Pénteken hazai pályán fogadják U16-osaink a listavezetőt

A hosszúra nyúlt téli és járványszünet után elkezdődött U16-os csapatunk tavaszi szereplése. Derdák Péter edző a felkészülési időszakról és az első, idegenbeli mérkőzésről:


"Októberben három hét leállásra kényszerített bennünket a járvány, de azt követően edzésbe álltunk a fiatalokkal, és hol teremben, hol műfűvön, a legvégén pedig már az imádott zöld gyepen, de folyamatosan készültünk erre a pillanatra. Készülni kellett, hiszen láthattuk az őszi szezonban milyen nehezen sikerült az elindulás, a létszámhiánytól kezdve mennyi nehéz körülménnyel kellett megküzdenünk. Igyekeztünk sok edzést tartani, pótolni a hiányosságokat, felkészülni, hogy a tavasszal mind eredményekben, mind játékban láthatóan előbbre léphessünk. Továbbra sem ideális a létszám, de szerencsére sikerült pár fővel a keretet bővíteni. De így is elgondolkodtató, hogy mennyire kevés gyerek forgolódik manapság a focipályák környékén, és ezen a helyzeten jelenleg a járványhelyzet is sokat ront. Egyetlen edzőmérkőzéssel tudtunk készülni a rajtra, és ott biztató jeleket produkáltak a srácok a nagyobb játékerőt képviselő Sárvár ellen. Azonban számítottunk rá, hogy az első fordulóban sokkal nehezebb lesz a helyzetünk, hiszen két meghatározó játékosunk (Horváth Gábor, Gere Krisztián) eltiltása miatt, nem sikerült olyan hadrendben felállni, amelyet jelen pillanatban a leghatékonyabban tudna alkalmazni csapatunk."

Néhány kép  a csapat egyik februári edzéséről.

 

Schott Lukácsháza SE - Répcelaki SE-Sport 36. 6:4 (4:2)
G.sz.: Horváth Márk 3, Varga Bálint
A mérkőzés hivatalos jegyzőkönyve

Az idegenbeli szezonnyitó mérkőzés az edző szemével:

"Az első félidő koreográfiája roppant egyszerű volt… A hazaiak rúgtak 5 perc alatt két gólt, amire mi gyorsan válaszoltunk eggyel. Ez kétszer is lezajlott, így alakult ki a félidei 4:2-es hazai vezetés. A gólokat elkerülhető szituációk előzték meg, ha kicsit határozottabbak vagyunk sokkal több fejtörést okozhattunk volna a hazaiaknak. Az eltervezett játékstílusból sajnos keveset sikerült megvalósítanunk. A védekezésből megszerzett labdákkal, a középpálya gyors átjátszásával szerettünk volna kontraakciókkal eljutni a hazaiak kapujáig, azonban a játékunkban sok volt a hiba, rengeteg támadásindítás a pontatlanságon akadt el…

Ez is megkönnyítette a lukácsházi fiatalok dolgát, arról nem beszélve, hogy a labda megszerzésért folytatott párharcokban rendre alul maradtunk, aminek legfőbb oka a hazai csapat jelentős fizikai fölénye volt. A második félidőben kicsit gyorsítani tudtunk a játékunkon, aminek köszönhetően többször sikerült zavart okoznunk az ellenfél kapuja előtt, két gyors akció végén is sikerült betalálnunk. A második találat az iskolapéldája volt annak az elképzelésnek, amivel a támadásainkat eredetileg megterveztük, hiszen két pontos indítás után már csak a tehetetlen kapussal nézett szembe a támadónk, biztos lábbal értékesítve a helyzetet. Sikerült a felzárkózás, próbálkoztunk az egyenlítéssel, de egy tévesen megítélt 11-essel, a hazaiak nyugvópontra hozták a mérkőzést, kialakítva ezzel a végeredményt.

Jobb összpontosítással és kis szerencsével talán még a pontszerzés sem lett volna meglepetés, de összességében a mérkőzés nagyobb részében, eredményesebben futballozó hazaiak nem érdemtelenül szerezték meg a három pontot. Biztató volt Horváth Márk játéka, aki remekbe szabott góljaival igazolta, hogy az egész őszi szezonban veszteség volt számunkra, hogy sérülés miatt nem szerepelhetett.

Nekünk maradt a javítás lehetősége, vagyis felkészülni a következő fordulóra, amikor a most eltiltottakkal kiegészülve, remélhetőleg látványos, szórakoztató futballal nehezítjük meg a listavezető dolgát."

Répcelaki SE - Söpte-Gencsapáti - 2021. 04. 09 16:30 - Szarka Zoltán Sporttelep 

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 4 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!