14 aug
2017

Répcelaki sikerek Győrben és a III. Kiss László emléktornán

Fotó: Szarka Sándor

Mozgalmas héten vannak túl a Répcelaki SE tekései, ugyanis augusztus 12-én előbb Győrben, majd másnap hazai pályán, a III. Kiss László emléktornán ragadtak golyót versenyzőink, akik mindkét versenyen a mezőny fölé nőttek.

A négy csapatos „Teke Grand Prix” ötlete évekkel ezelőtt Répcelakról indult, itt is került lebonyolításra az első ilyen vetélkedő, majd Bécs következett, idén pedig Győr vállalta, hogy vendégül látja a KSV Wien, az SKC Kleinwarasdorf és a Répcelaki SE együttesét. A főként Ausztriában ismert és alkalmazott lebonyolítási szisztéma alapja, hogy a négy pályán gurító játékos szettenként osztozik a pontokon (4, 3, 2, 1), és a 120 vegyes penzum végén az így összegyűjtött belső pontok alapján kerül kiosztásra szintén 4, 3, 2 és 1 egység, ami alapján a nap végén kialakul a végeredmény.


A szombati tornán – a korábbiakhoz hasonlóan – 8-8 versenyzőt nevezhettek a csapatok, a párharcokból pedig a 25 pontot gyűjtő Répcelak jött ki a legeredményesebben, megelőzve a 2. Kleinwarasdorfot, a 3. Győr-Szol TC-t és a 4. KSV Wient. Az egyéni fákat tekintve a Győr játékos-edzője, Danóczy Richárd bizonyult a legjobbnak 655 fával, a 2. pozícióban Zapletán Zsombor (Répcelaki SE) végzett 646 fával, a képzeletbeli dobogó alsó fokára pedig Molnár Pál (Répcelaki SE, 623 fa) állhatott fel.

TekeGrandPrixGyor1Forrás: Győr-Szol TC, facebook

Vasárnap délután már a felújított répcelaki csarnokban döntötték a bábukat játékosaink, de még mielőtt rátérnénk az augusztus 13-i eredményekre, nézzük, hogy szerepeltek a többi kategóriában a 2017-es Kiss László emléktorna indulói.

 

KissLaszlo1Kiss László

A 2009-ben, fiatalon elhunyt legendás répcelaki tekés tiszteletére megrendezett verseny ismét 4 naposra duzzadt, és nemzetközi rangot is kapott, miután 2 osztrák csapat is pályára lépett a tornán.

A nem igazolt hölgyek között idén Sonkoly Ildikó (Játéköröm) bizonyult a legjobbnak, a 307 fás eredmény pedig egyben új pályarekordnak is minősül!


Az amatőr férfi csapatok mezőnyében a Székesfehérvár diadalmaskodott (1072 fa), megelőzve a Pályakezdőket és a Patyi Rumot, egyéniben pedig Kondora Zsolt (Bohémia, 295 fa), Feltein István (Székesfehérvár, 293 fa), Csuka Péter (Litovel SE, 291 fa) volt a végső sorrend.

A vegyes amatőr együttesek a Játéköröm aratta le a babérokat (1075 fa), mögöttük a Rokonok, illetve Litovel SE zárt.

xlsAz amatőr torna teljes eredménylistája

Az igazolt versenyzők természetesen 120 vegyes gurítást teljesítettek az amatőrök 60 dobásával szemben. A csapatok mezőnyében papíron a Répcelaki SE 1. és 2. együttese érte el a legjobb eredményt, azonban a két gárda hivatalosan nem indult a csapatversenyben, ezzel is teret adva a vidéki alakulatoknak. A győzelmet így végül a Győr-Szol TC ünnepelhette (2275 fa), a második helyre a Sárvári Kinizsi Kék Golyó kvartettje futott be, a bronzérem pedig Pete Sándor különítményének birtokába került.


A hölgyek egyéni vetélkedőjében az SKV. Schlaining tarolt, ugyanis a győztes Martina Vegerbauer (544 fa), és a második Teodora Marth (519 fa) is az említett osztrák együttest erősíti, míg a harmadik Varga Veronika (498 fa) az Uraiújfalu SE színeiben tekézik.

Igazolt vegyes kategóriában szintén Schlaining sikernek tapsolhatott a vasárnap esti eredményhirdetésre összegyűlt nézők.

Férfi egyéniben a papírformának megfelelően répcelaki dominancia alakult ki, miután a dobogóra kivétel nélkül hazai versenyzők állhattak fel: 1. Zapletán Zsombor (653 fa), 2. Kakuk Levente (646 fa), 3. ifj. Brancsek János (631 fa).

xlsAz igazolt kategória teljes eredménylistája

 

zapletanzsomborZapletán Zsombor eredményes heteket tudhat maga mögött

A felkészülés finisébe érve még egy podbrazovai, valamint egy neunkircheni megmérettetés vár a Répcelaki SE szuperligás tekéseire, akik a hírek szerint hazai pályán, az FTC ellen kezdik majd meg szeptember elején a bajnoki menetelést.

Támogatóink

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!