18
2017

Átadták Répcelak új ékkövét, a Répce Sportcsarnokot!

Fotó forrása: nyugat.hu

Szombaton délután pont kerül egy hosszú, küzdelmes, ugyanakkor örömteli folyamat végére, miután ünnepélyesen átadták Répcelak városának új büszkeségét, a Répce Sportcsarnokot.

A várakozásoknak megfelelően rendkívül komoly helyi érdeklődés övezte a 14 órakor kezdődő ceremóniát, pedig már a pénteki, kvázi „nulladik napon”, a nagyközönség számára szervezett bejáráson is egymásnak adták a kilincset a répcelaki és környékbeli látogatók.

 

 

 

 

 

RepceCsarnok bejaras1Már a pénteki bejáráson is sokan tekintették meg az új csarnokot (forrás: Répce TV)

A ceremónia flashmobbal (villámcsődülettel), majd a protokollnak megfelelően a himnusszal és az ünnepi beszédekkel kezdődött. Elsőként Mérgesné Stampf Ildikó, a Településüzemeltetési és Beruházási Csoport vezetője számolt be a projektről, majd Szabó József polgármester, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Ágh Péter országgyűlési képviselő, Dr. Kersch Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkár-helyettese, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, illetve Németh Gábor, a csarnokot üzemeltető Répcelaki Sportegyesület ügyvezető elnöke lépett a pulpitushoz.

RepceSportcsarnokAvato Novak1Fotó: Novák László

A beszédeket követően az ünnepélyes szalagátvágás következett Dr. Bogdán Olivér (Linde Gáz Zrt.), Németh Gábor, Szabó József, Szabó Tünde, Ágh Péter, Boros László (a kivitelezést végző Z-Pannon Kft. ügyvezetője), Harangozó Bertalan (a Vas Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja), valamint Dr. Kersch Ferenc közreműködésével.

RepceSportcsarnokAvato Novak2Fotó: Novák László

A komplexum felszentelése, a csarnok kulcsának átadása után a létesítmény falain belül folytadott a program. A Móra Ferenc Általános Iskola és AMI erre az alkalomra alakított, Tanda Ibolya tanárnő által felkészített gyermekkórusának előadását követően ajándékot, elismeréseket adott át dr. Kiss Julianna jegyzőasszony, Varga Sándor alpolgármester és Szabó József polgármester Szabó Tündének, Farkas Ágnesnek (a Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnöke), Dr. Kersch Ferencnek, Mérgesné Stampf Ildikónak, Dr. Bogdán Olivérnek (Répcelaki SE), Rápli Pál építésznek (Altus Savaria Tervező Iroda Kft.), Boros Lászlónak, Kovács Róbert építésvezetőnek, Hollósi Szabolcsnak (BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó Kft. ügyvezető), Bogdán Mónikának (a Répce Sportcsarnok rendezvényszervezője, marketingese), Gallen Ervin létesítményvezetőnek, végül pedig Fehér László, Celldömölk polgármestere ajándékozta meg Szabó József városvezetőt.

RepceSportcsarnokAvato Tiko1A kezdődobást Farkas Ágnes és Szabó József végezte el (Forrás: Tikó Fotó)

Az esemény további részében fellépett a tehetséges helyi énekes, Molnár Anita, majd a győri FaceTeam szórakoztatta a nézőket rendkívül látványos kézi- és kosárlabda bemutatóval, végül pedig a helyi (utánpótlás és felnőtt), valamint a szombathelyi Haladás VSE kézilabdásai vették birtokba az impozáns sportcsarnokot.

RepceSportcsarnokAvato Novak3Telt ház előtt nyitotta meg a kapuit a Répce Sportcsarnok (forrás: Novák László)

Cikkünk végén szeretnénk hálánkat kifejezni mindenkinek, aki akár korábban, akár az elmúlt napokban, vagy a ünnepélyes megnyitón önzetlenül segített abban, hogy megvalósuljon ez a hosszú évek óta dédelgetett álmunk! Köszönjük!


További fotók: https://www.facebook.com/pg/sportcsarnok.repcelak/photos/?tab=album&album_id=1194014180727391

 

Videó: Így épült fel a Répce Sportcsarnok

Répcelaki Sportegyesület

A Répcelaki Sportegyesület 1948 óta működik. Jelenleg 3 szakosztály tartozik az egyesületbe.

 • Répcelaki Sport
 • +36 30 195 3779
 • repcese[kukac]repcenet.hu
 • 9653 Répcelak
  Petőfi Sándor utca 73.

Félfogadás - Ügyintézés

 • HÉTFŐ 9:00 - 16:00
 • KEDD 9:00 - 16:00
 • SZERDA 9:00 - 16:00
 • CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
 • PÉNTEK 9:00 - 16:00
 • EBÉDIDŐ 12:00 - 13:00

Facebook

Közösségi háló

Kövess minket a közösségi portálokon is!