Jó iramú küzdelmes,játékvezetői hibákkal tarkított mérkőzésen a hajrában dőlt el a továbbjutás.

Magyar Kupa: CVSE Vulkánfürdő-Répcelaki SE Sport36 4:1 (2:1)

 Répcelaki SE:                                                                                                                                                                                                                                                                                              Gyécsek Martin.Rácz Milán.(Tamási Roland.65') Németh Gábor. Harkai Dávid. Ódor Bálint. Horváth Tamás. Balikó Benjamin.(Balassa Péter.74')  Markó Marcell.(Molnár Csaba.46')Tóth Dávid. Alex De paula. Horváth Szilárd.  Gsz.: Németh Gábor. 15'                                                                                                                                           

További képek a mérkőzésről>

A mérkőzés jegyzőkönyve: https://adatbank.mlsz.hu/match/52/18/20985/2/1484542.html

Szabó Bence kettős állampolgársággal kapcsolatos problémák miatt még nem állt rendelkezésére Balassa Péternek,aki hosszú időt követően beállt a mérkőzés hajrájában,hiszen sok hiányzó akadt a mérkőzésen. Örömteli volt látni ismét Répcelaki mezben Tamási Rolandot,aki hosszú kihagyást követően szintén a találkozó második felében állt csatasorba. Viszont olyan meghatározó játékos mint Tóth Dominik hiányzott a középpályáról,Graszl Károly papírjai sem érkeztek meg a szomszédból,így a jövőben három meghatározó játékos nem lépett pályára a tavalyi bajnok elleni magyar kupa mérkőzésen.                                Az összecsapás elején a hazaiak léptek fel támadólag,mezőnyfölényt harcoltak ki,helyzetek nélkül.  Majd kiegyenlítetté vált a játék és a hazai kapu előtt is pattogott a labda. A 15. percben Tóth Dávid a hazai térfélen ívelt a kapu elé,ami átszállt a hosszú oldalra,ahol Horváth Szilárd szép mozdulattal középre emelte a játékszert,amit még tovább csúsztattak a kapu elé,ahol érkezett Németh Gábor,aki a kapu jobb sarkába emelte a labdát. 0:1  Nem sokáig örülhetett a szép számban megjelent Répcelaki publikum a vezetésnek,hiszen a 18. percben Gorácz Máté a kapuval szemben mintegy húsz méterre a kaputól lövésre szánta el magát,a lecsapódó labda pedig a bal felső sarokban a felső lécről a gólvonal mögé vágódott a hálót is érintve. 1:1 A gól felhozta a hazaiakat két esetben is Gyécsek Martin védésére volt szükség,hogy elkerülje csapatunk a második találatot.

67734297 1669651216499352 612419730334023680 n

                                                                                                                           Beadásra várva.

Az első játékrész hajrájában változatossá vált a játék,felváltva vezették támadásaikat a csapatok. Egy bal oldali beadás után Horváth Szilárd lőtt kapásból,de a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 40.percben a hazaiak előtt alakult ki óriási gólszerzési lehetőség,de kapussal szemben a Celldömölki támadó a kapus mellett a jobb sarok mellé gurított.   A vendég szurkolók lélegzete a Sághegy tetejéig hallatszott,amit a megkönnyebbülés váltott ki,aztán jött a döbbenet,amikor Szabó Péter játékvezető a büntető pontra mutatott. Máig rejtély hogy miért cselekedett így a spori,érthetetlen döntést követően Virág Martin biztosan értékesítette az ajándékba kapott tizenegyest.  2:1 A gólt követően a bal oldalon alakult ki vendég támadás,a labda szépen folyt lábról-lábra.majd Alex bokából Ódor Bálint elé pörgetett,aki a büntető területen belül kissé balra kapta a labdát,nagy helyzetben lőtt,de a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Majd a játékvezető véget vetett az első félidőnek.   

  67815877 1669652116499262 6656695023804874752 n                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                    Gyécsek Martin és a védelem összpontosít

A második játékrészt ismét a hazaiak kezdték jobban,több támadást vezethettek a Répcelaki kapura. majd feljöttek a vendégek és lelkes játékkal kiegyenlítetté tudták tenni a játékot. A vendég szurkolók több ígéretes támadást láthattak csapatuktól,egy fejest szépen fogott a hazai kapus,és a beadásokat is magabiztosan húzta le a hálóőr.  Az ívószünet után csapatunk átállt 4-3-3-ra,tehát megpróbállt mindnet elkövetni az egyenlítés érdekében. Míg csapatunk támadóit több alkalommal is megállította a partjelző leshelyzetben,addig a 82. percben egy eladott labdát követő hazai kontra után a vonalban álló Celldömölki nézők és a játékosok elmondása szerint  négy! méteres leshelyzetben engedte tovább a partjelző a támadást,Büki Martin köszönte szépen,és a kapussal szemben laposan a kapuba passzolta a labdát. 3:1 Ezzel el is dőlt a találkozó,a hazaiak egy távoli lövéssel a jobb kapufa alsó részét találták telibe.majd a 90. percben megvolt a helyzet a szépítésre: Egy remek indítást követően ketten vihették a kapusra a labdát, Molnár Csaba mellett Alex futott,aki figyelte hogy vonalban maradjon a várható passzt követően a leshelyzet elkerülése érdekében,ám Molnár Csaba kivárt,és a visszafutó hazai védő tisztázni tudott a passzot követően,ami rövidre sikeredett. Ami utána a nézőtérről jött szitok,olyat nem tapasztaltam tizenhat éves nagypályás pályafutásom alatt,Egy biztos,e sorok írója,de Patkó Ernő vagy Varga Béla akkor is szeretni fogja a csapatot amikor kikap,vagy kihagy ilyen helyzetet... Na de még nem volt vége a találkozónak,hiszen a 93.percben elesett a hazaiak támadója a büntető területen belül,a játékvezető habozás nélkül a büntető pontra mutatott. Tamási Roland két centire volt az eseménytől,ugyanis Ő fogta a hazaiak játékosát. Elmondása szerint dirket nem lépett oda,nehogy befújja a spori a tizenegyest....megadta,Kovács Zalán berúgta,majd lefújta a játékvezető a találkozót.  Tartalékos csapatunk küzdelmes mérkőzést játszott,helyzeteket dolgozott ki,de a jó játékerőt képviselő hazaiakat támogató játékvezetővel szemben csak a mérkőzés hajrájáig bírta a versenyt. A játék képe alapján a jobb csapat nyert,de ha a játékvezető normálisan vezeti a találkozót,szorosabb eredményt hoz a találkozó. Jövő hétvégén bajnoki mérkőzés hazai pályán,jön az Egyházasrádóc! Hajrá Répcelak!     

Szerző: Finta László   

68832643 1669652229832584 8051038723179020288 n                                           

 

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!