03 aug
2017

Már az első játékrészben eldőlt a mérkőzés

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés, Répcelaki SE - Beled SE 5:2 (4:0)

Répcelaki SE: Berényi Ákos. Töreki Amand. Németh Zoltán. Tóth Dominik. Ambrus Tibor. Harkai Dániel. Balikó Benjamin. Bezdi Dominik. Tóth Dávid. Németh Gábor. Szabó Bence.                                           

Csere:Németh Gábor (csicsa) 46’ Catomió Balázs.46’  Lónai Ákos.46’  Kiss Tibor.46’ Kossuth Kornél. 46’ Szabó Márton 55’ Lékai Csongor 75’                                                                                                                                 

Gsz.: Tóth Dominik. 10’ 25’ Németh Gábor 20’ 44’ Balikó Benjamin 85’

Este fél nyolc körül indította útjára a labdát a mérkőzés előtt játékvezetővé avanzsált vendégek egyik rutinos szakmai embere. Az esti időpontnak és a felhőknek köszönhetően kellemesnek mondható idő várta a feleket,a szél is megállt,így a napközben elviselhetetlen meleget követően jó időtöltésnek ígérkezett az esti találkozó. A mérkőzés hazai fölénnyel kezdődött,labdabirtoklás után mind a két oldalon támadásokat indított csapatunk a vendégek kapujára. A hazai fölény hamar gólokban is megmutatkozott,egy jobb oldali remek összjátékot követően az alapvonalról érkezett a labda középre,az első lövést még a kapus hárítani tudta,ám a kipattanóra Tóth Dávid érkezett,aki közelről higgadtan a kapuba passzolva megszerezte a vezetést.1:0 Támadásban maradt csapatunk,letámadásokat követően labdaszerzések után veszélyes támadásokat vezetett a vendégek kapujára. Egy jobb oldali szögletet követően Németh Zoltán fejese a kapufáról pattant az égbe,majd a játéktéren kívülre. A 20.percben egy levágódó labdát szedett össze a jól játszó Németh Gábor,aki aztán  közelről,a kaputól balra a kapuba vágta a labdát. 2:0 Nem sokat kellett várni a következő hazai találatra,egy szabadrúgást követően Tóth Dávid állt a labda mögé,aki a sorfal fölött a rövid sarokba tekerte a játékszert. 3:0. A félidő második felében is maradt a hazai fölény,a vendégeknek csupán szórványos ellentámadásokra futotta az erejükből,egy esetben azért Berényi Ákosnak a bravúrjára is szükség volt,hogy elkerülje csapatunk a vendégek szépítő találatát.  Több hazai lehetőséget követően az első játékrész lefújása előtt ismét Németh Gábor szerzett labdát a kapu előtt balra,majd minden teketória nélkül a kapuba bombázott 4:0 Az első játékrész lefújását követően megállapíthattuk,hogy a lényeges kérdések már eldőltek,de mivel felkészülési mérkőzésről van szó,jöttek a kispadról a bevethető játékosok,így Tóth Zsolt gyakorlatilag a fél csapat lecserélésével mindenkinek játéklehetőséget biztosított.

RepcelakBeled2Tóth Dávid szabadrúgása után a labda már a hálóban


A második játékrész is hazai labdabirtoklással kezdődött,ám egy vendég akciót többen sem vették elég komolyan,a Beledi támadó így két ember mellett is eltudta vinni a labdát a jobb oldalon,majd középre adott,amire aztán az érkező vendég támadónak már csak az üres kapuba kellett passzolnia. 4:1 A második játékrészben már be volt kapcsolva a világítás,így még kellemesebb körülmények között nézhette a szép számban kilátogató szurkoló a találkozót. A gól nem vette el a kedvét csapatunknak,továbbra is támadásban maradt,több olyan támadást vezetett a vendégek kapujára,ahol igazából már csak az utolsó passzok hiányoztak,viszont a szórványos vendég kontrában most benne volt a veszély,egy ízben már a kapust is kicselezték,de a kisodródott Beledi támadó csak az oldalhálót találta telibe. A mérkőzés hajrájában több alkalommal is megvolt a lehetőség az előny növelésére,de csak a 85.percben sikerült betalálni: középen játszotta át csapatunk a vendégek védelmét,majd Balikó Benjamin találta magát a kapussal szembe egy indítást követően,aki laposan a kapuba gurított. 5:1  A mérkőzés végén egy jobb oldali indítás után a vendégek szépíteni tudtak,de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég. Összességében a mérkőzésen fölényben játszó,és nagy százalékban labdát birtokló csapatunk megérdemelt győzelmet aratott a lelkesen játszó Beledi alakulat ellen.

Azért azt el kell mondani,hogy ma is több hiányzó volt a keretben,igaz ma már játszott Bezdi Dominik és Kiss Tibor,de hiányzott Németh Gábor(Bika) kisebb sérülés és munkahelyi elfoglaltság miatt,Jordán Benedek nyaralását tölti, Tamási Roland lábát injekciózzák,Baranyai Áron még sérült,Balogh Tamás pedig hosszú időre kidőlt a sorból. Tehát van még tartalék a csapatban,reméljük hogy a tétmérkőzésekre már bővebb keret áll majd Tóth Zsolt rendelkezésére. A győzelemhez pedig gratuláció a csapatnak és edzőjének egyaránt!

További fotók: https://www.facebook.com/pg/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1121809977950148

Szerző: Finta László

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!