01 okt
2017

A mai mérkőzésen Gyécsek Martin volt a mezőny legjobbja

Gyécsek Martin ma is lehúzta a rolót a kapuja előtt

Megyei I. Bajnoki mérkőzés, Rábapatyi KSK-Répcelaki SE 0:0

Répcelaki SE: Gyécsek Martin. Tóth Dominik. Németh Gábor. Baranyai Áron. Ambrus Tibor. Bezdi Dominik. Balikó Benjamin.(Töreki Amand.85’) Szabó Bence. Tóth Dávid.(Németh Zoltán 80’) Lónai Ákos.(Kiss Tibor.69’) Jordán Benedek.
Kiállítva: Bezdi Dominik. 64’ szövegelésért.

A mérkőzés előtt már sikernek örvendhettek a korábban érkező Répcelaki szurkolók,hiszen az U19 három gólos hátrányból nagy akarással játszva egyenlíteni tudott,és megszerezte vendégként a bajnokság első pontját,ráadásul nem kellett senkinek visszajátszani,bár Szabó Marci a felnőtt csapat bő kerettagja,Ő egy és Verasztó Barnabás három góljával érték el a meglepő,de megérdemelt döntetlent. Szóval jó jelként értékelte a látottakat a felnőttek mérkőzése előtt a vendégek szép számú szurkoló tábora.

Sajnos gondok adódtak Németh Gábor(Bika) igazolásával,így nem tudott játszani a játékos,immár ötödik meccs óta különböző okok miatt. A felállásból kitűnt hogy elöl négy támadó felfogású játékos kapott helyet a kezdő tizenegyben. A mérkőzés vendég labdabirtoklással kezdődött,a hazaiak labdaszerzéssel próbálkoztak,ami az elején sikerült is,hiszen a jobb oldalon egy hibát követően szereztek a hazaiak labdát,amivel kapura törhettek,gólhelyzetben lévő Patyi játékos el is lőtte a labdát,de Gyécsek Martin bravúrral hárítani tudott. Tovább tartott a vendég labdabirtoklás,egy megpattanó lövés,ami centikkel ment mellé,jelezte a Répcelaki mezőnyfölényt. A hazai kapu előtt beadásokból próbált csapatunk veszélyt teremteni,de igazi gólhelyzetbe nem tudott kerülni Répcelaki játékos,inkább csak lehetőségek alakultak ki,de ezek sajnos nem érték el a szurkolói orgazmust.  A vendég kapu előtt továbbra is szerzett labdákból veszélyeztetett a hazai alakulat,volt amikor csak szabálytalanság árán tudta a védelem megakadályozni a hazai támadást,aminek a vége sárga lap lett. Az első félidőben inkább mezőnyjáték folyt kevés értékelhető helyzettel,így gólnélküli döntetlen állásnál tértek pihenőre a felek.

RabapatyRepcelak6Baranyi Áron a védelem oszlopos tagja ma is magabiztosan játszott


A második játékrész sem hozott változást az első félidőben látottakhoz képest,nem forogtak veszélyben a kapuk,a mezőnyben gyűrték egymást a felek,egy Jordán Benedek lövést hárított a hazai hálóőr a jobb alsó sarok előtt. Az első félidőben Bezdi Dominiket már figyelmeztette a játékvezető szövegelés miatt,a 64.percben egy elakadt vendég támadás után aztán a kiváló fülekkel megáldott játékvezető olyat hallott amit más nem,és szövegelésért,felmutatta a piros lapot a Répcelaki játékosnak. A kiállítást követően feljött a hazai csapat,a bal oldalon betörésekkel próbálkoztak kisebb sikerrel,majd egy távoli lövést látványosan a levegőben úszva hárította Gyécsek Martin,ráadásul úgy,hogy a labda a földre érkezés után is a kezében maradt. A mérkőzés legszebb pillanata volt ez a jelenet. A hazaiak többször próbálkoztak lövéssel,vagy beadással,de a Répcelaki kapus magabiztosan hatástalanította ezeket. Egy hazai szöglet a rövid oldalon a kapufa külső felén csattant. Az utolsó tíz percre ismét magához ragadta a kezdeményezést csapatunk,tíz emberrel is támadott,a lehetőségek mellett pár perccel a lefújás előtt a vendég szurkolók majdnem a csúcsra értek,de Kiss Tibi lövése a felső lécről kivágódott.

RabapatyRepcelak5Nagy vérveszteség volt Bezdi Dominik kiállítása

 

Megemlíthető még egy vendég kapu előtt kialakult szituáció,amikor egy hazai támadás végén a labda elakadt a nagyszerűen védő Gyécsek Martinban,a kapus el akarta végezni a kirúgást,de a hazaiak játékosa ezt nem nagyon akarta engedni,erre Martin erélyes eszközhöz folyamodott. A játékvezető az eset után odament majd mintha misem történt volna engedte tovább a játékot. Ez azért fura,mert amíg a semmiért a játékvezető kiállította Bezdi Dominiket,ennél a jelenetnél,ahol mind a két játékos sárgát érdemelt volna,nem nyúlt a zsebébe. A hosszabbítás két perc volt,ahol már nem történt említésre méltó esemény,így meglepetésre egy gyenge mérkőzést követően a hazaiak pontot szereztek csapatunk ellen. A  játékvezető fura felfogása nem menti fel a kiállított játékost,hiszen az első félidőben a játékvezető figyelmeztette arra,hogy nem tűri meg a szövegelést. Az ilyen bírónak nem szabad szólni,királynak érzi magát,aki ura huszonkét játékosnak és a kispadon tartózkodóknak. Ha másra nem is,tanulni jó volt a mérkőzés több szempontból is,no meg egy ponttal gazdagabban térhetett haza a csapat,viszont elszalasztott egy lehetőséget az élmezőnyhöz való felzárkózásra. Jövő héten a második helyezett meglepetéscsapat látogat Répcelakra,az Egyházasrádóc,akik pont a Rábapatyiak ellen vesztettek el három pontot,a többi mérkőzésüket megnyerték,tehát ez a mérkőzés sem lesz egy séta galopp. Bízzunk a jobb folytatásban! Hajrá Répcelak!

További fotók: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/18/16979/7/1255390.html

A mérkőzés jegyzőkönyve: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/18/16979/7/1255390.html

Szerző: Finta László

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!