Hivatalosan is elkezdte a tréningeket az új répcelaki futsal csapat

Ugyan eddig sem volt titok, hogy a Répce Sportcsarnokban új sportcsapat szerveződik, ma azonban már hivatalosan is bejelenthetjük, elkezdte a felkészülést a regionális (gyakorlatilag NBIII-as szintnek megfelelő, Vas és Győr-Moson-Sopron megyei gárdákat tömörítő) bajnokságra az új répcelaki férfi futsal együttes.

A speciális, kifejezetten teremben, 4+1 fős csapatok által játszott futsal egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és az elmúlt 2 évben megannyi eseményen, mérkőzésen ismerkedhettek meg a helyi sportkedvelők a labdarúgás ezen vállfajával, ugyanis a Répce Sportcsarnok ilyen téren NBI-es hitelesítéssel is rendelkezik, ezt pedig kihasználták nem csak a környékbeli, de távolabbról érkező klubok is, vagy éppen a megyei szövetség.

Bizonyára sokan emlékeznek az eredetileg zalaegerszegi székhelyű Ricsilla női különítményére, akik egy fél szezonon keresztül Répcelakon tréningeztek, illetve a Répce Sportcsarnok adott otthon a hazai összecsapásoknak is. A gárda akkori trénere, a szombathelyi illetőségű, korábban a Haladást erősítő, és a magyar válogatottban is megforduló Halmos Máté vezetésével alakult most meg az említett répcelaki férfi együttes.

A jelenlegi keretben nagypályán is szereplő Vas megyei labdarúgók találhatók többségében, de a csapattal tréningezik a korábbi futsal válogatott Hegyesi Zsolt, és persze helyi kötődésű sportolók is feltüntek a hétfői gyakorláson Tóth Dávid, Harkai Dániel és Graszl Károly személyében.

Itt érdemes megemlíteni, hogy a nagypályás és a teremjáték egyáltalán nem zárja ki egymást, és sokan párhuzamosan űzik mindkét sportágat, ugyanis egyrészt a bajnokság felépítése is úgy van kitalálva, hogy ez megvalósítható legyen, illetve a futsal kiegészítőként is jól tud funkcionálni, miután a sportolók megtanulják a kis területen zajló, gyors gondolkodást igénylő, technikás, sok passzos játékot.

A répcelaki csapatot érintő bajnokság októberben rajtol, de a tervek szerint addig is több edzőmérkőzésen ismerkedhetnek az érdeklődők a különítménnyel.

További fotók a hétfő edzésről: https://www.facebook.com/pg/sportcsarnok.repcelak/photos/?tab=album&album_id=2155573004571499

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!