Retro hangulatban,változatos meccsen lett a végén vereség.

Szarvaskend SE-Répcelaki SE 3:2 (1:2)  

Répcelaki SE:                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Pető Martin. Balikó Benjamin. Graszl Károly. Tóth Dominik. Rácz Milán. Ódor Bálint. Horváth Tamás. Szabó Bence. (Németh Gábor. 80') Tóth Dávid. (Prystupa Kristóf 70') Molnár Csaba. Paula De Alex.  Gsz.: Molnár Csaba 10'   De Paula Alex. 35'

 A mérkőzés képéhez a régi idők falusi fociját kell felidézni,hogy képben legyen az,aki még nem járt Szarvaskenden labdarúgó mérkőzésen. A kétszáznyolcvan fős települést mellékútról mellékútra lehet elérni. Megérkezvén a falu szélén elhelyezkedő pályához az autónak már csak a kuglira vágott fák között maradt szűk hely,a pályától tíz méterre,tehát közel álltam meg,mégsem lehetett akkor még látni a pálya talaját a farakástól. Ezt megkerülve jobbról tyúkok kotkodácsolása,kakasok kukorékolása,balról pedig a kapuk mögött közvetlen leparkolt pótkocsik és a kombájnnak és egyéb gépeknek helyt adó fedett csarnokban amolyan 'A Mi kis falunk' féle Teca büfé fogadott,ami kiszolgálta a helyi és a vendég szurkolókat. A pálya rövid és keskeny,ez még csak a kisebb baj lett volna,de a hullámok mellett tele volt fűcsomóval a talaj. Az U19 mit sem törődve a külső körülményekkel simán verte a hazaiakat 5:0-ra. Viszont azt tudni lehetett előre hogy csapatunknak nem lesz séta galopp a mérkőzés.     

89054764 1884348185029653 1637473255310753792 o

                                                                      Répcelaki bedobás az első félidőben,érdemes egy pillanatra a talajt megfigyelni.

Csapatunk remekül kezdte az összecsapást,hiszen letámadta ellenfelét,és veszélyes helyzeteket teremtett a hazai kapu előtt. A 10. percben egy gyors Répcelaki támadás bontakozott ki a bal oldalon,majd az alapvonalról érkezett a labda a középre,ahol érkezett Molnár csaba,aki a kaputól nyolc méterre  egyből a kapu közepébe vágta a labdát.  0:1  A gól után feljöttek a vendégek,jobb oldali beadásokat követően két ízben is egyenlíthettek volna,ám az egyik fejest Pető Martin védte lábbal,majd egy másik beadást követő lecsorgó labda utáni lövést Graszl Károly vágta ki a gólvonalról. Ekkor már látni lehetett amit sejtettünk is,hogy előre vágott labdákból és beadásokból operálnak a hazaiak. A félidő közepén a bal oldalon sikerült elmenni a hazaiaknak,majd a beadás lecsúszott a hazai támadó lábáról,ami átment  a kapus felett,és a kapufa tövéről a kapuba pattant a labda,balszerencsés gól...1:1Aztán megint átvette a kezdeményezést csapatunk, megint kialakultak gólszerzési lehetőségek a hazai kapu előtt. A 35. percben Ódor Bálint tört be a jobb oldalról középre a tizenhatos környékén,és csak szabálytalanság árán tudták megállítani. A szabadrúgást De Paula Alex végezte el,és ahogy a fenti képen is látható a labdát a sorfal mellett a jobb felső sarokba csavarta,a kapus csak beljebb tudta segíteni a jól eltalált lövést. 1:2   Egy veszélyes lövést kellett még háítania a hazaiak kapusának,a jobb alsó sarokból,de gól már nem született a félidőben,így egy gólos előny birtokában térhetett pihenőre csapatunk.  A krónikához hozzá tartozik,hogy a hazai publikum végig szidta játékosainkat,Alexre rászálltak,és becsmérlő szavakkal illették. Ha ez NB1-ben történik akár félbe is szakíthatta volna a mérkőzést a játékvezető.                                     

88309094 1884348025029669 696784308345503744 o

                                                                                                           kemény belemenések tarkították a találkozót.              

A második félidő első felében csapatunk irányította és kézben tartotta a mérkőzést,a hazaiak nem tudtak komoly támadásokat építeni. Sajnos a mérkőzésnek ebben a szakaszában nem sikerült növelni az előnyt a kialakult lehetőségeket követően. Majd a félidő második felében feljöttek a hazaiak megint előre vágott labdákkal és beadásokkal próbálkoztak. Egyszerű játékot lelkesedéssel hajtották végre a hazaiak,aminek a hajrában meg lett az eredménye. A 78. perc tájékán szöglethez jutottak a hazaiak,a beadás középre érkezett ahol az üresen álló Velekei László három  méterre a kaputól a kapu közepébe fejelte a labdát. 2:2  A mérkőzés nyílt lett,mind a két csapat meg akarta nyerni a mérkőzést és mind a két kapu előtt alakultak ki gólszerzési lehetőségek. A találkozót több kemény,már-már a sportszerűségen túl menő belemenések tarkították,a játékvezető több alkalommal is sárga lappal kellett fegyelmeznie. A hazai játékosokat a Szarvaskendi hangulat magával ragadta,amiből a végén jól jöttek ki hiszen egy jobb oldali beadást követően a hosszún érkező Velekei László a kapuba juttatta a labdát. 3:2  A hátralévő időben ugyan megpróbált mindent csapatunk az egyenlítés érdekében,de nem sikerült még egy fordulatot beletenni a mérkőzésbe,így a végén a hazaiak örülhettek a győzelemnek.                                                                                                                                                                   

88269924 1884348135029658 7184803798794108928 o

                                                                           De paula Alex szép gólt szerzett amivel másodszor is vezetést szerzett csapatunk.

Kemény,férfias küzdelemben hiába vezetett csapatunk kétszer is, a hazai lelkesedés a végén  Szarvaskendi győzelmet hozott. Három beadásból születtek a hazai gólok,tehát elkerülhető találatok voltak,pedig csapatunk mezőnyben jól játszott,helyzeteket alakított ki,de ma az idegenben szerzett két gól sem ért pontot,pontokat. Ami a tabellán leolvasható volt,miszerint a hazaiak gólerősek,de hátul sebezhetőek,beigazolódott,de ma a támadó alakzatuk a szerencsével sem állt hadilábon,a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna a látottak alapján,és a végig szitkokat  szóró hazai nézők sem érdemelték meg az ünneplést,de ilyen a foci,nem mindig hoz igazságot. Jövő héten a Szentgotthárd ellen hazai pályán lehet javítani! Hajrá Répcelak! Szerző: Finta László

89437981 1884349911696147 5081537414632046592 o

                                                                                                          Teca kocsmája Szarvaskendi módra 

>>további képek a mérkőzésről>>                                                                                                                                                                      

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 4 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!