Győzelem Egyházasrádócon.

Labdarúgás hírek Finta László Találatok: 660

Egyházasrádóci SE-Répcelaki SE 1:2 (0:0)                                                                                                                                                                                                                                              Répcelaki SE:  Pető Martin. Balikó Benjamin. Németh Gábor. Graszl Károly. Tóth Dominik. Harkai Dániel. Horváth Tamás. Szabó Bence. Tóth Dávid. Molnár Csaba.(Tamási Roland.78') De Paula Alex.(Ódor Gergő 90')

 Répcelak az év második bajnoki,míg a vendéglátó a tavasz első bajnoki mérkőzésére állt fel a kora délután jó foci időben Egyházasrádócon. Csapatunk egy hete kikapott a második helyen álló Vép ellen,tehát volt min javítani vasárnap délután. Mind a két csapatban sok volt a hiányzó a kezdő síp elhangzásakor.        A 3. percben megszerezhette volna a vezetést csapatunk: Egy formás kontra támadást követően a kapu elé érkező labdára Tóth Dávid csapott le,de lövése centikkel ugyan,de a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Kiegyenlített játék folyt a pályán,a hazaiak előre ívelt labdákkal operáltak,míg csapatunk passz játékkal próbált az ellenfél kapuja elé kerülni. A játék nem volt színvonalas,inkább a küzdelem volt jellemző az első játékrészben. A félidő közepén egy hazai beadást követően a védelem akart felszabadítani,ám a kapu elől kilőtt labda a büntető területen belül Répcelaki kezet ért,így a játékvezető jogosan mutatott a büntető pontra. A Répcelaki kapuban a Sárvárról érkező Pető Martin élete első felnőtt mérkőzésén nagy bravúrral hárítani tudta a jobb alsó sarok felé tartó labdát. Majd a hazaiak kapuja előtt adódott vendég lehetőség,de a lövést Bali Bálint hárítani tudta. Ezen kívűl más említésre méltó esemény nem történt az első játékrészben,összességében alacsony színvonalú,eseményekben szegény negyvenöt perc után térhettek pihenőre a felek.                                       

87324665 1870748609722944 9119693987345596416 o

                                                                                          Pető Martin élete első felnőtt mérkőzésén büntetőt hárít.

A második félidő elején a hazaiak léptek fel támadólag,lehetőség is adódott a vendég kapu előtt. Aztán negyed óra elteltével csapatunk ragadta magához a kezdeményezést,sorra jöttek a vendég szögletek,kapu előtti bedobások,amikből lehetőségek alakultak ki a hazai kapu előtt. A legnagyobb helyzet egy jobb  oldalról érkező labda már túljutott a kapuson,a hosszún a kapu torkában gólra éhesen várta a labdát Molnár Csaba,ám balszerencséjére a játékszer a kapufa felső feléről kipattant az alapvonalon túlra. A Répcelaki fölény a 64. percben góllá érett: Szabó Bence futott el a bal oldalon,majd a büntető területen belül csinált egy szép cselt,amivel tisztára játszotta magát,majd felnézett és középre passzolt,ahol érkezett Horváth Tamás,aki a büntető pont környékéről,a kapuval szemben laposan a kapuba lőtte a labdát. 0:1 A hazaiak a gól után megpróbáltak egyenlíteni,egy közeli lövést bravúrral hárított Pető Martin. A 64. percben a hazai próbálkozások egyike utat talált a kapuba: Bal oldali támadás futott a hazaiak részéről,amiből lövés született,de a rosszul eltalált lövés kiflit leírva a levegőben a hosszú oldalra szállt,ahol hazai támadót talált,aki középre passzolt,az érkező Mészáros Balázs pedig igazítás nélkül egyből a kapu jobb alsó sarkába perdítette a labdát. 1:1    

87522949 1870749416389530 4504534100584955904 o

                                                                             Horváth Tamás(középen) góljával szerezte meg a vezetést csapatunk.

Ismét változott a játék képe,megint Répcelaki támadások futottak a pályán,de a hazaiak sem álltak be védekezni,továbbra is hosszú labdákkal próbálták zavarba hozni a vendég védelmet.  A 74. percben a hazai térfél közepén,a jobb oldalról szabadrúgáshoz jutott csapatunk. A labdát Tóth Dávid csavarta a kapu elé,ahol a védelem röviden szabadított fel,de azt is mondhatjuk,hogy ajándékba adták a játékszert De Paula Alexnek,aki köszönte szépen,majd higgadtan a kapus mellett a kapu jobb alsó sarkába passzolta a labdát. 1:2 A gólt követően nyílt lett a találkozó,a hazaiak mindent egy lapra feltéve rohamozni kezdtek,de hátul fellazult a védelmük,így a megszerzett labdákból gyors kontrákat vezethetett csapatunk. Egy ilyen kontra végén Tóth Dávid  ment el a bal oldalon,majd a labdát középre adta,ahol érkezett volna De paula Alex,ám a támadóval szemben hátúlról szabálytalankodtak,ám a játékvezető sípja néma maradt. A játékost le kellett cserélni a sérülése miatt,és elmaradt egy büntető és egy kiállítás. A hosszabbítás percei már nem hoztak változást az eredményben,így végül megszerezte a győzelmet labdarúgó csapatunk.

84330201 1870748193056319 916392763648376832 o

                                                                    Graszl Károly rutinja és a fiatal kapus magabiztos védései is hozzájárultak a győzelemhez.

A két csapat tartalékosan játszott a mai nap,végül az egyéni tudásbeli különbség csapatunk javára billentette a találkozót. A hazaiak lelkes játéka érdemel említést,míg csapatunk második félidei játéka adhat okot a bizakodásra. A jövő hétvégén a kieső helyen álló,ám a télen átalakuló Lukácsháza érkezik Répcelakra,tehát van esély a pontok gyarapítására. A győzelemhez gratuláció a csapatnak! Hajrá Répcelak!  Szerző: Finta László                                                                     További képek                                                                                                                                                                                                                                                                                    A mérkőzés jegyzőkönyve: http://ada1bank.mlsz.hu/match?itemId=1473571&evad=52&szervezet=18&verseny=20840&fordulo=16              

84240018 1870749606389511 5091287677588733952 o