08 okt
2017

Jól játszó csapatunk megérdemelt győzelmet aratott az Egyházasrádóc ellen

A játékvezető több volt mint epizódista a találkozón

Répcelaki SE-Egyházasrádóc SE 2:1 (2:1)

Répcelaki SE: Gyécsek Martin. Baranyai Áron. Németh Gábor.(Csicsa) Tóth Dominik. Ambrus Tibor. Töreki Amand.(Harkai Dániel.61’) Balikó Benjamin. Németh Gábor.(Bika) Szabó Bence. Tamási Roland.(Lónai Ákos 65’) Tóth Dávid.(Németh Zoltán 85’)
Gsz.: Szabó Bence 14’  Tamási Roland 27’

A mérkőzés előtt a második helyen álló Egyházasrádóc látogatott Répcelakra. A vendégek jó szereplése a csapatot elkísérő szurkolók számában is látható volt. Bezdi Dominik eltiltását tölti,Kiss Tibi sem állt rendelkezésére Tóth Zsoltnak,míg Jordán Benedek sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. A mérkőzés élénk szélben kezdődött,ami az első játékrészben csapatunkat támogatta. A mérkőzés elején mindjárt magához ragadta a kezdeményezést csapatunk,mezőnyfölényt harcolt ki,ami a 14.percben góllá is érett: A bal oldalon kapott labdát Tamási Roland,aki elfutott a szélen,majd középre passzolt,ahol érkezett Szabó Bence,és tíz méterre a kaputól a kapu bal oldalába lőtt. 1:0 A gól után is maradt a hazai fölény,csapatunk lelkesen vetette bele magát a küzdelembe,mellette pedig gyors passzokkal jutott el a vendégek tizenhatosáig,ahol kialakultak lehetőségek. A 27.percben ismét a bal oldalé volt a főszerep,megint Tamási Roland avatkozott játékba,ám most nem gólpasszal,hanem remek egyéni megmozdulását követően hatalmas góllal örvendeztette meg a hazai szurkolókat: balról befelé cselezve húsz méterre a kaputól lövésre szánta el magát,a labda pedig védhetetlenül vágódott a léc alá. Nem sokkal később egy beadás a kapu torkában álló Tóth Dominikhez került,ám a lövése a kapu felett hagyta el a játékteret. A 35.percben a nyomás alól kimerészkedő vendégek szabadrúgáshoz jutottak a kaputól mintegy huszonöt méterre,a lövés Lődi László fején irányt változtatott,és a labda a bal alsó sarokba pattant. 2:1 A gólt követően előbb Tóth Dávidot oldalról elkaszálták a kapuval szemben a tizenhatos vonala előtt,a játékvezető sípja néma maradt,majd bal oldalon betörő hazai játékos ellen szabálytalankodtak a  büntetőterületen belül,ám a játékvezető kihozta a labdát a vonalon kívülre és szabadrúgást adott. A játékvezető ítéletei több esetben is borzolták a hazai szurkolókat.

RepcelakRadoc3Négyen veszik körbe a vendégek támadóját Nyári Bálintot, aki ma nem volt veszélyes kapura


Mivel az első játékrészben gól már nem esett így hazai vezetéssel folytatódhatott a második félidő. Az szembeszél ellenére is maradt a hazai fölény,csapatunk nagy akarással játszott,nem hagyott lehetőséget a vendégek kibontakozásának. Ami negatívum volt,az a játékvezető tevékenysége,több esetben is csapatunk kárára tévedett. A második félidő közepén egy szép hazai támadás végén kapussal szembe vezethettük a labdát,a tizenhatoson belülre érve a vendégek védője csak szabálytalanul tudta megállítani Szabó Bencét, a játékvezető ismét kihozta a labdát a tizenhatoson kívülre,és az utolsó emberként szabálytalankodó  védő megúszta egy sárgalappal. A mérkőzés utolsó negyed órája kiegyenlített csatát hozott,de a kapuk ekkor már nem forogtak veszélyben. A vendégek pontrúgásokkal próbáltak veszélyt teremteni a hazai kapu előtt,de a beadásokat elvitte a szél gyakorlatilag kivétel nélkül. A nézők idegeit még pár játékvezetői ítélet borzolta,majd öt perc hosszabbítást követően a hármas sípszó véget vetett a mérkőzésnek.

RepcelakRadoc4Tamási Roland (jobbra) nagyszerű játékkal tért vissza sérüléséből

A mai nap azt játszotta a csapat amit joggal elvár a szurkoló és a csapat edzője egyaránt. Gyors,rövid passzos játék mellett,akaraterős lelkes focit láthatott a kilátogató néző. Így a lefújást követően elégedett szurkolók beszélték meg a lelátón látottakat. Ezzel a játékkal,ezzel a hozzáállással a kitűzött cél reálisnak mondható. A vendégek a mai nap nem tudták megmutatni hogy miért állnak a tabella második fokán,de ebben oroszlán része volt a csapatnak,akik egy fokozatot minimum kapcsoltak a sebességen,és ha a játékvezető nem nyúl bele a mérkőzésbe,a találkozó előbb is eldőlhetett volna. A mai játékhoz,hozzáálláshoz nagy gratuláció az egész csapatnak! A jövő héten Kőszegen vendégszerepel  csapatunk,ahol hasonló hozzáállással esélyesként léphet pályára az Írottkő  lábánál. Szép volt fiúk! Hajrá Répcelak!

A mérkőzés jegyzőkönyve: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/18/16979/8/1255398.html

További fotók: https://www.facebook.com/pg/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1158773457587133

Szerző: Finta László

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!