03 sze
2017

Küzdelmes mérkőzést követően az akarat diadalmaskodott

Harcban a labdáért

Petőfi SE Vasszécseny - Répcelaki SE 1:2 (0:1)

Gyécsek Martin. Baranyai Áron. Németh Gábor(Csicsa) Tóth Dominik. Ambrus Tibor. Töreki Amand. Bezdi Dominik. Harkai Dániel.(Kiss Tibor.77’) Tóth Dávid.(Lónai Ákos.61’) Szabó Bence. Jordán Benedek.
Gsz.: Bezdi Dominik. 30’  Lónai Ákos 87’


Esőáztatta mély talajú pálya fogadta a feleket,ami egyébként szép környezetben található Vasszécsenyben. Németh Gábor(Bika) eltiltás miatt,Tamási Roland,Balikó Benjamin,Catomió Balázs,Kossuth Kornél sérülés miatt,Szabó Marci pedig az utánpótlás csapatban kapott szerepet,bár a felsoroltak közül ketten sérülten vállalták a játékot az utánpótlás csapatban(,Balikó B. és catomió B.) a legnagyobb tisztelet előttük!!!

A mérkőzés elején a pálya közepén zajlott a játék,nem forogtak a kapuk veszélyben. Majd az idő múlásával magához ragadta a kezdeményezést csapatunk,mezőnyfölénybe került,de helyzetek nem adódtak a jól záró hazai védelem mellett. Aztán a 30.percben jobbról szöglethez jutott csapatunk,a beadást követően a kipattanó labda Bezdi Dominik elé pattant,aki mintegy húsz méterre a kaputól kapásból kapura lőtt,a labda pedig a kapufát érintve laposan a hálóba kötött ki. 0:1 A gólt követően csapatunk fölényben játszott,jól szövögette támadásokat,az ellenfél erejéből a rombolásra telt. Aztán a 39.percben Töreki Amand,a 40.percben Bezdi Dominik,a 41.percben pedig Harkai Dániel kapott sárgát,gyakorlatilag az egész középpálya,ami meg is zavarta a csapat addigi játékát. feljöttek a hazaiak és támadásokat vezettek,de mivel ezek nem okoztak veszélyt,így egy gólos előny birtokában mehetett pihenőre csapatunk.

VasszecsenyRepcelak2Harkai Dániel nagyot küzdött, jól játszottA második játékrész eleje a hazaiaknak sikerült jobban: A 49.percben szögletet adhatott be a hazai gárda,a labda középre érkezett,ahol az üresen álló Pongrácz Dániel közelről a kapuba fejelt. 1:1  A gólt követően enyhe mezőnyfölényben játszott csapatunk,mindent elkövetett a második gól eléréséhez. A bal oldalon Jordán Benedek megmozdulásai okoztak veszélyt,amiből vagy beadás,vagy kiharcolt szöglet következett,de a jobb oldalon is sokat próbálkozott Szabó Bence elfutásokkal. A szórványos hazai ellentámadások kevés veszélyt jelentettek a vendég kapura. A félidő derekán Harkai Dániel szépen játszott össze rövid passzokkal a társaival,majd a visszakapott labdát húsz méterre a kaputól ellőtte,amit a hazaiak kapusa óriási bravúrral a felső sarokba tartó játékszert szögletre ütötte. Majd Jordán Benedekbe szálltak bele kíméletlenül,a hazaiak játékosa megúszta sárgával,ha az első félidei sárga lapokat vesszük figyelembe,akkor ez bizony piros lapos megmozdulás volt.A Répcelaki játékosok nem adták fel,mentek előre,megküzdöttek minden labdáért,aminek a végén meg is lett az eredménye: A 87.percben a pálya közepén Lónai Ákos lendületből hozhatta a védőkre a labdát,amit a kapu közelébe érve ellőtt,a labda a kapusról balra vágódott,amire a támadással felfutó Kiss Tibi lecsapott,majd középre adott,és az érkező Lónai Ákos közelről a kapuba vágta a labdát. 1:2 Idősebb Tóth Zsolt cseréje tehát jól sült el,hiszen a gólt a két csereként beállt játékos hozta össze.(A csapat vezetőedzője ifj.Tóth Zsolt igazoltan volt távol a találkozóról) A mérkőzés hátralévő idejében a hazaiak a kapu elé ívelték a labdákat,de a védelem a helyén volt,a megszerzett labdával egy ízben Jordán Benedek húzott el két ember mellett,akik mind a két esetben hátulról oda rúgtak,végül a labda kiment dobásra,és a hazaiak jöhettek. Aztán Ryan Lee játékvezető véget vetett a mérkőzésnek.

Összességében  a mély talajú pályán a küzdelem dominált,de a mai mérkőzésen a játékosok jelesre vizsgáztak küzdőszellem tantárgyból,a játékosok csúsztak-másztak,Harkai Dániel járt ebben az élen,de mindenki odatette magát. A hazaiak is megérdemelnek pár elismerő mondatot,hiszen ők is megtettek mindent a pontszerzés érdekében,alaposan megnehezítve csapatunk dolgát. Tehát a Magyar kupában elszenvedett Répcelaki kiesést követően a bajnokságban visszavágott a Vasszécsenynek,és jövő hétvégén visszavághat az Ikervárnak is a vasi kupában elszenvedett vereségért,addig még kedden egy laza mérkőzés a Haladás NBI-es csapatával kedden este. A győzelemhez és a mutatott játékhoz,küzdéshez,akarathoz párosul a nagy gratuláció az egész csapatnak! Szép volt fiúk! Hajrá Répcelak!

További fotók: https://www.facebook.com/pg/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1140104046120741

A mérkőzés jegyzőkönyve: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/18/16979/3/1255355.html

Szerző: Finta László

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!