05 aug
2017

A második félidőben kijött a két csapat közti osztálykülönbség

Nem tudták tartani védőink a hazai támadókat

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés: Csorna SE - Répcelaki SE 9:1 (3:1)

Répcelaki SE: Gyécsek Martin. Kiss Tibor. Töreki Amand. Németh Zoltán. Tóth Dominik. Balikó Benjamin. Harkai Dániel. Bezdi Dominik.  Tóth Dávid. Németh Gábor. Szabó Bence.
Csere: Berényi Ákos. 46’ Kossuth Kornél. 46’ Jordán Benedek. 60’ Németh Gábor(Csicsa) 60’ Catomió Balázs. 60’ Szabó Márton. 60’ 
Gsz.: Szabó Bence 30’

A múltban szomszédvári rangadónak számított az NBIII-ban egy Csorna-Répcelak mérkőzés,ma egy gyakorlatilag profi NBIII-as  Csorna állt szemben a megyei bajnokságban dobogón végzett csapatunkkal. A két csapat közti korkülönbség is szembetűnő volt,hiszen míg a hazai csapatban több rutinos játékos alkotja a csapatot,addig a mai mérkőzésen szinte ifjúsági korú csapattal vágtunk neki a találkozónak,hiszen Németh Gábor(bika) nem állt rendelkezésére Tóth Zsoltnak,de hiányzott a sérült Tamási Roland és még Baranyai Áron sem tud még a csapatának védelmi oszlopa lenni. A mérkőzés elején mindjárt a hazaiak vették át a játék irányítását,de gólhelyzetet még nem tudtak kialakítani. A mérkőzés 12.percében szögletet adhattak be a Csornaiak,a labda középre szállt,onnan tovább csúsztatták a játékszert,és az üresen érkező támadó közelről a kapuba juttatta a labdát.1:0  A gól láthatólag megzavarta a csapatot,hiszen egy perc múlva a jobb oldalról átívelt labdát vett át a hazai támadó,aki befelé tolt rajta egyet,majd a rövidet célozta meg,ám a labda megpattant egy Répcelaki lábon,a labda pedig a bal sarokba vágódott.2:0 A gólt követően kijött a szorításból csapatunk,és egy labdaszerzést követően négyen vihették a labdát a két csornai védőre,végül eljutott a gólhelyzetben lévő Németh Gáborhoz,aki kicselezte a kapust,ám a hálóőr elhúzta a lábát,a játékvezető pedig a büntető pontra mutatott,akár kiállítás is lehetett volna,láttunk ilyet a nemzetközi kupa mérkőzéseken. A labda mögé Szabó Bence állt,aki magabiztosan értékesítette a büntetőt. 2:1 Sokáig nem történt említésre méltó esemény,a hazaiak fölényben játszottak,és távoli lövésekkel próbálkoztak,egy ízben csattant is a felső léc. majd a félidő hajrájában egy szép hazai támadást láthatott a kilátogató mintegy ötven néző,a bal oldalon a hazaiak támadója egy az egyben megverte védőjét,majd középre adott,ahol az üresen érkező társ a kapu bal oldalába emelte a labdát. 3:1 Az első félidőben már több gól nem esett,így két gólos hazai előnnyel fordultak a felek.

CsornaRepcelak2Szabó Bence büntetője után még szoros volt a találkozó

 

A második játékrész Répcelaki labdatartással kezdődött,ám a csereként beállt Berényi Ákos rossz helyre adta a labdát,a hazaiak támadója köszönte szépen,és a kapust is kicselezve az üres kapuba passzolt. 4:1 A gól után a hazaiak felszabadultan,önbizalomtól duzzadt focit játszottak,csapatunk pedig gyakorlatilag szétesett,nem ütköztek a játékosok,túlságosan is tisztelték ellenfelüket,és középen és a széleken is könnyen mentek át a csornai játékosok a védelmen. A hazaiak kilencig meg sem álltak,a gólokban volt elkerülhető találat,de volt olyan is ami szemet gyönyörködtető gól volt. A végén a harminckét fokban mind a két csapatnak megváltás volt a játékvezető hármas sípjele. A második játékrészben kijött a két osztály közötti különbség,a mostani harmadosztályban profik játszanak,gyakorlatilag ez a munkájuk,300-500 ezer ft-ot keresnek a hazai szurkolók elmondása szerint,de ezt az elmondásuk nélkül is tudjuk. A megyeiben pedig lelkes amatőrök ehhez képest zsebpénzért játsszanak hétről hétre. Viszont Tóth Zsolt az ilyen mérkőzéseken látja meg a csapat hiányosságait,egy megye kettes ellenféllel szembeni hasonló győzelemmel magunkat csapnánk be. Tanulni kell a mai mérkőzésből,és a tanultakból kell meríteni a bajnoki mérkőzésekre.

További fotók: https://www.facebook.com/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1123525864445226

Szerző: Finta László

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!