05 aug
2017

Teke felkészülés: tornagyőzelem és fantasztikus Zapletán-pályacsúcs Szentgotthárdon

A május végi németországi világbajnokság, illetve a június eleji szegedi országos egyéni döntőt követően pihenőre vonultak a Répcelaki SE Szuperligás tekecsapatának játékosai, akik július közepén-végén ismét golyót ragadtak, hogy - az ismét felújított hazai csarnokban - elkezdjék a felkészülést a 2017-18-as idényre, ma pedig már egy tornagyőzelmet ünnepelhetett az együttes!

A továbbra is Kiss Zsolt edző-szakosztályvezető irányításával tréningező gárda felnőtt keretében csak minimális változások történtek a holtidőszakban, ugyanis az előző idényben bajnoki bronzérmes együttes minden játékosa (Kakuk Levente, Zapletán Zsombor, ifj. Móricz Zoltán, Ritter Tamás, Vörös Milán, Molnár Pál, ifj. Brancsek János) szerződést hosszabbított, illetve maradt, érkezett viszont a Vasasszonyfa csapatából a rutinos, de még mindig csak 31 éves Horváth Zoltán.

HorvathZoltan1Horváth Zsoltán itt még vasasszonyfai színekben (fotó forrása: Vas Népe, Unger Tamás)

Az ifjúsági/utánpótlás csapat létszáma némileg csökkent, miután az U23-as korosztályból „kiöregedő” Bertha Martin Uraiújfaluba igazolt, de továbbra is a csapatot erősíti a saját nevelésű, 14 éves Varga Levente, Gombos Balázs és Kuslics Gergely.

A szakosztály már túl van egy 2 napos siófoki edzőtáboron, összetartáson, ma pedig Szentgotthárdon, a „Négy város tornája” elnevezésű versenyen léptek pályára, ahol a hazaiak mellett a Zalaegerszegi TK, valamint a Zalaszentgrót volt az ellenfél.

Az esemény első helye nagy csatában dőlt el az egységesen jól teljesítő Répcelak javára, a második pozícióban – mindössze 10 fával lemaradva – a ZTK végzett, a képzeletbeli dobó alsó fokára pedig a Szentgotthárd állhatott fel.

 

Szentgotthard1Forrás: Thermalpark Szentgotthárdi VSE Tekeszakosztály


Az egész napot átölelő rendezvényen a felkészülésbe rendkívül nagy motivációval belevágó Zapletán Zsombornak köszönhetően egy új, egészen fantasztikus egyéni pályacsúcs is született, miután a 120 vegyes penzumot 714 (!) fával zárta a kétszeres csapatvilágbajnok, aki ezzel beállította saját rekordját is a kifejezetten eredményes csarnokban.

Zapletan714

 

Videó: a torna felvétele

 

 

A folytatásban sem fognak unatkozni a répcelaki tekések: előbb augusztus 12-én Győrben, majd egy nappal később a hazai rendezésű Kiss László emléktornán (amelynek záró, vasárnapi napján a tervek szerint tiszteletét teszi a hazai szövetség elnöke, Pintyőke Marcell is) méretik meg magukat, augusztus 19-20-án a szlovákiai Podbrezován, végül pedig -  a bajnoki rajtot megelőzően augusztus 26-án – az ausztriai Neunkirchenben gurítanak versenyzőink.

A bajnoksággal kapcsolatban fontos információ, hogy a nyilvános sorsolásra augusztus 9-én kerül sor Budapesten, az NBC-kupát pedig – ahova címvédőként utazik a gárda – október 4. és 8. között rendezik meg Münchenben.

Támogatóink

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!