20
2017

Élénk szélben, mérsékelt játékkal ugyan, de megvan a győzelem

A hideg, szeles időben türelmetlenebbek voltak a szurkolók a mai mérkőzésen

Répcelaki SE - Egyházasrádóci SE 2:0 (1:0), megyei I. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés.

Répcelaki SE: Gyécsek Martin. Kiss Tibor. Tóth Dominik. Baranyai Áron. Ambrus Tibor. Balikó Benjamin. Bezdi Dominik. Csordás László. Németh Gábor. Jordán Benedek.(Harkai Dániel.84’) Lónai Ákos.(Farkas Bence.65’)
Gsz.: Csordás László 13’     Jordán Benedek. 82’

A vendégeknél négy játékos hiányzott piros,illetve sárga lapos eltiltás miatt,míg egy játékos munkahelyi elfoglaltsága miatt maradt távol a mérkőzéstől. Nálunk a tavasszal megszokott kerethez képest Szabó Bence hiányzott sérülés miatt,amit egy hete Nádasdon szenvedett el. A mérkőzés erős szélben  nagy széllökésekkel kisérve kezdődött el. Már a második percben megszerezhette volna a vezetést csapatunk,Jordán Benedek futott el a jobb oldalon,majd a büntetőterületen belül az alapvonalról középre passzolt,de az érkező támadók lába alatt elsuhant a játékszer. A szél befolyásolta a játékot,nem alakulhatott ki folyamatos játék,a labda többször megtréfálta a feleket. A 13.percben ismét jobb oldalról érkezett a labda a kapu elé,ami átment a hosszú oldalra,ahol az érkező Németh Gábor elé került,aki átvette majd lövésre lendítette a lábát,ám hátulról meglökték a játékvezető pedig a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt Csordás Laci magabiztosan értékesítette. 1:0 A gyors találatot követően a szurkolók azt hitték hogy továbbra is nyomás alatt lesz a vendégek kapuja,ám csalatkozniuk kellett,hiszen az első játékrész hátralévő felét passzolgatós labdabirtoklás jellemezte,ami sajnos elég unalmasra sikeredett. A vendégek örültek hogy nem terhelik meg még jobban a kapujukat,támadásokkal nem nagyon foglalkoztak,ami érthető is a részükről,hisz a tabella harmadik helyezettje otthonában a vasi kupa döntős ellen erősen tartalékosan a tisztes helytállás volt a reális cél. Jordán Benedek előtt azért adódott egy beadás utáni közeli lövés de az a kapu felett elhagyta a játékteret,így egy eseményekben nem túlságosan bővelkedő első játékrészt hagyott maga mögött a két csapat és a kilátogató szurkoló.

RepcelakEgyhazasradoc2A vendégek hatástalanítanak egy hazai szögletet


A második félidőben hiába támogatta a szél a vendégeket,továbbra is védekezésre rendeződtek be,csapatunk pedig hátulról próbált építkezni,de kevés támadás jutott el a vendégek kapujáig. Közben megjelentek a Guiness rekordokat lejegyző szakemberek,mert megtudták hogy Baranyai Áron és Tóth Dominik annyiszor passzoltak egymásnak hátul,ami rekordot sejtetett. Persze nem a védők hibája hogy nem tudtak indítani,mert bizony nem volt sok mozgás a pályán,amolyan állóháborút láthatott a tisztelt nagyérdemű. A jobb oldalon Kiss Tibor ment fel a támadásokkal és próbálta középen beadásokkal megjátszani a társakat. A hajrában egy vendég szöglet hálót ért,szerencsére a nagy ijedségben a labda kívülről érte a hálót. talán ez volt az a pont amikor a csapat úgy gondolta hogy ebből még baj is lehet,összeszedte magát és több lehetőséget teremtett a vendégek kapuja előtt. A labdabirtoklással eddig sem volt baj,nyomasztó volt a hazai fölény,de a helyzetek az utolsó percekre maradtak. A 82.percben a jobb oldalon bontotta meg csapatunk a Rádóci védelmet,az alapvonalról laposan a büntető pont környékére jött a labda,ahol érkezett Jordán Benedek és egyből a bal alsó sarokba lőtt. 2:0 A fiatal támadó az elmúlt mérkőzéseken harcosan,jól játszott,gólpasszokat adott,kapufát lőtt,de a helyzetekkel hadilábon állt,már az a pletyka járta hogy megátkozták,szerencsére ma az átok elmúlt,vagy inkább a jég megtört,reméljük hogy a hátralévő fontosnak ígérkező mérkőzéseken Benedek a megtalált góllövő cipőjében fogja továbbra is rugdosni a gólokat. A hátralévő időben a biztos vezetés tudatában megnyugodott csapatunk és akár tovább növelhette volna az előnyét,de gól már nem esett,így egy felejthető mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott a lelkesen játszó Egyházasrádóciakkal szemben,akik igazából elérték céljukat,mert tisztes vereséggel térhettek haza.

RepcelakEgyhazasradoc3Bezdi Dominik próbál elmenni a vendég játékos mellett

Szerdán vasi kupadöntő következik Újperinten a Király SZE otthonában,majd egy hét múlva a Vasvár látogat hozzánk,tehát lesz miért szurkolni a csapatnak,és lesz mit kipihennie a játékosoknak. Szerda-szombat ütemben mennek a mérkőzések két hete és még egy hétig ez így is marad. Talán a mai mérkőzést is betudhatjuk az elmúlt feszes tempónak és az előttünk álló feladatoknak,hiszen hosszú távon minden szinten befolyásolja egy csapat játékát a sűrű program,szerencsére most bő keret áll rendelkezésére Balassa Péternek. Még három mérkőzést kell behúzni a fiúknak,aztán jöhet a megérdemelt pihenés! A győzelemhez gratuláció a csapatnak! Hajrá Répcelak!

 

A mérkőzés jegyzőkönyve: http://adatbank.mlsz.hu/match/15/18/15192/28/1228131.html

További fotók: https://www.facebook.com/pg/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1069262853204861

Szerző: Finta László

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!