hisz a padon igazából egy ember volt bevethető,az 52 éves Dobány Gábor. A mérkőzés eleje Répcelaki fölénnyel,de gólhelyzet nélkül telt,aztán a 10.percben egy jobb oldali beadást Tóth Dominik a kapus és a kapufa mellett a rövid sarokba fejelt. 1:0 . A gólt követően maradt a Répcelaki mezőnyfölény,de a szép,csendes napsütésben nem sok eseményt lehetett feljegyezni. Mondhatjuk hogy türelmesen szövögette csapatunk a támadásokat,és várta a vendég védelem megingásait,ami a 20.percben bekövetkezett: ismét jobb oldalon bontotta meg a vendégek védelmét csapatunk,majd a laposan beadott labdára Lónai Ákos érkezett a kapu előtt,aki a kapuba passzolta a játékszert. 2:0 A recept a mai mérkőzésen a türelmes játék volt,mert ismét csak eseménytelen perceket élt át a tisztelt publikum,a mezőnyben folyt a játék,hazai fölénnyel,a Kemenesaljaiak védekeztek,láthatólag megakarták úszni a mérkőzést minél kevesebb kapott gól nélkül. Sőt egy kényszerű csere után a már említett Dobány Gábor is pályára lépett a vendégeknél. Aztán egy Répcelaki támadást csak szabálytalanul tudták megállítani a vendégek a kaputól mintegy húsz méterre. A labda mögé Csordás Laci állt,aki a sorfal mellett eltekerte a játékszert,ami aztán a jobb alsó sarokba kötött ki. 3:0

repcelak kemenes2017 1Balassa Péter és Dobány Gábor beszélget a mérkőzés első perceiben


Ekkor úgy látszott,hogy egy nyugis,napsütéses,beszélgetve hátradőlős második játékrésznek nézünk elébe. Az első percekben nem is csalatkoztunk,maradt a Répcelaki fölény,de ez szép lassan fölényességbe torkolt. A kidolgozott helyzeteket elkönnyelműsködte a csapat,majd szemmel láthatólag visszavett az addig sem forma 1-es iramból. Az addig védekezésre kényszerülő kemenesaljaiak ebben a tempóban már fel tudták venni a versenyt,Dobány Gábor gyakorlatilag minden labdája pontos volt,és először csak a kapuig jutottak el,majd egymást követően három gólhelyzetet alakítottak ki,Berényi Ákos kétszer hatalmasat védett,egy lövés pedig elkerülte a kaput. Érett a vendégek gólja,ami aztán negyed órával a vége előtt meg is érett,egy formás vendég támadás után ismét gólhelyzetig jutottak el a vendégek,és most már a jól védő Berényi Ákos sem tudott hárítani,a lapos lövés a jobb sarokba kötött ki. 3:1.  sajnos ha egy csapat visszavesz,kienged,akkor abból a helyzetből már nem nagyon szokás visszapörögni üzemi hőfokra. Így történt ez csapatunkkal is,nem volt jó nézni ahogy a hazai támadások elhaltak a vendégek gyűrűjében. Rengeteg volt a hiba,az eladott labda. majd a 80.perc környékén egy előre ívelt labdát az egyébként magabiztosan,jól játszó Baranyai Áron nem fejelte el,a labda pedig a kapushoz viszonyítva rövid lett,így a vendégek támadója lecsapott a labdára,Berényi Ákos pedig a gólhelyzetben lévő játékossal már csak szabálytalankodni tudott,és a megítélt büntető mellé még Takács Ryan lee kiállította a kapust is. a büntetőt a vendégek magabiztosan értékesítették,bár a frissen beállt Gyécsek Martin jó fele vetődött.

repcelak kemenes2017 3Csordás László szabadrúgását követően érkezik a labda a bal alsó sarokba


A hátralévő idő a vendégek próbálkozásaival telt,egy távoli megpattanó lövés borzolta a kedélyeket,ami kipattant a kapusról,de másodszor már birtokba vette a labdát. Az utolsó percek és a ráadás Répcelaki védekezésről és vendég próbálkozásról szólt,de helyzet,így gól sem volt már a találkozón,és a játékvezető hármas sípja meghozta a győzelmet és az ezzel járó három pontot. Az első játékrészben az eredmény miatt elfogadható teljesítményt nyújtott a csapat,de a második félidő rövidzárlatát gyorsan ki kell elemezni,mert ez sajnos értékelhetetlen teljesítmény volt. A fejekben gyorsan rendet kell rakni és a szerdai vasi kupa mérkőzésre koncentrálni,ami már egy egészen más mérkőzés lesz,és ez igaz is,minden mérkőzés más,ma gyenge,a második félidőben lélektelen játék után lett győzelem. Egy hete a jó játék,a rengeteg helyzet dacára kikapott a csapatunk. Ilyen a foci,nem lehet tudni mit hoz a kilencven perc. A lényeg a három pont,minden másra ott a felejtés. A nézők pedig úgy felejtenek,ha szerdán jó játékot és győzelmet látnak. A mérkőzést követően a jegyzőkönyvben az MLSZ adatlapján 0:0 szerepel,ez senkit ne zavarjon meg,igen látott öt gólt,amiből hármat Mi szereztünk,tehát továbbra is a képzeletbeli dobogón a Répcelaki SE. A három pont megszerzéséhez jár egy kedves hátba veregetés! Hajrá Répcelak!

További fotók: https://www.facebook.com/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1060782257386254

Szerző: Finta László

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 4 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!