A címvédő otthonában kezdjük a Bajnokok Ligáját - Zaprešić vs. Répcelak beharangozó

Ugyan a teke Szuperliga 2019-es őszi idénye lezárult, az első helyen álló Répcelaki SE tekecsapata még nem pihenhet, ugyanis a hétvégén a nyolcaddöntőkkel elrajtol a Bajnokok Ligája, a legrangosabb európai kupasorozat első fordulójának „odavágóján” – november 23-án, szombaton 13 órától - pedig a címvédő KK Zaprešić otthonában vizitál Kiss Zsolt edző gárdája.

Óriási közhely, hogy a BL-ben már nincsen könnyű ellenfél, de ezúttal tényleg nem túlzás, hogy nagy hal akadt a Répcelak horgára. A Bajnokok Ligája 2019-20-as versenyfutásának nyitó felvonásában azonnal a tavalyi győztest sodorta az irányított, előzetesen már nyilvánosságra hozott menetrend csapatunk útjába (az októberi Világ-, Európa- és NBC-kupa helyezettek, valamint a címvédő "útvonalát" a szokásoknak megfelelően már előre meghatározta a nemzetközi szövetség), de még mielőtt teljesen kétségbe esnénk, gondoljunk csak arra, hogy pár hete ki volt a favoritja a Szeged – Répcelak ütközetnek, és mi lett a végeredmény…

 

Zapresic1

Az nem kérdés, hogy az oda-visszavágós Zaprešić – Répcelak csatának a horvát klub az egyértelmű favoritja, ezzel együtt a Világkupán „mindössze” 5. helyen végző együttes legyőzése nem tartozik a lehetetlen küldetések közé. A dedikáltan is legjobb horvát csapatnak tartott Zaprešić a hírek szerint első sorban hazai környezetben félelmetes, és kifejezetten szép, 6 sávos, Pauly típusú pályáján kevés riválisnak terem babér nemzetköz szinten is, és pl. a tavaszi BL Final Fourt is itt rendezték meg, amit a hazaiak kíméletlenül ki is használtak.

 

ZapresicPalya1

A horvátok rendkívül egységesek, és olyan sztárok erősítik őket, mint Branko Manev, vagy a macedón légiós Bojan Vlakevski, de gyakorlatilag a keret minden játékosa veszélyes, viszont idegenben képesek arra, hogy falba ütközzenek, ha az adott pálya nem éppen az ízlésüknek megfelelő.

A cél tehát répcelaki részről egyértelmű: a lehetőségekhez mértem minél több párharcot kellene megnyerni szombaton, hogy szoros legyen a végeredmény (az esetleges győzelmünk fantasztikus bravúr lenne…), és nyitott legyen a továbbjutás kérdése a december 7-i visszavágó előtt.

 

Teke Csapat 2019 08 31 600x339

Támogatóink

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!