20 aug
2017

Szlovákiában remekeltek a répcelaki tekések

Szűk 2 héttel a 2017-18-as Szuperliga bajnokság rajtja előtt – története során először – a nyári időszak egyik legrangosabb nemzetközi tornáján, a X. alkalommal kiírt podbrezovai ZP-kupán vett részt a Répcelaki SE – tekeshop.hu együttese, amely továbbra is igen biztató formát mutatva várja az idény kezdetét!

A 6 sávos podbrezovai csarnokot a világ egyik legeredményesebb pályájának tartják (a szerb Zavarkó Vilmos 2 éve ugyan ezen a tornán állította fel a nem hivatalosan 120 vegyes világrekordot, ami 755 fa), és ugyan a hírek szerint épp most kerültek fel új, fabetétes bábuk (ezt a típust sokan nem kedvelik a furcsa, néha kiszámíthatatlan mozgása, „röppályája” miatt), az eredményeket látva nem sokat romlott, ha romlott egyáltalán a pályák minősége.

 

 

 

Egy kis ízelítő a 755 fás rekordból, Zavarko az 5-ös pályán, a dátum: 2015. augusztus 22.


A szombati nap hagyományosan a csapatversenyé, ahova minden évben az elitbe tartozó együtteseket hívják meg, így idén megtalálhattuk a mezőnyben a Szegedet, az elmúlt időszak egyik meghatározó gárdáját, a macedón KK Makpetrol Skopjét, a bosnyák sztárcsapatot, a Borac Banja Lukát, a favorit pedig ezúttal is a sokszoros Bajnokok Ligája győztes hazai Podbrezova volt, soraiban a már említett Zavarkoval, aki még mindig csak 29 éves, de már most a sportág legendájának számít.


Nos, ebben a mezőnyben kellett helyt állni a Répcelaknak, amely bátran mondhatjuk, bravúros teljesítménnyel futott be a második helyre a Podbrezova „A” csapata mögött, megelőzve a formálódó Szegedet. A Répcelak és az egész mezőny legjobbja a csapatkapitány Kakuk Levente volt, akik meg sem állt 696 (!) fáig, ráadásul az 5-ös sávon elért 205-ös (!!!) szettjével pályarekordot is döntött!

 

KakukLevente5A Kakuk-parádéból kiemelkedett az 5-ös pályán nyújtott brilliáns teljesítmény. Forrás: ŠK Železiarne Podbrezová

 

Szintén remek formában gurított Vörös Milán, aki 646 fát ütött (ez az egyénit tekintve a 6. pozícióra volt elég), őt követte ifj. Brancsek János (8. hely, 637 fa), Zapletán Zsombor (12. hely, 627 fa), ifj. Móricz Zoltán (21. hely, 617 fa), Molnár Pál (25. hely, 606 fa), Ritter Tamás (29. hely, 594 fa) és végül, de nem utolsó sorban Horváth Zoltán (48. hely, 561 fa).

 

A szombati versenynap felvétele, Kakuk Levente gurítása kb. 5 óra 5 perckor indul


Az együttes így azonnal fel is állhatott a képzeletbeli dobogó második fokára, illetve a 4 legjobban gurító versenyzőnk beverekedte magát a top12-be, ami azt jelentette, hogy másnap az egyéni döntőben is pályára léphettek.

Podbrezova2017 csapatA csapatverseny végeredménye, forrás: ŠK Železiarne Podbrezová

 

Podbrezova2017 szombati egyeniA szombati egyéni eredmények, forrás: ŠK Železiarne Podbrezová

 


Szombaton még rezgett a léc Zapletán Zsombor alatt, aki mindössze 1 fa különbséggel tudta magát kvalifikálni, vasárnapra azonban mintha kicserélték volna a kétszeres csapatvilágbajnokot, ami egy 684 fás remeklésben mutatkozott meg. A verseny, illetve talán Zavarko kivételes klasszisát és erejét jelzi, hogy ebben a körben ez „csak” a második legjobb eredmény volt, miután a Podbrezova sztárja 691 fáig jutott. Kakuk Levente önmagához mérten visszafogottabb sorozatot produkált (611 fa), ifj. Brancsek 620 fát hozott össze, míg Vörös Milán gyengébben teljesítve 589 fát ért el.


A szombati, valamint vasárnap délelőtti egyéni eredmények összesítését követően kora délután már csak a legjobb négy, azaz Zavarko, Tomas Pasiak (szintén Podbrezova), Kakuk és Zapletán folytatták a csatározást. A mindent eldöntő 120 gurítás során fej-fej mellett haladt Zavarko és Zapletán az első helyért, és ugyan így nagyot harcolt egymással a bronzért Kakuk és Pasiak. Előbbi két tekés világklasszis produktummal lepte meg a publikumot, és végül Zavarko minimálisnak mondható, 11 fás különbséggel (678-667) diadalmaskodott a szintén brillírozó Zapletán előtt. A harmadik helyre Pasiak futott be (630 fa), Kakuk pedig a 4. pozícióban zárt 616 fával.

 

 

zapletanzsomborZapletán Zsombor

 

Podbrezova egyeni vasarnapA vasárnapi egyéni döntő eredménylistája, forrás: ŠK Železiarne Podbrezová

 

A vasárnapi egyéni döntő felvétele


A kifejezetten eredményes és önbizalomnövelő sikereket hozó torna után sem pihennek a Répcelaki SE – tekeshop.hu játékosai, ugyanis augusztus 26-án, kvázi bajnoki főpróba gyanánt az ausztriai Neunkirchenben ragadnak golyót sportolóink, hogy elvégezzék az utolsó „finomhangolásokat” a szeptember 2-i, 14 órakor kezdődő FTC elleni hazai Szuperliga mérkőzésre.

A teljes Szuperliga sorsolás, illetve a répcelaki tekések egyéb programjai ide kattintva böngészhetők.

 

 

Támogatóink

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!