10
2017

Nem ízlett a répcelaki agresszív letámadás a Körmendnek

Nem mindennapi látvány a végeredmény a Körmendiekkel szemben

Répcelaki SE - Körmendi FC, labdarúgás, Vas megyei kupa a legjobb 4 közé jutásért.

Répcelaki SE: Gyécsek Martin. Tóth Dominik. Csordás László.  Németh Gábor.(Farkas Bence.86.) Jordán Benedek.(Catomió Balázs.81’) Ambrus Tibor. Baranyai Áron. Kiss Tibor. Balikó Benjamin. Bezdi Dominik. Szabó Bence.(Lónai Ákos.66’)
Gsz.: Németh Gábor.23’ Csordás László 47’  Németh Gábor. 59’ Lónai Ákos 82’

Elmaradt vasi kupa mérkőzést pótoltak szerda délután Répcelakon. Pár hete behavazott táj fogadta a feleket,akkor az időjárás győzött kiütéssel,ma verőfényes tavaszi időben engedte útjára a labdát Bedi Tamás játékvezető. Az első percekben ismerkedtek egymással a felek,óvatos játék jellemezte az első negyed órát. Azt már látni lehetett az elején,hogy csapatunk már az ellenfél térfelén megtámadja a kényelmesen passzolgató vendég védelmet,akik előre ívelt indításokkal próbálták helyzetbe hozni társaikat. Aztán a puhatolózás után a letámadások labdaszerzést eredményeztek,amiből gyors hazai kontrák futottak a pályán. Szabó Bence előtt adódott több gólszerzési lehetőség a vendég kapu előtt,de ezek a lehetőségek ekkor még nem értek góllá. A 23.percben ismét labdát szerzett csapatunk a félpályán,ami után a védelemre vihette a labdát Szabó Bence,aki bokából balra passzolva helyzetbe hozta Németh Gábort,aki átvette a játékszert,majd a kapus mellett higgadtan a bal alsó sarokba lőtt. 1:0 A Körmendiek távoli lövésekkel próbálkoztak,egy félpályás ívelést tolt a kapufára a kissé kint helyezkedő Gyécsek Martin,aki egyébként magabiztosan hatástalanította a vendégek próbálkozásait. Ahogy telt az idő úgy domborodott ki még a laikus szeme előtt is,hogy a vendégek nem tudnak mit kezdeni sem a letámadással,sem pedig a biztos Répcelaki védekezéssel. Balikó Benjamin gyakorlatilag üldözte a körmendi játékosokat középpályán,nem hagyott levegőt az ellenfélnek,de a többiek is kivették a részüket a letámadásokban. Az első játékrész hajrájában Répcelaki lehetőségek és távoli vendég lövések alakultak ki,de gól már nem esett,így egy jó felfogásban játszó Répcelaki csapat várhatta előnnyel a második félidőt.

repcelak kormendvasikupa1A mai párharcot Baranyai áron nyerte Sipos Bálinttal szemben


A második játékrész eleje ott folytatódott ahol az első abbamaradt. A 47.percben a Répcelaki letámadás ismét eredményes volt. A megszerzett labdával Csordás Laci  iramodott meg,csinált pár lövő cselt,miközben balról befelé vitte a labdát,majd mintegy húsz méterre a kaputól lövésre szánta el magát,a labda pedig védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba. 2:0  Ez a gól igazi Csordás Laci találat volt,öröm amikor a Répcelaki legenda megvillantja tudását. A biztos vezetés tudatában csapatunk felszabadultan játszott,a vendégeket megzavarta a gyorsan bekapott gól,csupán a védekezésre futotta az erejükből. Az 59.percben a szokásos forgatókönyv szerint alakultak az események a pályán,labdaszerzés,pár gyors lapos passz,majd indítás,ami gólhelyzetbe hozta Németh Gábort,aki betört a tizenhatoson belülre jobbról,majd pár laza lövő csel után a jobb alsó sarokba gurította a labdát. 3:0 Ezzel a találattal gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés,igazából már csak a gólkülönbség volt kérdéses. A gólt követően lemásolta csapatunk a gól előtti támadást,de a kapussal szembe kerülő Németh Gábor ellen szabálytalankodtak a vendég védők a 63.percben,viszont a  játékvezető csupán sárga lappal jutalmazta az esetet. A szabadrúgást tizenhét méterre a kaputól Csordás Laci végezte el,a lövését Báger Zoltán a bal alsó sarokból tolta szögletre.  Szemnek is gyönyörködtető játék folyt a hazai oldalon,csapatunk uralta a játékot,több lehetőség is adódott a Körmendi kapu előtt,a vendégek nem tudtak helyzetet kidolgozni,sőt,ahogy a mérkőzés hajrájához érkeztünk,már csupán az volt a céljuk,hogy ne kapjanak több gólt.

BalikoBenjamin1Balikó Benjamin (középen) végigküzdötte a mérkőzést


A csereként beállt Lónai Ákos tett róla hogy ez a cél ne valósuljon meg,a körmendi védelem hátul passzolgatott a 82.percben,ekkor jött a támadó,aki nemes egyszerűséggel elvette a labdát a bizonytalankodó védőtől a tizenhatos jobb oldalán,majd faképnél hagyva a hibát vétő Körmendi játékost, kapusra vitte a játékszert,majd laposan a hosszú sarokba továbbította a labdát. 4:0. A hátralévő időben mind a két csapat már a hármas sípszót várta,ami két perc ráadás után be is következett,ami azt jelenti,hogy a Répcelaki SE labdarúgó csapata ott van a legjobb négy között a vasi kupában,és várhatja a sorsolást. A mai nap az agresszív letámadásos taktika teljesen szétzilálta a bajnokságban veretlen Körmendieket,akik utoljára 2015 szeptember 26-án kaptak ki bajnoki mérkőzésen,akkor is Répcelakon hagyták el a játékteret vesztesen,1:0 lett az eredmény a javunkra. A mai hozzáállásért,remek játékért,jól kiválasztott taktikáért emeljük meg képzeletbeli kalapunkat,baseball sapkánkat,svájci sapkánkat,kössük újra a fejkendőnket,de akinek cilindere van azt is bátran lengetheti a mai mérkőzés után. Az a kb. hatvan szurkoló aki kilátogatott,az az év hazai mérkőzését láthatta és örvendezhetett. persze örüljünk,aztán vasárnap már jön egy újabb feladat a bajnokságban Nádasdon,majd kétszer hazai pályán,és kíváncsian várjuk a legjobb négy között a sorsolást a vasi kupában! Szép volt fiúk! hajrá Répcelak!!!!  

További fotók: https://www.facebook.com/fix1970/photos/?tab=album&album_id=1063222917142188

A mérkőzés jegyzőkönyve: http://adatbank.mlsz.hu/match/15/18/15195/6/1237656.html               

Szerző: Finta László

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!