18 aug
2017

Hiába a mezőnyfölény, egy távoli lövés szertefoszlatta a győzelmi álmokat

Gyécsek Martin egy beadást semlegesít magabiztosan

Labdarúgás, megyei I. osztályú bajnoki mérkőzés, Vép VSE-Répcelaki SE 1:1 (0:1)

Répcelaki SE: Gyécsek Martin. Töreki Amand. Németh Gábor(Csicsa) Tóth Dominik. Ambrus Tibor. Bezdi Dominik. Németh Gábor(Bika) Balikó Benjamin. Szabó Bence. Lónai Ákos.(Tóth Dávid.64’) Jordán Benedek.(Catomió Balázs.83’)
Gsz.: Lónai Ákos. 35’

A múlt heti mérkőzéshez képest hat poszton változott a csapat összeállítása,Töreki Amand,Ambrus Tibor,Bezdi Dominik,Szabó Bence és Gyécsek Martin játékra jelentkezett,és a kezdőben kaptak helyet,míg Lónai Ákos most nem csereként állt be,hanem a pályán várta a játékvezető sípjelét. Tehát egy lényegesen erősebb kerettel vágott neki a találkozónak csapatunk,a hazai kupa meccsel szemben. A mérkőzés első percei a hazaiaknak  sikerült jobban,egy beadást követően fejjel veszélyeztettek,majd kiegyenlítetté vált a játék,és az első félidő harmadától már csapatunk irányította a játékot. A hazaiak tolódásos védekezését hosszú labdákkal próbálta ellensúlyozni csapatunk,a jobb oldalon Jordán Benedek,a baloldalon pedig Szabó Bence próbált a védők mögé jutni,majd középre juttatni a labdát. Egy ilyen jobb oldali támadás végén a középre adott labdát Lónai Ákos pörgette mellé. A védekezésre berendezkedett hazaiak ellen átlövésekből alakultak ki lehetőségek,a hazaiak kapusa kissé bizonytalanul hárította a lapos lövéseket. A Vépiek erejéből szórványos ellentámadásokra futotta,de ezek nem jelentettek veszélyt a Répcelaki kapura. A fölényben játszó csapatunk több szögletet is kiharcolt a félidő második felében,ami aztán a 35.percben meghozta a vezetést: Bal oldalról szállt a rövid oldalra a labda,ahol az érkezett Lónai Ákos,aki az ötösről a jobb alsó sarokba fejelt. 0:1 A gól után ismét egy beadás után alakult ki gólszerzési lehetőség,most a jobb oldalról szállt a játékszer a hosszú oldalra,Ambrus Tibor a földre fejelte a labdát,ami aztán a kapu fölé vágódott. Az első félidő Répcelaki fölénnyel ért véget.

Ambrus Tibor jó játékkal tért vissza


A második játékrész is ott folytatódott ahol az első abba maradt,csapatunk birtokolta a labdát. Aztán az első hazai támadás közben Nagy Zsolt Attila hirtelen körülnézett,és azt gondolhatta,hogy a kapuhoz képest a világ végén van,nem jól van ez így mondta magában,és belerúgott egyet a labdába úgy harmincról kissé jobbra,a labda pedig elhagyva a világvége vonzását,röppályára állt,de mielőtt műholdként élte volna tovább életét,megakadt a kapu bal felső sarkában. Gyécsek Martin hiába nyújtózott,a labda valószínűtlen ívet írva a levegőben,a kapuban hullott alá. 1:1 A gólt követően a hazaiak előtt egy ízben megvolt a lehetőség a vezetés megszerzésére,de Gyécsek Martin  lábbal védett. Majd csapatunk a hátralévő fél órában egy kapuzott,de a betömörülő hazaiak jól szűrték csapatunk próbálkozásait,és időhúzással tördelték a játékot. Több szabálytalanságot követő szabadrúgást is ívelhetett be csapatunk a kapu elé,de ezek nem találtak célt. A hajrában több helyzet is adódott a hazai kapu előtt,de ezek a helyzetek kimaradtak,egy lesnek ítélt helyzet borzolta még a végén a kedélyeket,majd három perces hosszabbítást követően a játékvezető háromszor a sípjába fújt,jelezve ezzel hogy a mérkőzésnek nem lett győztese,de a Vépiek örülhettek jobban az egy pontnak,ez a játékukból,és a mérkőzés utáni reakciókból is látszódott.

Az első félidőben jól játszó és vezetést szerző magabiztos Répcelaki csapat,a bekapott gól után görcsösen játszva kevés helyzetet kidolgozva kénytelen volt beérni az egy ponttal. Szerdán Vasi Kupával folytatódik az idény Ikerváron,majd szombaton a Celldömölk látogat Répcelakra,ami nehéz feladatnak ígérkezik,de arra valók a nehéz feladatok,hogy megoldjuk őket. A múlt heti játékhoz képest sokkal jobb teljesítményt nyújtott a csapat,de még ez is kevés volt a győzelemhez,ami azt jelenti hogy még ennél is többet kell tenni a győzelem érdekében. A csapatjátékon belül az egyéni megvillanások,a plusz mindenképpen kell majd a celldömölki mérkőzésen,de a jövőbeli összecsapásokon is,mert csupán a taktika magában kevés az üdvösséghez. Reménykedjünk,és szurkoljunk a jobb folytatásban! Hajrá Répcelak!

A mérkőzés jegyzőkönyve: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/18/16979/1/1255341.html

További fotók: https://www.facebook.com/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1131229047008241

Szerző: Finta László

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!