Németh Gábor: A rasszizmusnak nincsen helye a Répcelaki Sportegyesület rendezvényein! - Közlemény

A 2020. október 3-i, a répcelaki Szarka Zoltán sporttelepen megrendezett Répcelaki SE-Sport36 – Csepregi SE megyei I. osztályú felnőtt labdarúgó bajnoki mérkőzés során az egyik hazai néző minősíthetetlen hangnemben, rasszista kifejezésekkel illette csapatunk brazil születésű játékosát, Alex De Paulát.

A Répcelaki Sportegyesület több mint fél évszádos fennállása alatt sohasem engedtünk teret a rasszizmusnak, sosem ítéltünk meg egyetlen sportolót sem a bőrszíne, hovatartozása, vagy a vallása alapján, és mélységesen elítéltük az ilyen jellegű megkülönböztetést, megnyilvánulásokat. Ez megengedhetetlen, és nem hozható összefüggésbe azzal, hogy az adott csapat, és/vagy sportoló milyen teljesítményt tud felmutatni, milyen eredményeket ér el. Az emberi méltóság porba tiprását nem hagyhatjuk szó és tettek nélkül!

Mint a sportegyesület ügyvezető elnöke, ezúton szeretnék nyilvánosan bocsánatot kérni Alextől a neki okozott sérelemért, és ugyan ezt várom el attól a nézőtől is, aki sportolónkat verbálisan inzultálta! Emellett megfontolás tárgyává fogom tenni, hogy a sértő megjegyzésekért felelős szurkolót nemkívánatos személynek minősítsük a Répcelaki Sportegyesület rendezvényein, azaz kitiltsuk az általunk szervezett, rendezett sporteseményekről.

Az elmúlt évtizedeket a sport, konkrétan a labdarúgás – nem csak úriemberekből álló - világában éltem le, így megtanultam, a bírálatokat el kell tudni viselni. Mint a Répcelaki SE első embere, kérem, hogy rám, és ne a sportolóinkra zúdítsák a jövőben a haragjukat, ha elégedetlenek a pályákon látottakkal. Ígérem, az építő kritikákat minden esetben meghallgatom, sőt meg is fogom köszönni!

"A sport elsősorban szellemi fogalom. Egy sportcsapat a társadalomnak kicsinyített képe, a mérkőzés az életért való nemes küzdelem szimbóluma... A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenekelőtt a "fair play", a nemes küzdelem szabályaira."

Szent-Györgyi Albert

Répcelak, 2020. október 5.

Németh Gábor
A Répcelaki Sportegyesület ügyvezető elnöke

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 4 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!