Tisztes helytállás

Labdarúgás hírek Répcelaki SE Találatok: 343

Répcelaki SE-Király SZE  0:3 (0:2), U19, megyei I. bajnoki mérkőzés.

Répcelaki SE: Fazekas Dávid. Verasztó Máté. László Dániel. Nagy Richárd. Szabó Márton. Szakács Dániel. Seregély Gábor. Balikó Benjamin. László Krisztián. Tengelits Patrik. Verasztó Barnabás.

Egy balszerencsés vereséget követően két nap elteltével ismét bajnoki mérkőzésre gyűlt össze az U19-es csapatunk. Bár gyülekezhettek volna tömöttebb sorban is,hiszen a felnőttektől két embernek kellett besegíteni,ráadásul Balikó Benjamin kezdő volt a Kőszeg elleni győztes mérkőzésen. És ne feledkezzünk meg Fazekas Dávidról sem,aki ismét a kapuban erősítette fiataljainkat. Nem jól kezdődött a találkozó,hisz a 6.percben megszerezték a vezetést a vendégek Pados Bálint találatával. Az első félidőben jobbára a Répcelak térfelén pattogott a labda,a vendég fölénnyel telt az idő,szórványos hazai támadásokkal fűszerezve. Úgy tűnt hogy a gyors gólt követő hátralévő időben nem lesz több találat,Goda Tamás másként gondolta,a 45.percben egy szép támadás után  a vendégek játékosa tizenhat méterről kirúgta a jobb alsó sarkot,így két gólos hátrányból kellett volna felállni utánpótlás csapatunknak.

repcelak kiralyu19 1Répcelaki lehetőség


Amire meg is volt a lehetősége csapatunknak,a második félidőben nagy elánnal vetette be magát a küzdelembe,sorra alakította ki a helyzeteket,de nem sikerült betalálni a vendégek kapujába. Szabó Márton,Slezák Bendegúz,Verasztó Barnabás és Balikó Benjamin előtt adódott gólszerzési lehetőség. A vendégek kontrái is veszélyesek voltak,több alkalommal bravúrral hárított Fazekas Dávid. A mérkőzés végén felváltva voltak veszélyben a kapuk,az adok-kapokból a vendégek jöttek ki jobban,a 88.percben egy kontra után sakk matt helyzetben Horváth Patrik megszerezte a vendégek harmadik gólját,ami egyben a végeredménye is volt a találkozónak,hisz több gól már nem esett a találkozón. A vendégek megérdemelték a győzelmet,de csapatunk végig nyílttá tudták tenni a mérkőzést,a helyzetkihasználással hadilábon álltak,a vendégek pedig könyörtelenül kihasználták a védelem megingásait. Egy jó iramú változatos helyzetekben gazdag mérkőzést követően ismét emelt fővel jöhetett le csapatunk a pályáról. Szombaton a Kemenesalja ellen lehet javítani,győzelmi esélyekkel léphet pályára utánpótlás csapatunk.

tothzsolt1Tóth Zsolt edző vezényel

 

További fotók: https://www.facebook.com/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1058968094234337

A mérkőzés jegyzőkönyve: http://adatbank.mlsz.hu/match/15/18/15193/16/1229810.html

Szerző: Finta László