26 aug
2017

A rangadón győzelmet érdemelt volna a mai teljesítményért labdarúgó csapatunk

A rangadóra megtelt a lelátó szurkolókkal

Répcelaki SE - Celldömölki VSE 0:0

Répcelaki SE: Gyécsek Martin. Baranyai Áron. Németh Gábor.(Csicsa) Tóth Dominik. Ambrus Tibor. Németh Gábor.(Bika) Bezdi Dominik. Balikó Benjamin. Szabó Bence. Tóth Dávid.(Lónai Ákos.85’) Jordán Benedek. 
Kiállítva: Németh Gábor.(Bika) 80’

Annak ellenére hogy Tamási Rolandon kívül mindenki harcra készen várta a mai találkozót,öt játékosnak az U19-es csapatban kellett visszajátszania,mert a fiatalok kevesen jelentek meg a mérkőzés előtt.   Rangadóra gyülekeztek a nézők,sokan jöttek Celldömölkről,de a Répcelaki szurkolók is szép számban érkeztek annak ellenére,hogy nem úgy sikerült az idény,ahogy azt vártuk. A mérkőzés elején ismerkedtek egymással a felek,taktikai csata folyt a pályán,no meg a hőség is rányomta a bélyegét a találkozóra. A vendégek enyhe mezőnyfölényben játszottak,de nem jelentettek veszélyt kapura,aztán az első negyed órát követően a hazai labdaszerzések után veszélyes Répcelaki támadásokat láthatott a közönség: Egy bal oldali beadás a hosszún találta meg az üresen érkező Szabó Bencét,aki kapásból lőtt mintegy tíz méterre a kaputól,de a labda centikkel hagyta el a játékteret a jobb alsó sarok mellett. majd Jordán Benedek jobb oldalon faképnél hagyta védőjét,becselezte magát a büntetőterületen belülre,majd laposan az alapvonalról középre passzolt,ám a labdát a védők dobásra mentették. A vendégek előtt egy távoli emelés említhető,amit Baranyi Áron hatástalanított. Játékosaink letámadásokkal próbáltak labdát szerezni,nem hagyták kibontakozni a vendégek rutinos játékosait. Az első játékrész hajrájában inkább a mezőnyben folyt a taktikai csata,gól nem született,így döntetlen állásnál fordultak a második félidőre a felek.

RepcelakCelldomolk1Jordán Benedek (balról) remekül játszott a mérkőzésenAmit csapatunk kezdett jobban,hiszen támadólag lépett fel,lelkesen vetették be magukat a játékosok a mérkőzésbe. Ahogy telt az idő,úgy került közelebb a gólszerzéshez csapatunk,Jordán Benedek megint  a jobb oldalon bolondította meg a védőket,látványosan gyorsabb volt mint ellenfele,majd éles szögből lövésre szánta el magát,a labda pedig a bal kapufáról vágódott ki az alapvonalon túlra,remek egyéni teljesítmény volt. Láthatólag a letámadás nem ízlett a vendégeknek,többször is zavarba hozta csapatunk a védelmet. Egy ilyen letámadás után a kapus és védője hibázott,és a földön fekvő kapus mellett labdát szereztünk a büntető területen belül,a védő pedig kétségbe esésében oda rúgott,ám a nyilvánvaló országos tizenegyes helyett a játékvezető tovább engedte a játékot. A hazai szurkolók joggal kérhették számon a fiatal tapasztalatlan játékvezetőtől az elmaradt büntetőt. csapatunk nem adta fel,tovább tette a dolgát,űzte,hajtotta a vendégeket,akik kapura teljesen veszélytelenek voltak,fiataljaink jobban bírták erővel,egy hazai kapura emelést követően a felső léc tetejéről  pattant ki az alapvonalon túlra a labda. Csapatunk fölényét a szögletek száma is jelezte,Jordán Benedek beadásai jól érkeztek középre,ám a vendég védelem hárította ezeket. A 80.percben egy félpályánál gyorsan elvégzett celldömölki szabadrúgás után Németh Gábor(Bika)  kb. négy méter huszonöt centi,és kilenc milliméterre  a pontrúgástól beleért a labdába,a mi fiatal barátunk pedig második sárga lapot követően kiállította. Innentől kezdve tíz emberrel kellett kiharcolni akár a győzelmet is,hiszen hiába volt a vendégek ember előnye,most sem okoztak veszélyt kapura,viszont a hazai labdaszerzések után lehetőségek alakultak ki,de hiányzott az utolsó passz a támadásokból,így meg kellett elégedni a rangadón a pontosztozkodással.

A mérkőzésen csapatunk akarata érvényesült,a vendégek nem tudtak kibontakozni,viszont csapatunk előtt adódtak gólszerzési lehetőségek. Nyugodtan kijelenthetjük hogy a csapat jól játszott,és megérdemelte volna a győzelmet,de a helyzetek nem mentek be,viszont egy büntetőt és a kiállítást komoly szaklapok is számon kérték volna  a játékvezetőn. A csapat hozzáállása,játéka megérdemli az elismerést,ha a jövőben is így teszik a dolgukat,akkor annak meglesz az eredménye,és megtörik az átok. És nyugodtan megemelhetjük kalapunkat,baseball sapkánkat,lengethetjük fejkendőnket,mert valljuk meg,nem sokan gondolták volna a mérkőzés előtt,hogy a mai mérkőzésen csapatunk előtt lesz több gólszerzési lehetőség,és sokkal közelebb álunk majd a győzelemhez,mint a jó erőkből álló Celldömölki gárda. A szurkolók jó mérkőzést láthattak,talán meg is haladta a megyei színvonalát,de az átlagát mindenképpen. Jövő hétvégén Vasszécseny ellen lehet vendégként megszerezni az első győzelmet,lesz miért visszavágni az újoncnak,hiszen pár hete a magyar kupából ejtették ki csapatunkat,de ha így játszik a csapat,akkor annak meg lesz az eredménye! 

További fotók: https://www.facebook.com/pg/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1135612609903218

A mérkőzés jegyzőkönyve: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/18/16979/2/1255346.html

Szerző: Finta László

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!