Bemutatjuk U11-es kézilabda csapatunk új edzőjét, Kovács Georginát

Egy új, mosolygós hölggyel bővült kézilabda szakosztályunk edzői gárdája. Kovács Georgina az U11-es lányok irányítását vette át. Sportolói múltjáról, a gyerekekkel való ismerekedés folyamatáról, terveiről és az első bajnoki forduló megéléseiről is mesél.


"Viszonylag későn kezdtem el kézilabdázni, a mai játékosokhoz képest, sajnos az én gyerekkoromban még nem volt ekkora lehetőség gyermekbajnokságban játszani. Valószínűleg ezért is vonzó számomra, hogy utánpótlás korú gyerekekkel foglalkozhatok. Anno 14 évesen a megyei felnőtt bajnokságban kezdtem kézilabdázni Fertőszentmiklóson, majd az egyetemi tanulmányaim megkezdése után Budapesten a TFSE csapatában játszottam NBII-ben szélső poszton. Számomra minden a sport és a kézilabdázás körül forgott, ha éppen nem edzésen voltam, akkor videókat és mérkőzéseket néztem. Budapesten középfokú kézilabda edzőit végeztem (C licensz) és a Testnevelési Egyetemen Testnevelő - Gyógytestnevelő - és Egészségfejlesztő tanár szakon vagyok végző hallgató, tavasszal diplomázom. Célom, hogy szakmailag folyamatosan fejlesszem magam, jelenleg párhuzamosan a tanárival levelező tagozaton Kézilabda Szakedző (B licensz) hallgató vagyok. Az egyetem mellett Budapesten 4 évig edzősködtem az Emericus KSE-ben, ahol U14-15-ös korosztályig neveltem az előző csapatomat.

cropped1924224427

 

Nyáron hazaköltöztem a fővárosból Fertőszentmiklósra, mely nagy váltás volt az életemben. Külön örülök neki, hogy edzői munkámat Répcelakon tudom folytatni, gyönyörű sportcsarnok, tökéletes infrastruktúra és megfelelő sporteszköz áll rendelkezésre, ennek fényében igyekszünk a csapatommal hatékony és sikeres munkát tudunk végezni. 

Augusztusban vettem át az U11-es csapatot itt Répcelakon. A közös munkánk egy 8 hetes felkészülési programmal kezdődött, amiben leginkább az ismerkedés, az összecsiszolódás és a játékosaim megismerése volt az elsődleges. Ennek az időszaknak az első felében felmértem hol tartanak technikailag, illetve játéktudásban, s ez alapján kezdtük meg az igazi közös munkát. Ennél a korosztálynál fontosnak tartom, hogy nagy hangsúlyt kapjon a technikai képzés és a képességfejlesztés, ezen az úton haladunk jelenleg is. Az első bajnokit megelőzően két edzőmérkőzést játszottunk, mindkettőt Sárvár ellen. Ezeken a felkészülési mérkőzéseken kíváncsian vártam, hogy mérkőzés szituációban milyen erősségeink vannak, amelyekre lehet építeni, illetve mik a hiányosságaink, amikre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a hétköznapi munka során. A csapatommal heti 2 alkalommal edzünk. Célom, hogy a szezon első felében a támadó- és védekező alapmozgások technikáját és a lövő technikájukat tökéletesítsük, magasabb szintre emeljük. Ezen kívül a szezon második felében szeretném a játékot gyorsítani mind a labdafelhozatalt és labdajáratásokat is, illetve ideértve a reakciógyorsaságot és gyorsabb döntési képességet is.

 

FB IMG 1602430346438


Az első bajnoki fordulót hazai pályán rendeztük meg, ami nagyszerű, hiszen sok szülő és szurkoló vett minket körül, szurkolt a csapatunknak. Fontos tudni, hogy a MKSZ (Magyar Kézilabda Szövetség) versenykiírása szerint ebben a korosztályban nem számoljuk a gólokat, eredményeket és az eredményjelzőn is csak az időt mérik, így minden mérkőzés 0-0-s döntetlennel zárul hivatalosan. Az első mérkőzést a már jól ismert Sárvár ellen játszottuk. Sajnos közel tíz eladott labdánk volt a meccs második félidejének közepéig, ami nem fér bele a játékba, de szerencsére helyre tudtuk tenni és az utolsó 8 percben technikai hiba nélkül játszottunk. A második mérkőzésen Körmend volt az ellenfelünk, ahol nagyobb odafigyelést kértem a lányoktól, ennek eredményeképpen keményebb védekezés, és az előzőhöz képest jóval kevesebb eladott labdánk volt. Számomra nagy szerepet kap a képzés során a védekezés, elégedetten láttam, hogy az edzésen gyakorolt ütközések, összezárások, váltások megjelentek a mérkőzések során. Ha nem is sikeresen végrehajtva, de a próbálkozások és az akarat megvolt, erre bőven tudunk építeni. Támadásban egyenlőre kevésbé vagyok elégedett a lányok bátorságával, de idővel és türelemmel ez változni fog. Amint megjön az önbizalom és első sikeres próbálkozások a kapura lövések hatékonysága is nagyobb lesz. Ezenkívül a kapusaim teljesítményével teljes mértékben meg vagyok elégedve. Bogi és Flóra jó képességekkel rendelkeznek és remekül kiegészítik egymást, hétről hétre látszik rajtuk a külön, egyénileg elvégzett kapusedzés. Összességében mosolyogva és boldogan jöttünk le a pályáról, külön öröm látni a lányokat mosolyogva egy-egy jó mérkőzés után. Gratulálok a csapatomnak a hétvégi teljesítményhez! 

November 7-én újra hazai pályán játszunk, szeretettel várjuk a nézőket és a szurkolókat! 

Hajrá Répcelak!"

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 4 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!