09 aug
2017

Pontrúgások okozták csapatunk vesztét az utánpótlás elithez tartozó Illés Akadémiával szemben

A répcelaki védelemre nagy nyomás nehezedett

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés, Répcelaki SE - Illés Akadémia 2:4 (1:2)

Répcelaki SE: Gyécsek Martin. Kiss Tibor. Töreki Amand. Tóth Dominik. Németh Zoltán. Tóth Dávid. Balikó Benjamin. Németh Gábor.(Bika)Catomió Balázs. Szabó Bence. Jordán Benedek. 
Csere: Berényi Ákos 46’ Németh Gábor.46’ Lónai Ákos.60’ Kossuth Kornél 60’ Németh Gábor(Csicsa) 60’ Szabó Márton 70’
Gsz.: Jordán Benedek. 38’ Tóth Dávid 78’


Ismét komoly megmérettetés várt a Répcelaki SE csapatára,hiszen az első osztály szűk mezőnyéhez tartozó Illés Akadémia fiataljai látogattak hozzánk. A fent említett szűk mezőny nyolc csapatból áll,a Puskás Akadémiától kezdve a Honvéd,MTK,DVSC,ETO,Videoton,Ferencváros utánpótlás csapatai tartoznak az illés Akadémia ellenfelei közé. Csapatunkban Ambrus Tibor,Tamási Roland, Baranyai Áron és Harkai Dániel nem állt rendelkezésére Tóth Zsoltnak.

Hamar meg lehetett állapítani,hogy a jó felépítésű vendég játékosok a labdával jó barátságban vannak. A játék irányítását át vették,és kapujához szegezték csapatunkat,ám gólhelyzetbe nem tudtak kerülni,viszont egy ártalmatlannak tűnő helyzetben a mérkőzés 10. percében a játékvezető olyan kezezés látott meg,amit a lelátó nézői nem,így csodálkozva nézett mindenki,amikor a játékvezető a büntető pontra mutatott. A vendégek éltek a lehetőséggel és megszerezték a vezetést. 0:1 Ahogy telt az idő kijött a szorításból csapatunk,és próbált támadásokat építeni,vagy labdát birtokolni,ám a vendégek letámadása többször zavarba hozta a játékosainkat. Majd szabadrúgáshoz jutottak a vendégek a tizenhatos vonala mellett jobbra,a játékszert a sorfal felett rúgta el a vendégek játékosa,ami a bal sarokba vágódott.0:2  A gólt követően magára talált csapatunk,Jordán Benedek kétszer vihette a kapusra a labdát,de az elsőnél mellé,a második helyzetnél pedig fölé rúgta a labdát. Jordán Benedek nem adta fel,harmadszor is megadatott neki kis időn belül hogy a kapusra vihesse a labdát,most okosan a kapus mellett a bal sarokba gurított. 1:2 A vendégek előtt is adódott egy ízben gólszerzési lehetőség,de nagy helyzetben a fiatal támadó az üres kapu fölé csavarta a labdát,így egy gólos vendég vezetésnél tértek pihenőre a felek.

RepcelakIlles2Egy hazai lehetőség az első félidőben


A második félidő elején Berényi Ákos bravúrját követően szöglethez jutottak az akadémiások,a labda laposan érkezett a rövidre,többször is fel lehetett volna szabadítani,végül az ötösön álló vendég játékos a kapu közepébe rúgta a labdát. 3:1 A gólt követően ismét a vendégek rúghattak szögletet,a labda a hosszú oldalra szállt,ahol érkezett a vendégek játékosa,aki közelről a kapuba fejelt. 1:4 A két gyors gól után Berényi Ákosnak kellett védeni kétszer is bravúrral,majd jó ideig nem történt semmi említésre méltó esemény,csendben múltak a percek,mind a két csapat kihasználta a cserelehetőségeit. Csapatunk sokáig nem tudott befejezni támadást az akadémia kapuja előtt,inkább a vendégek birtokolták a labdát,csapatunk erejéből a védekezésre futotta,aztán a 78.percben egy jobb oldali indítást követően Tóth Dávid lefutotta a védőket,majd laposan a kapuba gurította a labdát.2:4 Csapatunk próbálta tovább kozmetikázni az eredményt,a mérkőzés végén a vendégek előtt adódott lehetőség,de gól már nem született,így a végén megérdemelt vendég győzelem született.

A mérkőzésen látszódott,hogy nem véletlenül tartozik az elit mezőnyéhez az Illés Akadémia u17-es csapata. Csapatunk pedig kissé fáradt csapat benyomását keltette,az alapozás ebben a szakaszában ez előfordulhat,viszont a jó erőnlét a későbbiekben kamatozni fog a bajnokságban és a kupában egyaránt. Szombaton sor kerül az első tét mérkőzésre,amikor délután hat órakor Magyar kupa mérkőzésen a Vasszécseny csapata látogat Répcelakra. További jó,sérülésmentes felkészülést kívánunk a csapatnak! Hajrá Répcelak!

További fotók: https://www.facebook.com/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1125900884207724

Szerző: Finta László

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!