Eldőlt, hogy ki irányítja nyártól a répcelaki felnőtt labdarúgókat

Labdarúgás hírek Répcelaki SE Találatok: 7106

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a jelenleg is zajló szezon végén – egyéb elfoglaltságai miatt – 6 év után elköszön a Répcelaki SE megyei I. osztály felnőtt labdarúgócsapatának trénere, Balassa Péter, a hétvégén pedig hivatalosan is eldőlt, hogy ki fogja átvenni a stafétabotot az együttes kispadján.


Nos, a találgatásoknak ezennel vége, ugyanis egy korábbi helyi játékos, a városhoz ezer szállal kötődő ambiciózus fiatalember tér vissza Répcelakra ifj. Tóth Zsolt személyében, aki máris nyilatkozott weblapunknak.

 

"Először is szeretném megköszönni az elnök Úrnak és az elnökségnek a belém vetett bizalmukat.

Játékos pályafutásom során megfordultam Sopronban, Siófokon, Pápán és Répcelakon. A karrierem sajnos nem tudott kiteljesedni, hiszen 15 és 26 éves korom között 9 súlyos sérülésem volt, melynek következtében 6 műtéten estem át, ezek közül 3 operáció keresztszalag plasztika volt. Mindezek ellenére a Sopron, a Siófok és a Pápa NB1-es felnőttcsapatában is sikerült bemutatkoznom kupamérkőzésen, ráadásul a Pápa színeiben rögtön góllal, azonban mindig jött egy súlyos sérülés, ami megakadályozott az igazi áttörésben.

ifjTothZsolt1ifj. Tóth Zsolt (forrás: www.illesfociakademia.hu)26 évesen egészen pontosan 2014. december elsején lettem edző a Haladás U9-es csapatánál. Az akkori utánpótlás szakágvezető Artner Tamás "csinált" belőlem edzőt, majd felkarolt és tulajdonképpen szárnyai alá vett Hegyi László, akitől nagyon sokat tanultam. Ők ketten azok, akiknek rengeteget köszönhetek szakmailag és emberileg egyaránt. A mai napig szinte napi kapcsolatban vagyunk, ami minden túlzás nélkül mondhatom, hogy hatalmas megtiszteltetés számomra! 2016 nyarán keresett meg Pacsi Bálint az Illés Akadémia vezetője, hogy csatlakozzak az edzői stábhoz, amit végül elfogadtam. Jelenleg az akadémia U12-es csapatának vagyok az edzője egy kiváló kollégámmal Bánfalvi Zsolttal, valamint van egy lurkós U9-es korosztályom is. Az edzősködés mellett egy főiskolai és egy egyetemi tanári diplomám van és Szombathelyen a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskolában tanítok testnevelést. Nagy szerencsém van az iskolával, hiszen olyan igazgató és tantestület vesz körül, akik mindenben támogatnak, nélkülük, az ő segítségük nélkül nem tudtam volna részt venni tavaly a 10 hónapig tartó UEFA "B" licences edzőképzésen Kaposváron.

Megmondom őszintén nagyon meglepett a megkeresés, hiszen mindössze 2,5 éve vagyok a szakmában, azonban óriási megtiszteltetésnek tartom. Mindenki tisztában van Répcelak múltjával, hiszen 30 éven keresztül megszakítás nélkül az NB3-ban szerepelt, ami egyedülálló a magyar labdarúgás történetében, ráadásul ha nincs az átszervezés, még mindig ott lenne a csapat, hiszen úgy szálltunk alá a megyei első osztályba, hogy a 15 csapatot felvonultató NB 3 Bakony-csoportjában a 7. helyen végeztünk, azonban a sajátos szabályok miatt csak az első 6 csapat maradt benn. A tradíciókhoz és hagyományokhoz hűen egy olyan csapatot akarok kialakítani, amely az első perctől az utolsóig a kapujához szegezi az ellenfelét, folyamatos nyomás és pressing alatt tartva annak játékosait. Lehet, hogy nagyképűen hangzik, de nem gondolnám, hogy nekünk bárkitől is meg kellene ijednünk a megyei 1 osztályban, így nem is lehet más a cél, mint a gyors, dinamikus, kombinatív és borzasztó agresszív játékstílus kialakítása és ráerőltetése az ellenfelekre.

Remélem, hogy a játékosok és a szurkolók egyaránt fogékonyak lesznek erre, minél többen fognak kilátogatni a mérkőzésekre és buzdítani fognak bennünket. Mivel Szombathelyen élek, tanítok és továbbra is az Illés Akadémián edzősködök (bár az U9-es csapatot más fogja átvenni helyettem, nekem marad az U12, vagyis nyáról az U13) ezért a megyeszékhelyről fogok járni és remélhetőleg sok szép sikerrel fogjuk megörvendeztetni a répcelaki publikumot. Az elkövetkezendő hetekben igyekszem minél több mérkőzést megtekinteni, feltérképezni a játékosokat a körülményeket, hogy pontos képet kapjak mindarról ami várni fog rám, valamint szurkoljak Balassa Péternek, hogy minél előbb betudja biztosítani a harmadik helyet a játékosokkal együtt! Hajrá Répcelak!!"