29
2017

Egy vereség és egy győzelem a tartalékos Répcelaki SE mérlege a vépi mini tornán

Egy répcelaki támadás a Király SZE ellen

Összefoglaló a szombati felkészülési tornáról.

Király SZE-Répcelaki SE 2:0 (1:0)

Répcelaki SE:  Gyécsek Martin. Catomió Balázs. Tóth Dominik.Harkai Dániel. Németh Zoltán. Balikó Benjamin. Töreki Amand. Németh Gábor(Bika) Szabó Bence. Tóth Dávid. Németh Gábor. 

Csere: Szabó Márton.31’ Lónai Ákos.31’ Kossuth Kornél. 31’


Jordán Benedek nyaralását tölti,Ambrus Tibor sérülten nem vállalata a játékot,két hét pihenő vár Tamási Rolandra,Kiss Tibor is a sérültek népes listáján szerepel,csakúgy mint Bezdi Dominik,Baranyai Áron és Balogh Tamás,akinek a sérülése súlyosnak tűnik. Németh Zoltán és Kossuth Lázár mellé érkezett Németh Gábor és Töreki Amand,akik a Haladás VSE U19-es csapatából jöttek Répcelakra. A három csapatos mini tornán kétszer félórás félidőket játszottak a felek. Az nyitó mérkőzést a király SZE ellen kezdődött. Az első félidő elején mezőnyfölényben játszott csapatunk,a labda a király SZE térfelén pattogott,ellenfelünk védekezésbe rendezkedett be. Aztán a mezőnyfölényt egy kontra törte meg,gyors támadás végén a középre adott labdát közelről rúgta az ellenfél támadója a kapuba. A játék képe nem változott,csapatunk mezőnyfölényben játszott,de a szórványos király ellentámadások veszélyt jelentettek a Répcelaki kapura. Hiába játszott fölényben csapatunk,igazi gólhelyzetet nem tudott kialakítani,így egy gólos hátrányból folytathatta a második félórát. A második játékrészt a király SZE kezdte jobban,az első tíz percben fölényben játszott,aztán kiegyenlítődött a találkozó,majd átvette a játék irányítását csapatunk,sőt több alkalommal is adódott egyenlítési lehetőség,de ezek kimaradtak,majd Lónai Ákos váratlan távoli lövését tolta kapufára a kapus. A mérkőzés végén a kitámadó csapatunk mellett egy labdaszerzést követően kontra támadás után eldöntötte a mérkőzés kimenetelét a Király SZE. A mérkőzés nagy részében fölényben játszott csapatunk,de az ellenfél két kontra támadása végén gólt tudott szerezni,így megérdemelten nyerte a mérkőzést a tartalékos csapatunk ellen.


Vép VSE-Répcelaki SE 1:2 (1:1)

Répcelaki SE: Berényi Ákos. Kossuth Kornél. Németh Zoltán. Harkai Dániel. Töreki Amand. Szabó Bence. Szabó Márton. Németh Gábor.(Bika) Lónai Ákos. Németh Gábor. Tóth Dávid. 

Csere:  Balikó Benjamin 31’


Az első mérkőzés után pár perc pihenést követően ismét pályára lépett csapatunk a hazaiak ellen,akik frissen vágtak neki a találkozónak. A találkozó elején rögtön átvette a játék irányítását csapatunk,a hazaiak kontrákkal próbálkoztak,de ezek nem jelentettek veszélyt a kapura. Annak ellenére hogy felkészülési mérkőzés zajlott a pályán,parázs mérkőzést játszottak a felek. Ez talán annak is betudható,hogy az első fordulóban Vépen kezdik meg a csapatok a bajnokságot. Több helyzet is kimaradt a hazaiak kapuja előtt,de gól csak az első játékrész hajrájában született. Egy szabadrúgást követően Németh Gábor(Bika) állt a labda mögé balra a tizenhatos vonala környékén. Majd lövése védhetetlenül vágódott a kapu jobb oldalába. Már úgy tűnt hogy előnnyel térhet pihenőre csapatunk,ám egy figyelmetlenséget követően,egy magasan hazaadott labda után Berényi Ákos mellel akarta levenni a labdát,ám az elpattant a kapustól és a hazaiak támadója az üres kapuba passzolt.

A második játékrész első negyede kiegyenlített küzdelmet hozott. Ahogy múlt az idő,szép lassan  átvette az irányítást csapatunk,láthatólag erőnlétileg jobban bírta  mind a hazai csapat,dacára annak,hogy egymást követően két mérkőzésen kellett pályára lépnie. A Répcelaki próbálkozások a mérkőzés hajrájában góllá érettek,egy jobb oldali támadás után Tóth Dávid kapott labdát,aki befelé megindult,majd tizennyolc méterre a kaputól lövésre szánta el magát,a labda pedig a fű és a kapus keze alatt utat talált a bal alsó sarokba. A gólt követően nem sokkal a mérkőzés két játékvezetője véget vetett a találkozónak,és megérdemelt győzelemmel búcsúzott csapatunk a három csapatos tornától,ahol végül a második helyet szerezte meg,mivel a Király SZE 2:0-ra nyerni tudott a Vépiek otthonában,így Ők nyerték a tornát. Pár sorral feljebb két játékvezetőt említettem,ez azért van,mert kézilabda mérkőzéseken megszokott módon vezették le a találkozót a játékvezetők,mivel csak ketten voltak. A rengeteg hiányzó ellenére jó mérkőzéseket játszott csapatunk,az újoncok közül Töreki Amand harcos játéka és jó megmozdulásai miatt említhető,de a többiek is végig lelkesen vetették bele magukat a küzdelembe. fiatal csapatunk jó úton jár,reménykedjünk hogy a sérültek hamar felépülnek és a tét meccsekre már bő keret áll majd rendelkezésére a csapat mesterének,Tóth Zsoltnak.

VepTorna2Tóth Dávid a győztes gól szerzője a Vépiek ellen


További fotók: https://www.facebook.com/pg/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1119123551552124

Szerző: Finta Lászzló

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!