Megérdemelt hazai siker

Labdarúgás hírek Találatok: 144

 

Megyei I. bajnoki mérkőzés

Vasvár VSE-Répcelaki SE 4:3 (1:1)

 

Répcelaki SE:

Gyécsek Martin. Kiss Tibor. Németh Gábor. Balassa Péter. Ambrus Tibor. Tóth Dominik. Tamási Roland. Harkai Dániel.(Tóth Dávid.46') Balikó Benjamin. Csordás László. Jordán Benedek(Farkas Bence.74')

Gsz.: Németh Gábor 19'

         Csordás László 49' 78'

Vasváron az elmúlt nap komoly eső volt,ami az egyébként jól felkészített talajt az egyik oldalon teljesen feláztatta,a labda tocsogott a játéktéren,ahol az idő múlásával sártenger alakult ki.

Az első félidőben a rosszabbik félen kezdett csapatunk,és az aránylag jobb felé támadhatta az ellenfél kapuját.

Balassa Péter ismét mezt húzott és a védelmet erősítette,Jordán Benedek vállalta a játékot a sérülése ellenére is,Möslinger Farkas viszont az idén már sérülése miatt nem játszhat.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban,nem álltak be védekezni bátran felvállalták a támadások vezetését,így nyílt találkozót láthatott a mintegy száz néző.

A hazaiak kiharcolt szabadrúgásokból jelentettek veszélyt az első játékrészben,a góljuk is hasonló szituáció után született a 15.percben,amikor a kaputól kb. huszonöt méterre szabadrúgáshoz jutott a vasvári csapat,a lövés laposan nagy erővel vágódott a kapus kezei közé,de a labda kipattant,a labdára pedig többen indultak,de Vincze Kornél volt a leggyorsabb,aki aztán közelről a hálóba vágta a játékszert. 1 : 0.

Nem sokat kellett várni a válaszra,a 19.percben Csordás Laci végezhetett el szabadrúgást a hazai térfél közepén,Jordán Benedek szépen levált a védőkről,üresen kaphatta a játékszert,majd a kapu felé fordulva balról középre adott,ahol az üresen álló Németh Gábor a kapuba fejelte a labdát. 1:1

Ismét a hazaiak támadtak nem sokkal a gól után,amikor egy szabályosnak tűnő becsúszást követően a játékvezető a büntető pontra mutatott. A büntetőt Gyécsek Martin bravúrral hárítani tudta.

A kihagyott büntetőt követően felváltva forogtak veszélyben a kapuk,Tamási Roland többször futotta le a védőket a jobb oldalon,de a kapus vagy a védelem az utolsó pillanatban hárítani tudott,de Jordán Benedek előtt is adódott gólszerzési lehetőség,viszont Gyécsek Martin védéseire is szükség volt hogy elkerülje csapatunk a hazaiak második találatát.

A mérkőzés képéhez hozzá tartozik,hogy a már említett vizes talaj szép lassan sártengerré változott, és többször megtréfálta a játékosokat a vízben,sárban megálló labda.

A második játékrészre Tóth Dávid érkezett Harkai Dániel helyett,a frissen beállt támadó hamar meghálálta a bizalmat,hisz egy jó passzt követően a kapu felé fordulva a büntető területen belülre cselezte magát,ahol megtolta a labdát,a védő pedig rossz ütemben próbált becsúszva szerelni,a támadó elesett,a játékvezető pedig megadta a tizenegyest. A labda mögé Csordás Laci állt,aki most is magabiztosan értékesítette a büntetőt. 1:2

Úgy tűnt hogy megtört a jég és ellenfele fölé kerekedik csapatunk,de nem ez történt, hisz a gólt követően a védelem nem figyelt kellően,így a hazaiak játékosa Horváth Ádám az 51.percben a kapusra vihette a labdát,aki aztán a kapus mellett elrúgta azt, kiegyenlítve a találkozó állását. 2:2

A gólt követően ismét felváltva vezettek támadásokat a felek,amiből a lelkesen és jól játszó fiatal hazai csapat jött ki jobban,először a játékvezető bírálta felül a segítőjét,aki kirúgást mutatott,de szöglet lett belőle,ami aztán át szállt a hosszú oldalra,ahol Bíró Zoltán senkitől sem zavartatva fejelt a kapuba. 3:2

A gólt követően parázzsá vált a játék,több kemény belemenés volt mind a két oldalon,a mérkőzés derekán tamási Roland ment el a jobb oldalon majd középre adott,de a röviden érkező Jordán Benedek nagy helyzetben mellé lőtt.

Ami nem ment be nálunk,azt a hazaiak hamar gólra váltották,a 74.percben egy formás hazai támadás végén a védelem nem tudott felszabadítani,Réfi Erik pedig érkezett és laposan a kapuba rúgta a labdát. 4:2

A hazai szurkolók örömükben még egy füstbombát is bevetettek.

Nem adta fel csapatunk,megpróbált nyomást gyakorolni a hazai kapura,ami aztán a 78. percben góllá érett, egy Répcelaki támadás után a labda Csordás Laci elé került,aki egyből laposan a kapu jobb alsó sarkába lőtt

4:3

Az utolsó percekben mindent megpróbált csapatunk az egyenlítés érdekében,de a lehetőségek nem érettek góllá,a végén a kapus is felment,de gól már nem született,csapatunk játékosai nehezen viselték a vereséget,aminek a vége két sárga lap lett. 

A mély,sáros pályán a lelkesebben és jobban játszó hazaiak megérdemelt győzelmet arattak csapatunk ellen,akiknél az akarással nem volt ugyan baj,de a párharcokat a sárban a hazaiak nyerték meg többször,és hiába mondjuk azt hogy a pálya talaja ilyen meg olyan volt,a hazaiak nem álltak be védekezni,nem húzták az időt,játszani akartak,tehát jobban alkalmazkodtak a körülményekhez, így bármennyire is fájó a vereség.a sérülésektől tizedelt csapatunktól ma ennyire futotta. Egy hét múlva a Rábapatyiak ellen kell szépen befejezni az évet,hogy aztán megújult erővel,a hiányzókkal kiegészülve érhessünk el minél jobb eredményt a bajnokságban.

A küzdelemmel,akarattal nem volt baj,sajnos a hazaiak is elmondhatják ezt magukról,így egy jó iramú változatos jó mérkőzést követően tartotta otthon a három pontot a Vasvár.

A mérkőzés jegyzőkönyve és a tabella: Tabella

Szerző: Finta László